A svájci Chopard luxusmárka kölcsönözte a vörös szőnyegen felvonuló filmcsillagoknak azokat az összesen egymillió dollár értékű (226 370 000 Ft) ékszereket, amiket a Novotel hotel egyik szobájának széfjéből loptak el. A Hollywood Reporter szerint az az alkalmazott tette, aki a hotelszobában vigyázott az ékszerekre.

Az ékszermárka  szponzorálja évek óta a filmfesztivált, a Chopard szóvivője a helyi rendőrségnek azt nyilatkozta pénteken, csak most értesült a rablásról. Csütörtök este rendezték meg a Trophee Chopard rendezvényt Cannes-ban, ahol Colin Firth adta át a díjat Blanca Suareznek és Jeremy Irvine-nak. A két színészt kiemelkedő ígéretnek tartják a mozifilmek jövőjét nézve. A rablás csütörtök este történt. Franciaországban 2009-ben raboltak ki Chopard ékszerboltot, akkor összesen 8 millió dollárnyi (1 810 960 000 Ft) ékszert loptak el.

Azt, hogy a Cannes-i filmfesztiválról ékszert lopnak, megfilmesítette már Brian de Palma a Femme Fatale című filmjében: a vécés leszbikus jelenetben történik az ékszerlopás.