Az ember regisztrál egy társkereső oldalra. Nehéz munkával profilt készít magának és nekiáll végignyálazni, hogy ki jöhet szóba egy randi erejéig. Nagy sokára talál valakit, akivel kapcsolatban elsőre minden szimpatikus, sőt még fényképe is van az illetőnek. Ekkor ír neki egy őszinte levelet, amiben kiönti szívét-lelkét és javasolja, hogy találkozzanak. Másnap egész nap tűkön ül, hogy mikor érkezik már a válasz. Aztán harmadnap is. Aztán egész héten. És a következő héten is. És válasz egyáltalán nem érkezik. Ugye milyen szörnyen megalázó az ilyesmi? Tudni, hogy még egy egysoros válaszemailre sem méltatnak?

Annyira megalázó méghozzá, hogy bizonyos Sean McGinn, miután pontosan ez fordult elő vele, beperelte a szóban forgó társkereső site-ot, a match.com-ot. A férfi ötmillió dollárt követel az őt ért "mély személyes gyötrelmekért", amit az okozott, hogy olyanokkal próbálta meg felvenni a kapcsolatot, akik rá se hederítettek. Az így elszenvedett lelki sérülés az érvelés szerint káros hatással lehet a szenvedő alany további szerelmi-érzelmi életére.

A társkereső oldal felelősségét szerintük az alapozza meg, hogy nem jelzik, ha egy felhasználó nem tér vissza aktívan és rendszeresen a site-ra. Ha a szerelmesek tudnák, hogy a kiválasztott partner már nem jár az oldalra, nem horgadnának fel bennünk alaptalan remények, amik aztán a kínok kínját okozva dőlnek dugába. Sean McGinnt azért ne tessék nagyon sajnálni, még akkor se, ha az ötmilliót véletlenül mégse kapja meg, hiszen idő közben csak válaszolt neki valaki, azaz sikerült becsajoznia. A pert mindenesetre folytatja, ha már egyszer belekezdett. Ja igen, nem mondtuk, és nyilván senki nem jön rá, ha nem áruljuk el: az perre az USA-ban fog sor kerülni.