Amikor a szerelem átcsap gyűlöletbe (vagy jobb esetben csak közönybe), sokan nem válogatnak az eszközök között, ha a másik tönkretételéről van szó. A hírességeknek ráadásul több minden áll rendelkezésére, hogy szakítás előtt, után vagy közben még rúgjanak egyet volt szerelmükbe, így a celebek néha különösen cifrákat engednek meg maguknak. Nézzünk öt nem túl szép húzást kudarcra ítélt sztárkapcsolatok végéről.

1. Tévé/rádióműsorban szakítás - Egy klasszikus, ha celebekről van szó. Eddie Murphy annak idején úgy érezte, hogy a volt Scary Spice, Mel B megérdemli azt a megaláztatást, hogy egy tévéműsorból kell megtudnia, hogy otthagyták. Matt Damon anno Oprah Winfrey-nek előbb mondta el, hogy otthagyja barátnőjét, Minnie Drivert, mint magának az érintettnek, Jordan is dobta egyszer ketrecharcos pasiját egy tévéműsorban (igaz, ők után újra összejöttek), Melissa Etheridge leszbikus énekesnő barátnője pedig egy internetes hírportálon olvasta, hogy kilenc éves kapcsolatának már vége.

Mint azt a témában még évekkel ezelőtt készült disszertációnk említi is, a hazai sztárvilágban szintén volt erre példa, csak tévé helyett rádióval. Farkasházy Réka mondta bele az éterbe 2006-ban, hogy Németh Kristófból már elege van, aki még csak nem is hallgatta az adást, hanem a bejelentés nyomán kapott SMS-ekből értesült arról, hogy már nincs barátnője.

2. Üzenetrögzítő - Mi sem alkalmasabb volt férjük-feleségünk lejáratására, mint néhány telefonbeszélgetés rögzítése, majd nyilvánosság elé tárása? Okszana Grigorjeva becsületére legyen mondva, hogy az ő exférje, Mel Gibson néha mintha tényleg dühöngő őrült lenne. És akkor se viselkedik normálisan, ha tudja, hogy felvételt készítenek róla.

3. Rögtön a papírokkal - David Lynch egyik kedvenc színésznője, Laura Dern 2005-ben ment hozzá a rocker Ben Harperhez, de ekkor már sok éve együtt éltek, első gyermekük 2001-ben született. A színésznő és a zenész a legutóbbi időkig remekül elvolt, amikor néhány nappal ezelőtt Harper - derült égből villámcsapás módjára - válási papírokat tolt Dern orra alá. A feleségnek állítólag fogalma sem volt arról, hogy férjének elege van, és már csak azért sem gondolta ezt, mert egy héttel korábban még “intim együttlétre” került sor köztük. Talán elegánsabb lett volna, ha Harper először legalább egy jelképes kísérletet tesz a dolgok helyrehozatalára, és csak aztán adja be a válókeresetet.

4. Halálos ágyon - Dennis Hopper idén májusban hunyt el, 74 évesen. Az idős színészről januárban nagyjából már tudni lehetett, hogy haldoklik, és úgy látszik, ezt ő maga is tudta magáról. Ekkor ugyanis még a halálos ágyról levezényelt gyors válással kitette 14 éve kitartó felesége szűrét, pedig közös gyermek is van. A nem túl elegáns húzás hátterében ráadásul valószínűleg a pénz állt, hiszen így a feleség alig örökölt valamit a Hopper-vagyonból.

5. Nyilatkozatháború - Sokan vannak, akik egy szakítás után nem bírják megállni, hogy ne mondják el mindennek volt pasijukat vagy nőjüket. Ugyanez a celebekre is jellemző, csak ők nem szomszédasszonynak hánytorgatják fel sérelmeiket, hanem talkshow-kban sztoriznak, sokmillió néző színe előtt alázva exüket. Egy meglehetősen kellemetlen példával szolgált Anne Heche nemrég, de van frissebb példa is: Courteney Cox sem érezhette túl jól magát, amikor leendő exférje arról nyilatkozgatott, hogy attól érezte magát férfinak, ha egy másik nővel feküdt le, illetve hogy Coxszal már rég megszűnt a szexuális életük.