A közönség és a zsűri szombat este is három-három dalt juttathatott tovább A Dal középdöntőjébe, ahonnan már csak pár lépés lehet a szerencsés előadónak a koppenhágai Eurovíziós Dalfesztivál. Ahogyan azt már korábban is megírtuk, voltak hallgatható szerzemények a mostani elődöntőben, ide kattintva olvashat az esélylatolgatásról.

Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a zsűri által osztogatott pontszámok közül a legtöbbet Kállay-Saunders András zsebelte be, hiszen a nyávogó énekhang az istennek sem akar kimenni a divatból, az egykori megasztárost már tavaly is erőteljesen nyomatták. Volt is nagy csalódás, amikor végül ByAlex jött ki győztesként. Kállay-Saunders András viszont nem adta fel, és most is ugyanolyan kirívó eredménnyel törtet előre,mint egy éve. Csak nehogy megint sírás legyen a vége.

Az összpontszámokat tekintve még Joni, a Svédországban élő énekesnő jutott tovább teljes biztonsággal, az ő száma egész nemzetközinek hangzik, mondjuk nemzetközi csapat is rakta össze neki.

A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki, úgyhogy a zsűri hosszú tanakodás után úgy döntött, Dér Heni, Vastag Tamás és Bogi közül az utóbbit engedi tovább. Bogi amúgy még csak most áprilisban fogja betölteni a 17-et, de már gyakorló eurovíziós, a tavalyi csapatban is szerepelt már.

A közönség szavazatai alapján a Compact Discora hajazó Muzikfabrik ft. Hegyi Ákos jutott tovább, illetve a nézőknek még Polyák Lilla és Dér Heni produkciója jött be.

Az este nagy csalódása a Voice-ból ismert Szécsi ikrek produkciója volt, akiknek iszonyú jó a hangjuk, de egyszerűen nem valók színpadra, hullamerev arccal képesek mindent előadni. Még egy olyan dalt is, amiből más tuti ki tudott volna hozni egy döntős szerzeményt.