A Blikk ma reggel Damu Roland kigyúrt testével örvendeztette meg olvasóit. A négy és fél évre ítélt színészt a pszichiátriáról vitték a börtönbe, ahol ételosztóként dolgozik, legalábbis az utolsó hírek erről szólnak.

A börtönben Damu különös túlélési módszerre rendezkedett be. A színész katonának képzeli magát, aki kiképzésen vesz részt és eszerint is él.

"Hajnalban ébreszt a fegyőr, de ezt sohasem várom meg, inkább felhúzom a vekkert magamnak.Reggeli tornaként megcsinálok tízszer húsz fekvőtámaszt, megborotválkozom, aztán elszívok jó pár cigarettát. Egy katonának fontos a fizikum a túléléshez, a sporthoz. Odafigyelek, hogy elég fehérjét, vitamint egyek. Kérésre vegetáriánus étkezést biztosítanak, ezt úgy kell elképzelni, hogy ha kelkáposzta-főzelék van, a többiek húsból kapnak hozzá fasírtot, nekem szójából készítik."

A drámai önvallomás folytatódott. "Csak úgy tudom túlélni ezt az egészet mint színész, hogy egy szerepet játszom. Azt találtam ki, hogy katona vagyok, és ez egy kiképzés. Másképpen nem megy! Kiabálhatnék, hogy ártatlan vagyok, hogy engedjenek ki! Mit érnék el vele? Vinnének a fogdára, az igazságügyi elmemegfigyelőbe. Azt az örömet, hogy Damu kikészült, nem adom meg senkinek, főleg azoknak, akik idejuttattak."

Az orosz börtönfitneszt is javasoljuk Damunak, aki jelenleg naponta 40 percet helyben fut a cellájában, aztán dolgozni megy, majd este tízkor fekszik le.

Stohl András nem képzelt magának kiképző köpontot, de Hollósi Frigyes szerint ő is sokat edzett a börtönben, amellett, hogy igyekezett az agya tompulását megakadályozni.