Az öt legromantikusabb csóktípusról találtam itt egy blogbejegyzést, és ez inspirálta a mai posztot. Vajon melyik az öt legromantikusabb, legemlékezetesebb csók? A linkelt lista olyanokról is beszél, mint például a szilveszteri csók, de mi magyarok ilyenkor nem smacizni szoktunk, hanem himnuszt énekelni, így aztán azt a bejegyzést csak kiindulópontnak használva felállítottam a randiblog saját ötös listáját. Van valami, amit ön nem vett volna bele, vagy amit biztosan nem hagyott volna ki? Írja meg egy kommentben, hogy ön szerint melyek a legromantikusabb, legizgalmasabb, legemlékezetesebb csókok!

1. Az első - Még iskolásként, talán titokban, talán egy bulin, esetleg egy játék keretében... Ön még emlékszik a legelsőre? Persze ilyenkor még tapasztalatlan és kajla az ember, ezért ezek inkább vicces, kínos vagy izgalmas csókok szoktak lenni, de nem igazán romantikusak. És gyakran nem sok közük van az igazi szerelemhez. Aztán később, amikor az ember először csókolja meg élete szerelmét, az sokkal szebb és emlékezete-sebb pillanat tud lenni, mint élete valóban legelső, kamaszos csókja.

2. Ömlő esőben - Talán csak a filmekből gondoljuk, hogy szakadó esőben csókolózni romantikus. Hiszen nem igazán kedveznek ezek a körülmények a romantikának: mindenünk elázik, hideg víz folyik mindenünkön, ránktapad a ruha, stb. És mégis, valahogy így, a szabadban egy nyári zivatar kellős közepén más ízű a csók. Kicsit úgy, mint ahogy Párizsban vagy Olaszországban csókolózni is romantikusabb, mint otthon.

3. Hirtelen, idegennel - De nem csak a nagy Ő-vel lehet izgalmas összeszorítani az ajkakat. A fiatal, kalandvágyók számára nagy álom tud lenni az, amikor az ember váratlanul meglát valakit valahol (egy klubban, házibuliban, nyári fesztiválon vagy egyebütt), aki azonnal megtetszik neki. És a hirtelen fellángolás oda vezet, hogy az illetőnek még szinte a nevét sem tudja, de máris beindul a csókolózás. Szó sincs kapcsolatról vagy az igaziról, egy ilyen kaland arról szól, hogy az ember hagyja, hogy magával ragadja a pillanat heve.

4. Az azonos nemmel - Katy Perry tavalyi slágerének elsöprő sikere azt bizonyítja, meglepően sokak szerint lehet izgalmas kipróbálni egyszer a csókot az azonos nemmel. "Lesmároltam egy csajt, hogy kipróbáljam, milyen... Olyan kínos volt, és mégis olyan jó, de ettől még nem zúgtam bele itt ma éjjel" - szól a dal refrénje.

5. Az oltár előtt - Persze van, aki még a twitterezést is jobban szereti ennél, de legtöbbünk számára egy esküvő fénypontja az, amikor közvetlenül a házasságkötés után az újdonsült férj és feleség megcsókolják egymást az oltár előtt. Virágok, ünneplő násznép, gyönyörű ruhák,és az egésznek a közepén egy csók azzal, akivel éppen az előbb fogadtunk örök hűséget egymásnak - ez egy tökéletes pillanat tud lenni.