Az előzetes letartóztatás mellett döntött a bíróság annak a szlovák milliomosnőnek az ügyében, aki hétfőn, BMW terepjárójával ittasan okozott autóbalesetet az M3-as autópályán. Eva Varholíková Rezešová hátulról hajtott bele az előtte haladó Fiat Puntóba, ami az ütközés után kigyulladt, a benne utazók közül hárman bennégtek a roncsban, az egyetlen túlélő, V.-né Éva pedig súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel került kórházba. A heol.hu értesülései szerint csütörtökön ő is életét vesztette.

A Velvet helyszíni tudósítója szerint Alexander Rezeš 35 éves lányát bilincsben hozták ki a teremből. A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás elrendelése mellett, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt. A kényszerintézkedés harminc napra szól.

A végzés meghozatala után ügyvédje, Tóth M. Gábor sajtótájékoztatót tartott, amin elmondta, hogy az óvadék ellenében történő szabadlábon védekezésre nincs esély, a bíróság szerint ugyanis az ügy tárgyi súlya olyan nagy, hogy nincs esély az enyhébb intézkedésre, mindenesetre fellebbeztek az előzetes ellen. Tóth M. Gábor megerősítette, hogy – egyébként büntetlen előéletű – ügyfele továbbra sem tett vallomást. Azokra az újságírói kérdésekre, hogy a szlovák milliomosnő hova tartott a baleset idején, miért, mikor és mennyit ivott, illetve mekkora volt a baleset után mért véralkoholszint, nem válaszolt, arra a kérdésre pedig, hogy vajon szlovákiai vagy magyarországi börtönben kell-e majd letöltenie a büntetését ügyfelének az ítélethozatal után, azt mondta, túl korai lenne még erről beszélni.A nyomozás folyamatban van, a szakértőket kirendelték az ügyben. A Velvet arra vonatkozó kérdésére, hogy az elkövető családja kapcsolatba lépett-e az áldozatokéval, Tóth M. Gábor úgy válaszolt: személyesen még nem nyilvánítottak részvétet.

AZ MTI-nek a megyei főügyészség szóvivője arról is beszámolt, hogy az időközben elkészült szakértői jelentések szerint a nő vérében 1,5 ezrelékes véralkoholszintet mutattak ki, vagyis közepesen ittas állapotban vezette a kocsiját, amikor nekiütközött a Fiatnak, amely a szalagkorlátnak csapódva kigyulladt, három ember halálát okozva. Kábítószer fogyasztását sem lehet kizárni , mivel a gyanúsított szervezetében ópiátszármazékot találtak (amit a szóvivő antibiotikum szedésével magyarázott). Ez ügyben a végső szót az illetékes szakértőnek kell majd kimondania.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szlovák állampolgárságú nőt kedd délután – őrizetbe vétele mellett – ittas állapotban elkövetett, több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, vallomása nem publikus. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy valóban elaludt-e a volánnál a sofőr, mielőtt belerohant a Fiatba, a szóvivő megjegyezte: feltételezhetően igen, de ezt a körülményt még vizsgálják.