Közhely, hogy az internetes társkeresőkben nem lehet megbízni, tekintettel arra, hogy a weben bárki bárkinek kiadhatja magát. Az anonimitás és az ellenőrizhetetlenség rengeteg csaló megélhetését biztosítja, így arra szokás figyelmeztetni a felhasználókat, hogy fokozottan vigyázzanak magukra. Ezt a hozzállás túlzás egy olyan kutatás szerint, amely a Journal of Social and Personal Relationships című folyóiratban jelent meg.

A több mint 5000 résztvevőn végzett felmérés eredménye azt mutatja, hogy az emberek egyáltalán nem hazudnak többet magukról a társkereső oldalakon, mint az életben egy olyan szituációban, amikor egy potenciális partnerrel találják szembe magukat. A kutatás módszere persze nem az volt, hogy véletlenszerűen kiválasztott társkereső-profilokat leellenőriztek, hogy igaz-e minden bennük szereplő adat, ehelyett bizonyos személyiségjegyek vizsgálata mellett egyszerűen megkérdezték a júzereket, hogy lódítottak-e már netes randizás közben. Általában csak azok vallották be, hogy a társkeresőkön szépítenek néha egy-két dolgon, akik egyébként az életben is hajlamosabbak a valósnál jobb színben feltüntetni magukat idegenek előtt. Akik az életben is őszinték, azok tehát a neten sem hazudnak.

Egy-két érdekes trendet sikerült azonban megfigyelnie a kutatóknak. Kevéssé meglepő, hogy az idősebbek lódítanak többet, ha a korról van szó, azt viszont legalábbis nem logikus, hogy a két nem közül a férfiakra jellemzőbb, hogy életkorukból letagadnak. Az urak ezen kívül vagyonukkal és hobbijaikkal kapcsolatban túloznak előszeretettel, míg a nőknél a testsúly az a téma, ahol a legkevesebben vallják be az igazat. Általában az önmagukat kalandozó, nyitott természetűeknek vallók azok, akik a neten is őszintén vállalják saját tulajdonságaikat, inkább az introvertált típusúak érzik néha úgy, hogy a tények mégsem annyira makacs dolgok Ezzel együtt a nők és a férfiak nagyjából azonos arányban lódítanak a társkeresőkön: nem gyakrabban, mint a valós életben.