Rengeteg tudós próbálja megfejteni, hogy mitől döglik a légy, és sorra állnak elő a témában kreatívnál kreatívabb válaszokkal. Az ausztráliai University of New South Wales kutatói legutóbbi kísérletük során úgy találták, nem a hosszú comboktól vagy nagy mellektől találnak a férfiak szépnek egy nőt, hanem a hosszú karoktól.

A kutatásban ausztrál és kínai önkéntesek vettek részt, akiknek videórészleteket mutattak, amelyeken 96 darab, 20 és 49 év közötti nő volt látható. Az alanyoknak mindössze az volt a dolga, amit az életben úgyis folyamatosan csinálnak fejben (vagy nem fejben): pontozni kellett, hogy melyik csaj mennyire vonzó. Az eredmények azt mutatták, hogy következetesen a hosszú karú nők kapták a legjobb pontszámokat. Ezek szerint a miniszoknya meg a szivacsos melltartó helyett (vagy mellett) a nők jobban teszik, ha pasizáshoz ujjatlant vesznek.

Fontosnak bizonyult a jó alak is (derék- és csípőbőség), a testsúly és természetesen a kor is, de a hosszabb karúak ezen változóktól függetlenül is jobb pontszámokat kaptak. Meglepő módon a felmérésből az derült még ki, hogy a hosszabb lábú nőket igazából nem preferálják a férfiak. A kutatást vezető Robert Brooks professzor azért hozzátette, hogy a legfontosabb mégis az, hogy az adott nő általában jól nézzen ki és arányos legyen.