Adótartozásának nyolcvan százalékát befizette a múlt héten Gáspár Győző - írta a Blikk. A showman a lapnak azt mondta, ezzel szeretne mindenkinek példát mutatni. "Mostantól normálisan akarok élni, úgy, hogy ne legyen benne kivetnivaló. Nem akarok ünnepelni, de ezzel egy teher ment le a vállamról. Azt tervezem, hogy beindítok újra egy vállalkozást, sőt három televíziótól három ajánlatot is kaptam. Ígérem, Győző van, volt és lesz is" - nyilatkozta Gáspár, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága számára egyszer 8 626 001 forintot, egyszer pedig 7 922 272 forintot fizetett be a nagymamai örökségből, aminek zárolásást a hatóságok nemrég feloldották.

Az ügyben Győzike ügyvédje, dr. Novák Péter is nyilatkozott, aki megerősítettea befizetést: "Ügyfelem megvárta a nyomozás végeredményét, és ahogy vádemelésre került a sor, élt állampolgári jogával, és jogkövető magatartást tanúsított. Ez nyomatékos enyhítő körülménynek számít. Az állandósult bírói gyakorlat, hogy ezt a magatartást számítják be igazi megbánásnak. Ezzel Gáspár Győző példát mutatott mindenkinek."

Gáspár és felesége ellen adócsalás bűntette miatt folyik eljárás, ami miatt a showman első fokon 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, az asszony pedig 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönt kapott. Az ítélet nem jogerős.