"Ez egy olyan gyógyszer volt, ami 41 térfogatszázalékos alkoholt tartalmaz, magyarul egy olyan gyógyszer, mintha tömény italt írna fel az orvos" – magyarázta a TV2-n futó Tényeknek Tóth M. Gábor ügyvéd a védence, Eva Rezešová balesetkori állapotát. Mindez azért lényeges az ügyben, mert az ügyvéd indítványt terjesztett elő, hogy az orvosszakértő számoljon ki egy magasabb hatóanyag-tartalmú gyógyszer szedésével kapcsolatos véralkoholszint-értéket. Az indítványnak az ügyészség helyt adott.

A Tények által megszólaltatott szakértők szerint az említett alkoholtartalmú gyógyszert csak mérgezés esetében alkalmazzák, de a járművezetés így is tilos. Az alkoholfogyasztás maga a gyanúsított is elismerte december 10-i vallomásában. A Blikk januárban még úgy értesült, ópiátszármazékot tartalmazott az említett gyógyszer, ráadásul a balesetkori tempóját ez sem magyarázza meg.

Az is elhangzott a hírműsorban, hogy az ügyészség ismét kérte, hogy újabb 3 hónappal hosszabbítsák meg Rezešová előzetes letartóztatását. A szlovák állampolgárságú nő augusztus végén okozott súlyos, négy halálos áldozattal járó karambolt az M3-as autópálya Pest megyei szakaszán. Azóta folyamatosan előzetesben tartják.