Ma reggel azzal a hírrel örvendeztetett meg minket a Blikk, hogy egy honfitársunk, Márta Alex akár több milliót is kaphat a szerepléséért. A műsort, jó esetben, több mint 100 millió ember követi nyomon, és a dalokat a szombati döntőbe bejutó versenyzők zöme kétszer adja elő.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint Márta legalább 7 milliót fog keresni, mert nemcsak előadója, hanem dalszerzője is a versenydalnak. A becsült összeg a rádiós- és televíziós közvetítésekből és a letöltésekből jön össze.

Tóth Péter Benjanim, az Artisjustól is nyilatkozott a lapnak: „Nagyon összetett dolog ez, hiszen nem egy országban jön össze a 100 milliós nézettség, hanem harminc-negyven országban, ennyiben szerepelhet a dal a rádiókban és egyéb műsorokban, nem is beszélve a letöltésekről, az iTunes ugyanis 120 országban érhető el. Tény, hogy milliós nagyságrendről beszélünk.”

Az anticelebet ráadásul nem is érdekli a Dalfesztivál. „Én nem gondolkoztam rajta, hogy ciki-e ez a verseny vagy nem. Abszolút nem érdekel, ha valaki annak tartja az egészet, vagy akár azt, amit én csinálok vagy azt, amit a zsűri csinál. Akkor ez nem neki való, nem neki kell néznie. Én egyáltalán nem követtem korábban az Eurovíziókat, nem foglalkoztatott a kérdés. Tavaly figyeltem, mert egy kiadónál vagyunk a Compact Discóval. Nekik drukkoltam, kíváncsi voltam, hova jutnak el. Az,  hogy hányadik leszek, tökmindegy. Azt sem tudom, hány produkció lesz” – mondta korábban.

A közepesen szexi énekes első budapesti koncertjére gyakorlatilag senki nem volt kiváncsi, talán azért mert sokakat idegesít Márta, mint jelenség.