Előfordul, hogy egy sztori mind a Helyszínelőbe, mind a Randiblogba illik, ez az alábbi is egy ilyen. De ha már egy hazai történettel nemrég ezen az oldalon hoztuk szóba a hiszékeny, vagy legalábbis szeretetre vágyó nőkön élősködő dzsigolókat, akkor most itt mutatunk egy hasonló, de sokkal extrémebb sztorit, ami Nagy-Britanniában esett meg. Ahhoz képest, hogy még csak 24 éves, Chris Holding máris legalább 9 nőt bolondított magába és károsított meg, volt közöttük olyan, aki sírt, amikor a fiatalembert lecsukták. Holding összesen kb. 8300 fontot, azaz majdnem 3 millió forintot nyúlt le különböző nőitől azok bizalmával visszaélve.

Azt írja a Daily Mail, hogy a fiatalember mindig más trükkel állt elő. Volt, amikor amerikai zenésznek adta ki magát, volt olyan nő, akinek azt adta be, hogy a New York Times újságírója. Ehhez képest az igazi szakmája szakács volt, hobbija pedig az ivás és a drog, ehhez kellett a sok pénz, amit Holden jobb híján nőzésből teremtett elő. A rendőrök eddig 9 áldozatról tudnak, de egyáltalán nem kizárt, hogy volt több is.

Az egyik megkárosított nőt sikerült még teherbe is ejtenie, a hölgy, bizonyos Kelly Williams jelenleg a hetedik hónapban van, de ő a jelek szerint nem vette zokon, hogy Holden lenyúlt tőle ezt-azt, mert Williams nem hajlandó segíteni a rendőröknek. A fiatalember ugyanis annyira ért ahhoz, hogyan lehet a nőket megbolondítani, hogy egy másik áldozata, egy 35 éves színházigazgatónő egyenesen sírva fakadt, amikor meghallotta, hogy 45 hónap börtönre ítélték megkárosítóját.

A rendőrség szerint Holden már legalább 4 éve, azaz 20 éves kora óta élősködött a nőkön. A legfiatalabb áldozata egy 17 éves iskoláslány volt, míg a legidősebb egy 41 éves hölgy, aki nővérként dolgozik egy plasztikai sebészeten. Általában szexuális viszonyt kezdeményezett leendő áldozataival, bizalmukba férkőzött, aztán pénzt, ékszereket és/vagy egyéb családi vagyontárgyakat lopott tőlük. Volt olyan áldozata is, akinek kileste a PIN-kódját, és utóbb a bankkártyát ellopva pénzt vett fel: 240 fontot, azaz kb. 80 ezer forintot. A kettes számú módszere az volt, hogy alkalmi kapcsolatokat létesített egy-egy nővel, és ha az felvitte őt a lakására, akkor Holden szépen magával vitte, amit bírt, és nem jelentkezett többet. Még egy dolog, amire vigyázni kell az egyéjszakás kapcsolatoknál.

A legrosszabbul az a hölgy járt, aki 2009 júniusában London belvárosában egy menő bárban ismerkedett meg Holdennel. A 34 éves hölgy már több hete volt viszonyban a fiatalemberrel, amikor - nyár lévén - elment nyaralni. Amikor onnan visszatért, nem talált hét aranygyűrűt az otthoni készletből, de nem gondolta volna, hogy újdonsült szerelme ilyet tenne, így még hónapokig vele maradt, a következő év márciusáig. Ekkor Holden egy szép napon eltűnt - és vele együtt egy karkötő és egy Armani márkájú karóra. Maradt viszont összesen kb. 870 ezer forintnyi kár.

Holden a bíróságon azt mondta, most születendő gyermekén kívül Ausztráliában van már egy hat éves kisfia. Végülis 13 rendbeli lopást vallott be, illetve bizonyítottak rá, így most megkezdheti börtönbüntetését.