Izgatóan csókolózni megtanulni nehéz, elrontani viszont annál könnyebb: bár a passzív fél tudatlanul is mímeli a másik szokását és ugyanúgy reagál vissza, ahogyan a partnere kezdeményezett, még nem biztos, hogy átadja magát az élménynek. Sőt, meglehet, kifejezetten kiábrándítólag hat rá a másik csóktechnikája. Íme az az öt csóktípus, ami béna, és adott helyzetben olykor kezelhetetlen.

Nyálas

A csókolózás eleve nyálas dolog, amivel nincs is probléma, ha mértékkel csorgatjuk át a nedveket a másik szájába és szájára. Elég kellemetlen érzés tud lenni ugyanis, ha szabályos nyáltenger zúdul át a szájüregbe, ha pedig vége a csóknak, törlést kell alkalmazni. A csóktechnika akkor jó, hogy tudunk közben nyelni. "Volt egy pasi, aki iszonyúan tetszett, odáig voltam érte mindaddig, míg meg nem csókolt. Pár másodperc után tocsogtam a nyáltól, és utána alig bírtam megállni, hogy ne töröljem meg egyből a számat. Két-három ilyen alkalom után feladtam, annyira visszataszító volt az egész, hogy korábban bármennyire is bejött a pasi, nem tudtam volna vele mit kezdeni, utáltam vele csókolózni" - mesélte a 24 éves Kornélia.

Harapós

A vad harapdálás filmekben látványos, a valóságban viszont se a nők, se a férfiak többsége nincs oda érte. A finomabb verziója is csak azoknak ajánlott, akik már összeszokottabb párt alkotnak, és kitapasztalták már azt az intenzitást, amit a másik a szeret. "Egy ismerős csajt vittem haza egy buli után valamelyik hajnalban, a csaj elég sokat ivott, és letámadott a parkolóban. Teljesen bevadult, konkrétan széttépte a számat, úgyhogy egy perc után le is állítottam és felküldtem a lakásába. Véresre harapott, napokig fel volt dagadva a pittyem, nem tudom, ez kinek jön be" - írta egyik olvasónk, Robi.

Ponty

Ez a típus egyáltalán nem használja a nyelvét, mi több, teljesen visszahúzza, és még akkor sem reagál, ha a másik finoman kezdeményez. Technikáját úgy lehetne jellemezni, mint egy partravetett halét, aki segítségért tátog. Olvasónk, a 27 éves Margó legelőször tinédzserként találkozott ezzel a meglepő módszerrel, de érettebb pasitól is tapasztalta később: "A legelső csókom volt ilyen, de már akkor ledöbbentem. Annak idején Júliákon, Románákon meg mindenféle ilyen szerelmes regényeken szocializálódtam, nem pornón, mint a mostani lányok, de már akkor is a nyelves csókot vártam, ahogyan az a szerelmes regényekben meg volt írva. A barátom 20 éves volt, én 15. Amikor megcsókolt, egyből azt vártam, mikor érinti a nyelvemhez a nyelvét, de csak nem jött el ez a pillanat és az egész csókolózás nevetséges volt. Mint egy vízért kapkodó ponty, úgy vergődött a számon, a nyelvét visszahúzva légüres teret képzett, hol szívta, hol fújta a levegőt, egyáltalán nem volt izgató, sőt, untatott. Később egy 34 éves pasival éltem át ugyanezt, korát tekintve utóbbi még jobban sokkolt."

Torkos

Vannak, akik a szenvedélyüket és hevességüket mindenféle átmenet nélkül mandulafixálással próbálják a másik tudtára adni. Olvasónk szerint viszont a nyelv túlzott behatolása kiábrándító, sőt riasztó: "A férfiak azt hiszik, hogy a torkig lenyomott nyelv nagyon izgalmas és érzéki, szerintem meg olyan, mintha lenyomnának a torkomon egy nagy, ficánkoló meztelencsigát, és alig várom, hogy vége legyen már, kapjak levegőt normálisan és kelljen arra figyelnem, hogy vegyek rendesen az orromon levegőt, különben megfulladok" - mesélte el élményét a 23 éves Olga.

Mosógép

Nincsenek apró csókok, nincs játszadozás, csak rátapad a másik szájára, miközben a szájüregben hosszú-hosszú pereceken át köröz a nyelvével. Ebben a technikában a változatosság abban rejlik, hogy ha elfárad vagy megunja, akkor az ellenkező irányban végzi a műveletet. "Külső szemlélőként már a látvány is tök vicces, amikor a fiatalokat látom így csókolózni a buszmegállóban: hatalmasra van nyitva a szájuk és mintha össze lennének tapadva. Volt ilyenben részem. Az elején átadtam az irányítást, majd vártam, mikor hagyja abba az őrült körzést, de csak nem akarta befejezni, úgyhogy le is állítottam. Kicsit megsértődött, amikor azt mondtam neki, most megtanítom, hogyan kell normálisan smárolni" - írta a 28 éves Gabriella.