Jó hír a rajongóknak, hogy tragikus halála után Tamás atya visszatér a sorozatba, és már azt is kitalálták, hogyan. Feltámasztani még egy pap esetében is nehéz lett volna, így saját ikertestvéreként lép színre.

"Én személy szerint is kaptam fenyegetéseket, pedig nem akartam senkinek fájdalmat okozni. Mondjuk, igaz, ennyire jóképű szereplő ritkán szokott távozni a sorozatból"  – reagált a producer, Nagy Tamás a Borsnak "A szűnni nem akaró „nézői terror” azt jelzi: hiba volt kiírni száraz Dénest, sőt vissza kell hozni. Dénes is ezt szeretné, és mi is ezen dolgozunk. A Tamás atya-rajongók fellélegeztek és rögtön ötletelni kezdtek. Több száz levél érkezett a sorozat készítőihez arról, hogy kedvencüket milyen fordulattal képzelik visszaírni a történetbe."

"Százával jönnek az ötletek, hogyan írjuk vissza Tamás atyát a sorozatba, de ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt a banális megoldást mindenképp kerülni szeretnénk, tehát a feltámadás vagy a szellemként kísértés szóba sem jöhet. Ráadásul a nézők annak alapján ötletelnek, amit eddig láttak, nekünk viszont több mint száz, előre leforgatott részünk van, így ha vissza is térne Száraz Dénes, a már kész epizódokhoz kell idomulnia a folytatásnak."

A Bors információi szerint már meg is van, hogyan tér vissza a képernyőre a színész. A jól értesült bennfentes szerint ikertestvérként fog debütálni  a nemrég apa lett Száraz, aki állítólag felemeltette a gázsiját is. Arra mindenesetre jó pár hónapot várni kell még, hogy megjelenjen a jóképű ikertestvér, mert a sorozatból azóta jó néhány részt leforgattak azóta.

Úgy látszik neki szerencséje van, Erdélyi Mónikára nincs pénze az ATV-nek, a Marslakók sorozat meg az új műsorstruktúra miatt kényszerült szabadságra.