Több mint 3000 repülőjáratot töröltek pénteken az Egyesült Államok északkeleti partvidékét fenyegető, a meteorológiai szolgálat szerint "potenciálisan történelmi nagyságú" hóvihar miatt. A 3066 törölt járat többsége New Yorkba és Bostonba tartott volna, vagy onnan szállt volna fel. Az előrejelzések szerint az érintett térségben – amely nagyjából megfelel az október végi Sandy poszttrópusi ciklon által érintett területekkel – a hóréteg vastagsága helyenként megközelítheti az egy métert is. A széllökések sebessége óránként 95-120 kilométeres lesz.

A várhatóan New Jerseytől Maine-ig terjedő viharzónában a fő csapást vélhetően Bostonnak és környékének kell elviselnie. A vihar valószínűleg súlyos fennakadásokat okoz majd a szárazföldi közlekedésben is, és főleg a New Yorktól északra fekvő partvidéken másfél méteres tengeri árhullámra is lehet számítani. Bostonban és a Rhode Island-i Providence-ben szombaton zárva tartanak majd az iskolák. A térségben a nélkülözhető közalkalmazottakat a helyi vezetők arra kérték, hogy szombaton maradjanak otthon, és a példa követését javasolták a magánszektornak is.

New Yorkból péntek délutántól nem indítanak vonatokat északra. A metropolisz polgármestere, Michael Bloomberg a Twitteren bejelentette, hogy a város felkészült a 25 centiméteres hó eltakarítására. Ugyanakkor azt tanácsolta a New York-iaknak, hogy halmozzanak fel alapvető élelmiszer-cikkeket és gyógyszereket, és készüljenek fel az áramkimaradásokra. Pénteken több New York-i élelmiszerboltban elfogyott a kenyér és a benzinkutaknál a Sandy "szupervihar" utáni időket idéző, hosszú sorok alakultak ki.