Egy háziállattal sok embernek néha olyan szoros kapcsolata alakul ki, ami szinte az élettárs szintjére emeli az adott kutyát, macskát, esetleg krokodilt. Mai fotógalériánk egy olyan amerikai férfit mutat be, aki a mai napig azt mondja, hogy élete szerelme Dolly volt, a palackorrú delfin, pedig a szerelemnek immár 30 éve vége. Hogy pontosan mi vetett véget a kapcsolatnak, azt nem lehet tudni, mindenesetre Dolly elvileg még akár életben is lehet, hiszen a palackorrú delfinek 30-40 évig is elélhetnek.

A képeken látható Malcolm Brenner szabadúszó fotós látható, aki 1971-ben, huszonévesen ismerkedett meg Dollyval. Természetesen rengeteg képet készített az akkor hat éves delfinről, miközben sokat úszkáltak, játszottak együtt. Bár a szép napoknak már három évtizede vége szakadt, Brenner azt mondja, azóta sem tudja túltenni magát a történteken.

A floridai származású fotós most 59 éves, és Dollyt élete szerelmének nevezi. De nem csak úgy beszélgetés közben nevezi annak, hanem egy külön könyvben is. “Wet Goddess, Recollections of a Dolphin Lover”, azaz “Vizes istennő, egy delfinimádó emlékei” címmel ugyanis könyvet is írt Dollyhoz fűződő szerelméről, ami egy csak felnőtteknek szóló regény formájában meséli el a sztorit.