Évekre rács mögé kerülhet J. Richárd, aki kedden nemes egyszerűséggel elsétált a rá bízott 25 millió forinttal. – tájékoztatta a Velvetet a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya. A pénzből még aznap videojátékokat, technikai eszközöket vett és szórakozni ment. Milliomoshoz illő életvitele azonban nem tartott túl sokáig. A balek tolvaj személy- és vagyonőrként dolgozott egy pénzpénzszállító cégnél,és elhatározta, hogy amikor alkalma nyílik rá, a munkája során rábízott pénzt a nyakába kapva meglóg a Futó utcai K&H bankból. Kedden is tett, és nemcsak abban döntött rekordot, hogy milyen gyorsan lebuktatta magát, de a pénzköltésben is jeleskedett. Zsákmányából ugyanis 3 millió forintot költött el.

A fiú, miután elsétált a pénzzel nem menekült, hanem vett néhány olyan dolgot, amire már régóta vágyott, egy szép új játékkonzolt, egy tabletet, néhány fontos tartozékot a videojátékhoz és egy órát. Ám olyan gyorsan és váratlanul fogták el, hogy volt, amelyiket ki sem tudta bontani a csomagolásból.

„A kerületi ügyészség a férfit a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állította.A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat a fenti bűncselekményekben bűnösnek mondta ki, és ezért őt 4 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint emellett a vádlottat 5 évre eltiltotta a személy-és vagyonőri foglalkozás gyakorlásától.A fiú ellen a következő tárgyalásig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.” -– írták a közleményben. 

Azért tudták ilyen gyorsan "lezavarni" az ügyet, mert a pénszállító mindent részletesen elmondott, így a felderítés gyakorlatilag befejeződött.