Bizonytalannak látja a jövőjét Rupert Grint, aki a Harry Potter-filmekben Ron Weasleyt, Potter legjobb barátját alakította. A 22 éves, vörös hajú színész kedden úgy fogalmazott, hogy nem tudja, mi vár rá, miután nem lesz több Potter-film, de megpróbál élni a szabadságával. "Egy tetoválás Dan [Daniel Radcliffe – a szerz.] arcával talán jól mutatna" - poénkodott Grint, amikor a Harry Potter és a Halál Ereklyéi első fejezetének londoni premiere előtt arról kérdezték, mihez kezd magával most, hogy nem kell többé Ron Weasleyt alakítania. Mindenesetre a főszereplőknek nem kell tartaniuk anyagi nehézségektől, a sorozat révén ugyanis sokszoros milliomosok lettek – Emma Watson ki is akadt, amikor nemrég megtudta, hogy több tízmillió dollárra rúg a vagyona.

"Életem elválaszthatatlan része lett a film, és kétségkívül hiányozni fog"- mondta Grint a premier előtt, majd hozzátette: nem tudja, hogyan tovább, ezért inkább csak rövid távú céljai vannak: a tetoválás mellett például a síelés. "A lényeg, hogy valami nagyon mást csináljak, olyan dolgokat fedezzek fel, amik különböznek az eddigiektől"- mondta.

A 20 éves Emma Watson többet lát a jövőjével kapcsolatban. Panaszra már most sem lehet oka az elfoglaltságot illetően, hiszen az elmúlt években modellként is tevékeny volt. A Vogue novemberi címlaplánya lett, előtte pedig a Burberrynek dolgozott. "Új fejezetet kezdtem az életemben, és izgalommal várom, mi következik"- mondta a színésznő, aki nemrég az amerikai Brown egyetem hallgatója lett.

Watson azt is elmondta a londoni premier előtt: büszke arra, hogy Hermione Grangert alakíthatta, majd hozzátette: esetleg bevág egy regény írásába. Harry Potter alakítója, Daniel Radcliffe is aktív életet él a filmen túl, többek között a színészet sem adta fel. Már 2007-ben fellépett Londonban, majd később a New York-i Broadway-n az Equus című színdarabban, jelenleg pedig a Hammer horrorsorozat új részét forgatja. "Kétszer olyan keményen kell dolgoznom most, hogy megpróbáljak megszabadulni a Harry Potter-karaktertől, és másféle arcot mutassak, hogy bebizonyítsam az embereknek: más akarok lenni"- mondta a 21 éves Radcliffe, akinek rendezői ambíciói is vannak. (FH)