A Parvez család hozzá van már szokva a cikizéshez. Aslam Parvez Pakisztánban született, albínóként. Falujukban úgy döntöttek, a legjobb lesz, ha egy másik albínót vesz el, így választottak neki egy szintén pigmenthiányos feleséget. Parvezék később Nagy-Britanniába kerültek, itt Coventryben élnek és hat gyerekük van. Mivel mindkét szülő albínó, a gyermekek szintén mind azok, ezért a család valamennyi tagja hozzá van szokva az ízetlen tréfákhoz, beszólásokhoz (más országokban még durvább atrocitásoktól kellene tartaniuk). Arra a zaklatáshullámra azonban még ők se voltak felkészülve, ami akkor indult be ellenük, amikor nyilvánosságra került, hogy legidősebb lányuk egy keresztény férfihoz ment férjhez.

“Egész életünkben diszkriminációban volt részünk”, nyilatkozta az 53 éves édesapa. “De ez tízszer olyan rossz.” Végső soron a brit muzulmán közösség gyűlölethullámát is az albínóság szabadította rájuk. Az egyik angol lap ugyanis albínókkal foglalkozó cikket tett közzé, és ebben szerepelt a három lánygyermek közül az egyik, most 32 éves Naseem.

Az újságból kiderül, hogy a lány 18 éves korában megszökött otthonról, mert szülei hozzá akarták adni egyik pakisztáni unokatestvéréhez.

Azóta nincs kapcsolata a családjával, viszont hozzáment egy katolikus férfihoz, akivel második gyereküket várják.

Naseem tehát boldognak tűnik, hátrahagyott családja azonban a legkevésbé sem az. A helyi muzulmán közösség rossz szemmel nézi, hogy lányuk elhagyta a hitét és egy keresztényhez ment hozzá, még akkor is, ha a család többi tagja az előírások szerint gyakorolja a vallást.

Parvezéket többször is halálosan megfenyegették, lakásuk ablakait betörték, autójukat tönkretették, már biztonsági kamerákat is szereltek fel a házukon, nem véletlenül, hiszen hasonló ügyből volt már tetlegesség, illetve gyilkosság. Azt fontolgatják, hogy elköltöznek Coventryből, igaz, az albínó családot a világ bármely településén elég könnyű észre venni. “Lányunk döntéséért büntetnek most minket” - mondja az édesapa. “De mélyen a szívemben meg vagyok arról győződve, hogy én jó ember vagyok. Isten majd elítéli azokat, akik ezeket művelik velünk.” Több képünk is van róluk, kattintson a fotóra!