Mi történt?

Múlt szombaton egy 29 éves, szegedi férfi a Blaha Lujza tér közelében egy ablakon át az úttestre zuhant, egy Rákóczi úti hotel ötödik emeletéről. A férfi a Feldmár Intézet munkatársa volt

A hvg.hu-nak megszólalt a múlt szombaton a Rákóczi útra zuhant, 29 éves szegedi férfi húga. A Dóraként megnevezett nő elmondta: testvére tetemes adósságot halmozott fel, és szerinte emiatt öngyilkos lett.

A nő azt is közölte, bátyjának óriási törést okozott a két évvel ezelőtti válása, és korábban – emiatt –voltak öngyilkossági tervei.

Kifejtette, szerinte „Szabolcs pontosan tudta, mit csinál, a saját döntése és felelőssége volt az öngyilkosság és annak módja is". Bátyja rengeteg adósságot halmozott fel, amit szülei törlesztettek – szerinte azért bérelt hotelszobát, hogy utoljára gazdagnak érezhesse magát. Búcsúlevélről, feltételezett társaságról nem tud. „Nem igaz, hogy kimosták az agyát” – közölte, utalva arra, hogy testvére először csoportfoglalkozásokra járta Feldmár Intézetbe, majd önkénteskedni kezdett ott

(A facebookos Feldmár András rajongói oldalon belinkelték az origo cikkét, a kommentek között a csoport egyik tagjával üzent T. Szabolcs édesanyja, és kritikus hangon szólt azokról az emberekről, akik a fiát mostanában körülvették. Megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni.)

Bátyjáról még elmondta: rendkívül intelligens ember volt, aki nem szeretett a problémáiról beszélni. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!