Házi őrizetbe helyezte a bíróság vasárnap délután Tasnádi Pétert. A vállalkozót csütörtökön vették újra őrizetbe egy másik férfival együtt. A korábban már első fokon, nem jogerősen elítélt Tasnádit most zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

Tasnádit csütörtökön, egy vendéglátóhelyen fogták el egy másik férfival együtt. A nyomozás eddigi adatai szerint megalapozottan gyanúsíthatók mindketten azzal, hogy 2010. áprilistól szeptemberig több alkalommal súlyosan megfenyegettek másokat, és vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve vettek is el tőlük. Az ügyön dolgozó rendőrök hosszú nyomozás után jutottak olyan adatok és bizonyítékok birtokába, melyek alapján a két férfit őrizetbe vehették.

A vállalkozó ellen egyébként korábban már többször és többféle ügyben indult büntetőeljárás. A Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap úgy döntött, egy hónapra házi őrizetbe helyezi a - közleményben nem teljes nevével szereplő - Tasnádi Pétert. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője ugyanis fellebbezést nyújtottak be. A másik férfi ellen nem rendeltek el kényszerintézkedést.