Miután Donald Trump úgy döntött, Carrie Prejean megtarthatja koronáját, Shanna Moakler lemondott a zsűritagságáról, írja a US Magazin. „A tegnapi sajtótájékoztató óta volt lehetőségem átgondolni, mi játszódott le, és úgy érzem, az szolgálja az érdekeimet, ha felmondok a Miss Kaliforna USA szervezetnél" - nyilatkozta Moakler, aki elmondása szerint már nem tud olyasmit képviselni, amiben nem hisz. Shanna Moakler kifejtette, eddig fiatal nők példaképe akart lenni, de most már fontosabbnak tartja, hogy gyerekei példaképe legyen.

Az udvarias lemondás mögött tulajdonképpen az áll, hogy Moakler a Miss Kalifornia verseny szervezőjeként társaival teljes egyetértésben lecserélte Prejeant, aki több meztelen fotót is eltitkolt, és így megszegte a szabályokat. Ezek után azonban Donald Trump, a Miss USA verseny szervezője-tulajdonosa döntésüket felülbírálta, és a hazudozó Carrie Prejean Miss Kalifornia maradhatott. Ráadásul a perezhilton.com értesülései szerint Prejean mellett kiállt John McCain rúzsos pittbullja, Sarah Palin is, aki tiszteli a lányt, amiért erős tudott maradni, és végig őszinte volt önmagához.

Shanna Moakler korábban szintén szépségkirálynő volt, és vele kapcsolatban az utóbbi időben leginkább arról lehet hallani, hogy mikor és hogyan vesznek össze volt férjével, a repülőgép-balesetet túlélő Travis Barkerrel.