"Tudunk róla, hogy él, Berlinben van" – mondta a Velvetnek Juhász János a Szegedről eltűnt lányáról, Annáról. Szerinte a párjával, S. Péterrel eltűnt lány nagyon szeretne hazajönni, de nincs hozzá elég pénze, ezért most takarításból tartja fenn magát.

A pár története szeptember közepén kezdődött: szeretett kutyájukat is hátrahagyva eltűntek szegedi albérletükből. Egy öngyilkosságra is utaló búcsúlevelet hagytak hátra. Később kiderült, S. Péter vélhetően pókerezett és milliós tartozásokat halmozott fel. Ehhez barátaitól, ismerőseitől pénzt kért kölcsön, amit szintén nem fizetett vissza. Juhász Jánosnak is adósa maradt, aki emiatt feljelentést is tett ellene.  "Elkezdték a nyomozást Péter ellen az én feljelentésem alapján" – erősítette meg a Velvetnek Juhász.

S. Pétert szeptember 17-én egy vonaton igazoltatták a német rendőrök (a Blikk szerint Drezdánál), de mivel nem volt ellene eljárás folyamatban, továbbengedték. Juhász Annát azonban nem látták ekkor. A lány október 2-án a berlini magyar konzulátuson jelentkezett személyesen, és közölte, hogy vissza akar térni Magyarországra, de nincs pénze. Juhász János úgy tudja, annak a hotelnek is tartoznak, ahol Berlinben laktak.