L’Wren Scott – Mick Jagger barátnője – öngyilkos lett, írja többek közt a NY Daily News. A 47 éves divattervező holttestére, manhattani otthonában, az asszisztense talált rá hétfőn, helyi idő szerint tíz órakor. A lap szerint a divattervező helyi idő szerint reggel fél kilenckor még küldött egy smst az aszisztensének, hogy menjen át hozzá. Az első adatok szerint a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, bár búcsúlevelet nem találtak.

„Megerősítjük L'Wren Scott tragikus halálának tényét” – írta cégének szóvivője a US Weeklynek , hozzátéve, hogy az elhunyt tervező családja és barátai kérik gyászuk tiszteletben tartását, és jelzik, a továbbiakban nem kívánják kommentálni a történteket.

A Daily Mailnek Jagger menedzsere elmondta, hogy a zenész Ausztráliában értesült a hírről, ahol a Rolling Stones-szal turnézik. „Sokkolta a szörnyű hír, teljesen összetört” – tette hozzá a szóvivő. A NY Postnak megszólaló, nevük elhallgatását kérő források azt mondták, Scott és Jagger nem ittak, nem drogoztak, odavoltak egymásért, és egyáltalán nem tűntek szomorúnak sem. Senki sem érti, mi történhetett.


Scott ebben a házban lakott

Scott a karrierjét a BBC szerint Párizsban, modellkedéssel kezdte, majd Los Angelesbe költözött, hogy divattervezéssel foglalkozzon. 2001 óta járt a Rolling Stones frontemberével, ruhájában villantott Sarah Jessica Parker és ő tervezte Penelope Cruz esküvői ruháját is. Salma Hayek, Nicole Kidman, Amy Adams is szívesen hordták kreációit – írja a Marie Claire. Elmondása szerint Michelle Obama, II. Erzsébet, Jacqueline Kennedy Onassis és Anna Wintour öltözködése is ihletadó forrása volt.

Ruháit nemcsak divatbemutatókon, vagy sztárok vörösszőnyeges megjelenésein lehetett látni: ő tervezte a Tágra zárt szemek,  Az ördög háromszöge, az Ocean's Thirteen, és a Shine a Light című Rolling Stones-dokumentumfilm jelmezeit.

Posztunkat folyamatosan frissítjük.