Olvasói levelekből kiderült, sokan tapasztalják magukon is az esküvői pánik azon tünetét, amikor nem a ceremónia tökéletessége miatt következik be az álmatlanság, hanem amiatt, mert a házasulandók belegondolnak a hűségfogadalomba. Előfordul, hogy ez okozza a megcsalást még a házasság előtt.

"Nekem az a tapasztalatom, hogy a pasik esküvő előtt gyorsan előszedik az exeiket egy esetleges gyors dugás erejéig, még mielőtt elérné őket a végzetük" - mesélte a 36 éves Melinda. "Több példát is tudok erre, kettőt pedig saját bőrömön tapasztaltam. Az első egy régi eset, régi szerető még abból a korszakból, amikor rendesen éltem az életem a válásom után, konkrétan havonta váltogattam a partnereimet, így került a képbe Ferenc is. Egy évig volt viszonyunk, ezalatt az idő alatt elég sok mindent kipróbáltunk együtt, swingereztünk, pornómoziztunk, stb. Bevállalós csajnak ismert meg, így nem is csodálkozom, hogy évekkel később az eszébe jutottam. Azon már annál inkább, hogy akkor jutottam az eszébe, amikor épp házasodni készült. Nem sokkal korábban figyeltem fel a Facebookon arra, hogy eljegyzett egy szép lányt, és boldognak tűntek, csomó fotót töltöttek fel ennek bizonyítására. Amikor felbukkant a chaten, mondtam is magamban, nah, vége a nagy boldogságnak, biztosan szakítottak, azért keres. Eléggé meglepődtem, amikor kiderült, hogy két hét múlva lesz az esküvője, de igazából nem is ez volt a téma, hanem, hogy még mindig olyan jó nő vagyok-e, mint korábban, még mindig benne vagyok-e minden jóban. Éreztem, hova akar kilyukadni, de azért hagytam, hogy magától bontakozzon ki.  Kiderült, még mielőtt elveszi ÉLETE SZERELMÉT, azért jó lenne még egyszer dugni velem, utána már úgyis jó fiúnak kell lennie. Majdnem hánytam az egésztől. Nem osztottam ki, mert nincsen közöm ahhoz, hogyan él, csak sajnálattal közöltem vele, hogy négy éve komoly kapcsolatom van és én ugyan nem dugok félre a barátom mellett. Nem is jött a válaszomra semmi reagálás. Egy másik expasim meg az esküvőjéről hívott fel, nem hittem a fülemnek. Félrészegen arra volt kíváncsi, hogy mi miért is szakítottunk annak idején. Őt viszont csúnyán elküldtem a picsába. Sajnos nem egyedi esetek, barátnőim is kerültek hasonló helyzetekbe, nem csoda, hogy egyre több nőnek megy el a kedve az esküvőtől, ha ilyen képmutatáson alapul az egész."

A 27 éves Ádám szerint minden valamire való férfinak az eszébe jut az esküvő előtt, hogy "apám, tényleg ez a nő lesz az utolsó nő az életemben? És akkor jön a pánik és jön a hajtóvadászat, hogy még egyszer kirúghasson a hámból. Erre valók a legénybúcsúk is. A vőlegény ne csak piáljon, hanem kurvázzon is, míg teheti. Mondjuk szerintem utána is megteheti, de erre úgyis csak később jönnek rá" - fűzte hozzá véleményét a témához olvasónk.

"Gondolom, férfiszokásnak tartják az esküvő előtti hűtlenséget és úgy képzelik, a nők csak az esküvői ruha miatt forognak álmatlanul éjszakákon át a házasságkötés előtt, pedig én vagyok egy példa arra, hogy a hűség miatt a csajok is pánikolnak" - írta a 30 éves Veronika. "Péterrel két év után döntöttünk úgy, hogy összeházasodunk, kiugrottam a bőrömből a lánykéréstől, és mindaddig, míg meg nem volt a tervezett időpont, két lábbal a föld felett jártam. Aztán lassan realizálódott bennem, mit is jelent ez az egész: hogy bevállalom mindenki előtt, hogy Péter lesz már csak a férfi az életemben, senki más. Nem bírtam magammal, egyre jobban fuldokoltam ebben a helyzetben, kerestem a régi énemet, és egyre többet beszélgettem az egyik expasimmal. Találkoztunk is, és mellette valahogy sokkal felszabadultabbnak éreztem magam, mintha megtaláltam volna elveszett önmagam. Rövid időn belül kikötöttem az ágyában, egy hónapig volt viszonyunk, amikor megjött az eszem. Pedig volt olyan pont is, amikor azt éreztem, le kell fújnom az egész esküvőt és a kapcsolatomat is. Szerencsére barátnőm előszedett, és észhez térített. Azóta feleség vagyok, és eszembe se jut akkora marhaságot csinálni, mint az esküvő előtt. De megértem azokat, akik ugyanezen mennek keresztül."

Kommentelni nem lehet, emailezni viszont igen!

Ön került már hasonló helyzetbe? A hűségfogadalom miatt bepánikolt az esküvő előtt? Írja meg nekünk történetét levélben a Randiblog email-címére!