"Közösen döntöttük el, hogy nálunk legyenek a gyerekek!" – mondta el a Blikknek Szellő István gyermekeinek keresztanyja csütörtökön. Szellő volt barátnője vasárnap hunyt el, Szellő azonban nem vette magához a négyéves testvérpárt, Mannát és Alent, ezért sok bírálat érte az RTL Klub híradósát. Ezért szólalt meg a gyerekek keresztanyja, akinél maradnak a testvérek. "Nálunk igazi családban nőhetnek fel, mi ajánlottuk fel, hogy ne szakítsuk ki őket a megszokott környezetükből" – mondta Katalin. Állítása szerint a gyerekek sokat aludtak ott, jól ismerik a párt, sőt szeretik őket.

"István élettempója nem lenne jó számukra. Esténként, ami a legfontosabb időszak, csak bébiszitter lehetne velük" – magyarázta a helyzetet. Szerinte náluk viszont úgy érezhetik, mintha nyaralnának, szerinte az elhunyt Naim Renáta családja is egyetértett a döntéssel. A gyerekekkel amúgy még nem közölték a halálhírt, bár Katalin szerint látták anyjuk betegeskedését, így talán el tudják majd fogadni a történteket.

Szellő pedig azért nem lehetett a haldokló nő mellett, mert épp akkor nála voltak az ikrek. Szerinte sokat látogatta a nőt, akár egy krémmel is átutazta a várost érte – mondta Katalin. A gyerekvállalásuk pedig nem volt egyszerű út a keresztanya szerint: Szellő nem akart gyermeket egy bizonytalan kapcsolatból, barátnője azonban úgy döntött, megtartja őket. Szellő anyagilag folyamatosan támogatta Naimot. Szellő szűkszavúan nyilatkozott a Blikknek: "A gyerekek sorsa csak ránk tartozik, nem a külvilágra. A lehető legjobb megoldást fogjuk választani, ami az ő érdekükben áll" – mondta a híradós.