"Az a fulladás nem az a fulladás" – kezdte az izsáki férfi halálának körülményeinek elmagyarázását a Velvet által megkérdezett orvosszakértő. Keddre ugyanis elkészült az izsáki rendőrőrsön történt haláleset ügyében a szakértői jelentés, ami így fogalmazott: "terjedelmes zsírszövet-roncsolódás következtében kialakult zsírembólia, és az emiatt beállt fulladás okozta B. József halálát április 8-án".

Emiatt, és a korábban egy rokon által leírt súlyos mellkassérülések miatt megkérdeztünk egy szakértőt, mit jelent pontosan a lelet, hogy okozhatott ez fulladást. "Az embólia minden körülmények között akár zsírból, akár más anyagból áll. Tehát vérrög, magzatvízembólia is létezik. Ennek az adott szövetnek a kis erekben való megtapadása vagy bejutása eltömíti ezeket a kicsi ereket, és csak és kizárólag szövettani vizsgálattal mutatható ki" – tudtuk meg a nevét nem vállaló orvostól.

Kérdésünkre, hogy mi okozhatja ezt, kijelentette, csonttörés lehet a háttérben, "de nem is biztos, hogy csonttörés kell hozzá, elég a nagy tömegű zsírszövet-roncsolódás. És akkor bejut a keringésbe, és eljut a tüdőbe." A tüdőerekben megakadó mikroanyagok így lebénítják a tüdő működését, azaz a légzést, nem kap oxigént a szervezet, leáll a keringés, és beáll a fulladás.

Orgoványon egy állítólag ellopott motoros fűrész miatt alakult ki vita a tulajdonosa és B. József között. A vádló rendőrt hívott, a rendőrök a tanyavilág egyik földútján akarták igazoltatni B.-t és feleségét, akik a faluból tartottak tanyájukra. A feleség által durvának leírt két rendőr végül előállította B.-t az izsáki rendőrőrsön, ahol bántalmazták őt, amibe végül a gyanú szerint belehalt. A helyszínen készített riportunkat itt olvashatja