horoszkóp

Az 5 legromantikusabb hely Magyarországon

2009.06.21. 13:00 Módosítva: 2009-06-21 13:03:57

A világ legromantikusabb helyei között Velencét és Párizst szokás emlegetni, de most hagyjuk a nemzetközt egy pillantra, és nézzük meg, melyek a legromantikusabb helyek itthon. Minden ilyen lista szubjektív, de ez különösen - mindenesetre ha nekem van időm egy kicsit barangolni az országban a párommal, mi az alábbi helyeket keressük fel legszívesebben. Ön nyilván ettől teljesen eltérő saját listával rendelkezik, tegye ön is közzé, hol szeret a leginkább romantikázni!

1. Balaton, déli part -

D  VG20090516005

Az elejére rögtön egy coming out: azon kevesek közé tartozom, akik mélységesen nemmenő módon a Balatonnak a déli partját részesítik előnyben, főként, ha romantikáról van szó. Ennek több oka is van, ezek közül az egyes számú, hogy északról nem lehet naplementét nézni. Pedig ahogy a vöröslő korong lassanként elbújik a Badacsony mögött, miközben aranyszínben szikrázik a víztükör... A Balatonlelle és Fonyód közötti zóna naplementenézési célra fokozottan ajánlott.

2. Bakony -

DEGER20080711522

A romantikusnak mondott helyeknek általában vagy vízhez, vagy hegyhez van közük. A magyarországi hegyes-dombos vidékek közül nekem a Bakony a kedvencem. Ez talán azért van, mert itt van Zirc az apátsággal és az arborétummal, itt van a cseszneki vár és az a budai kisvasúthoz hasonló aprócska vonat is, ami a sűrű erdő mélyén száguld a zöldből a zöldbe kicsi falvak mellett.

3. Pécs -

DPECS20090525013

Ha van olyan, hogy romantikus múzeum, akkor a pécsi Csontváry-múzeum biztosan az. Persze egyetlen múzeumtól még az én szememben sem lesz egy egész város romantikus, de ki tudna a hely mediterrán hangulatának ellenállni? Ráadásul Pécsett található a szerelemlakatokkal felszerelt kerítés is. Ahogy a dal is mondja (igaz, nem Péccsel kapcsolatban), itt valahogy benne van a szerelem a levegőben.

4. Tokaj -

C  OB20010119006

Alig pár éve annak, hogy először jártam Tokajban. Arra számítottam, hogy szőlőtőkéken és félig vagy egészen részeg turistákon kívül mást nem fogok itt látni. Ehhez képest a várost és környékét is lélegzetelállítóan szépnek találtam. Még szerencse, hogy véletlenül pont nem egyedül voltam ott...

5. Vajdahunyad vára -

D CIM20070604008

Nem kétséges, a Városliget, főleg nyáron, általában zsúfolt és gyakran kifejezetten kellemetlen. Nincs romantikaellenesebb néhány busznyi zajosan fényképezkedő turistánál, ezért tudni kell jókor menni a Vajdahunyad várához. Nekem a csendes őszi délutánok jönnek be itt nagyon, és ha sikerül havazást kifogni, Budapestnek ez a része egyszerűen verhetetlen. Szerintem.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.