Születésnapja alkalmából egy statisztikát állítottunk össze Angelina Jolie-ról, aki ma tölti be 36. életévét. Íme a színésznő eddigi élete, számokban.

36

Ennyi filmben szerepelt (illetve erősítették meg szereplését) eddig, nem számítva azokat, amelyekhez a hangját kölcsönözte. A legelsőt 1982-ben forgatta, a következő a Kleopátra lesz, ám ez csak 2013-ban készül el.

25

Ennyi díjat nyert eddig. Oscart az 1999-ben megjelent Észvesztőért kapott, de jelölték az égvilágon mindenre: az Elcserélt életekért az amerikai sci-fi, fantasy és horrorfilm-akadémia, a Tolvajtempóért a Blockbuster Entertainment Awards díjazta, a filmkritikusok – mint a legtöbb ítész-társaság – az Észvesztőért szerette. A Kifutó a semmibe című, Gia Carangi szupermodell életét bemutató filmjéért Golden Globe-ot kapott.

6

Ennyi gyereke van (egyelőre). Legidősebb fiát, a kambodzsai születésű Maddoxot 2002-ben fogadta örökbe, őt három évvel később az etiópiai Zahara Marley követte. Közben összejött Brad Pittel, aki kérvényezte, hogy hivatalosan is szülője lehessen Jolie gyerekeinek – 2006 januárjában Maddox és Zahara vezetékneve hivatalosan is Jolie-Pitt lett.

Még ugyanabban az évben megszületett a pár első vér szerinti lánya, Shiloh Nouvel – ő az első csecsemő, akiről babát mintáztak Madame Tussauds viaszpanoptikumában. 2007-ben Jolie a vietnámi Pax Thient fogadta örökbe – azért egyedül, mert az ottani törvények nem engedik az adoptálást össze nem házasodott pároknak. A következő évben a színésznő ikreknek adott életet: fiát Knox Léonnak, lányát Vivienne Marcheline-nek keresztelték. A sok gyerek együtt nyüzsög, de ez nekik így jó.

4

Ennyi perces a Korn Did My Time című dala, amelyben a színésznő szűk, hófehér ruhában áll egy sikátorban, és nincs más dolga, mint hogy szívdöglesztő legyen (jó, néha elhajol egy-egy repülő tárgy elől). Ha valaki nem látja a YouTube-ot, megnézheti itt Vimeón.

2

Ennyi férje volt eddig. Johnny Lee Miller brit színészhez (akit lehet, hogy megcsalt Mick Jaggerrel) 1996-ban ment hozzá, akkortájt játszottak együtt a felejthető, Hackers című filmben. Jolie fehér ingben (amelyre vérrel írta fel vőlegénye nevét) és fekete bőrnadrágban állt az oltár elé, a következő év szeptemberében szétköltöztek, 1999-ben pedig elváltak. Azóta is jóban vannak, Jolie utólag azzal indokolta a történteket, hogy Miller jó csávó, csak túl fiatalok voltak a házassághoz.

Jolie nem a hosszú várakozások asszonya: a következő évben hozzá is ment Billy Bob Thorntonhoz, a lassú szex hívéhez. A színésznő ekkor is hű maradt véréhez (noha nem a halál megszállottja): ezúttal egy fiolába töltötte, és odaadta urának, aki sajátjával viszonozta a figyelmességet. A bizarr kellékeket aztán nyakláncon hordták, 2002-es szétköltözésükig (a következő évben elváltak). Jolie erről később úgy nyilatkozott, egyik pillanaról a másikra mindketten megváltozta, de hát így megy ez. 2004-ben aztán a Mr.& Mrs. Smith forgatásán összejött Brad Pittel, azóta együtt is vannak, és majd összeházasodnak, ha lesz kedvük.

1

Ennyi filmet rendezett eddig. A vér és méz földjén egy, a boszniai háború idején játszódó szerelmi történet, amelyet Jolie stábja részben Magyarországon forgatott. Ugyancsak egy a szereplők listáján olvasható magyar nevek száma is: Törköly Levente szerb tisztet alakít a filmben.

0

Ez csak tipp, de valószínűleg ennyiszer bánta meg Brad Pitt, hogy összejöttek.