A fenti videoklipet a Kockahas blognak tartogattuk, de végül a Randiblog mai posztját kezdjük vele. Az előadó egy kanadai csajszi, Carly Rae Jepsen, a szám címe pedig Call Me Maybe. A dal van annyira fülbemászó, hogy a világ meghatározó slágerlistáinak az élét máris megjárta, a refrén szövege pedig gyakorlatilag szállóigévé vált. Ez a pár sor pedig egy elég direkt pasizási technikát ajánl, a dalban vázolt szituáció szerint ugyanis ha egy lánynak hirtelen megtetszik egy srác, akkor oda kell mennie hozzá, és nyers fordításban a nagyjából következőket kell mondania: „Szia, tudom, hogy csak most találkoztunk, és az ez egész őrültség, de itt a számom, esetleg hívj fel”.

A szám klipjében ez a pasizási módszer egyébként nem jön be az énekesnőnek, de csak azért nem, mert a kiszemelt srácról kiderül, hogy meleg (és ugyanezzel a módszerrel pasizik) (ha ha ha). Mindenesetre a szám kapcsán most újra előkerült a régi téma: egy csaj odamehet-e csak úgy ahhoz, aki megtetszik neki, vagy mindenképpen meg kell várnia, hogy a férfi kezdeményezzen, nehogy kurvának nézzék?

Ön szerint?

Csak úgy leszólítani egy srácot-férfit mindenképpen furcsának számít manapság, de talán kevésbé kínos a dolog, ha a csaj a fenti számból vett szöveggel és telefonszámmal együtt adja elő. Így ugyanis végülis a férfinél marad a kezdeményezés: neki kell először telefonálnia, ha van kedve.

Ugyanezt a módszert egyébként az internetes társkeresők is felfedezték maguknak. Erre a magatartásra buzdít ugyanis a Cheek’d nevű website, csak telefonszám helyett itt egy linket kell átadni a kiszemeltnek.

Aki partnert keres magának, a hagyományos módszerrel regisztrálhat a Cheek'd nevű oldalon és készíthet magáról egy profilt. A potenciális partnereket azonban nem a többi regisztrált között kell keresnie, hanem a való életben, bárokban, szórakozóhelyen, munkahelyen, akárhol, az nem kell, hogy a másik fél is regisztrált legyen.

Ehhez a website olyan szövegekkel nyújt segítséget, mint a fenti dalból vett idézet - aki regisztrált, letölthet-kinyomtathat magának egy rakás kártyácskát, amiken ilyen csajozós/pasizós szövegek vannak. (Példák: „viselkedj természetesen, a kínos jelenetet később is előadhatjuk”, „nem kell ezen sokat témázni”, vagy csak szimplán „szia”). A poén az, hogy az ismerkedőkártyán a szöveg alatt egy link szerepel, ami természetesen a kártyát átadó személy Cheek’d-profiljára mutat, tehát innentől kezdve már az interneten keresztül mehet a kapcsolatfelvétel.