Tagadja az ügyészség, hogy Thomas B., akit sokan a hummeres gázolóként ismernek, megtört volna. A múlt heti szembesítés után Móra Ferenc, Kenéz Imre járőrtársa arról beszélt, hogy a gyanúsított megtört.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője tegnap a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a tanú kiszínezte a történteket.

"Thomas B. nem tört meg, továbbra is tagadja az összes terhére rótt cselekményt. Nem tett beismerő vallomást, s továbbra is tartja magát ahhoz a verzióhoz, hogy az egyik rendőr lefújta őt paprika spray-vel, és ezért szinte vakon vezetett. Ugyanakkor a szakértők most már kétséget kizáróan bizonyították, hogy nem fújták le Thomas B.-t" – nyilatkozta a szóvivő.

A Szegedi Törvényszék közlése szerint az osztrák állampolgárságú gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől tartani lehet, ezért meghosszabította az előzetes letartóztatását.

Mint azt korábban megírtuk, az osztrák Thomas B. társaival 2012 októberében Apátfalván haladt át, amikor megpróbálták igazoltatni. Az egyik Hummer vezetője azonban megpróbált elmenekülni. Kenéz Imre motorral utána indult, megelőzte, és meg akarta állítani a Hummert, a terepjáró azonban elütötte őt. A rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás közben meghalt.

A gázoló vérében ópium- és mofrinszármazékokat találtak, ha elítélik, akár életfogytiglant is kaphat.