Az esküvőkhöz már így is rengeteg szokás és hagyomány fűződik, de úgy néz ki, Amerikában egy új tradíció kezd lábra kapni, ráadásul a trendnek már vadhajtásai is vannak. Az egész női erotikus fotókkal kezdődött. Sok menyasszony úgy érzi, a házasságkötés ideje a legszebb pillanat az életében, külsőre is valószínűleg most a legszebb (főleg, ha hamarosan gyereket akar szülni), miért ne örökíttetné meg magát egy profi fotóssal addig, amíg érdemes? De persze nem csak egy szelíd portréról van szó, hanem valami olyasmiről, amin a test is látszik: többé-kevésbé erotikus fotókról, angolul a budoárfotó szó megfelelőjét használják erre. Persze a menyasszonyok gyakran nem csak úgy maguknak fényképezkednek neglizsében, a végeredményt ajándékba kapja a vőlegény.

A Yahoo Shine azonban most azt írja, hogy a legújabb trend már nem is ez Amerikában, ahol egy erotikusan modellkedő menyasszonyon már nem lepődik meg senki. Ami még ott is újdonságszámba megy, az az, hogy sokszor már a vőlegények is pózolnak egyet leendő feleségük kedvéért. Az ő testüknek gyerekkihordást és -szülést ugyan nem kell majd átvészelnie, de sokan eltohonyásodnak nősülés után, szóval érdemes azt a fiatalosan vonzó testet megörökíteni az utókornak és a menyasszonynak. Egy ilyen, eredetileg nőket fényképező budoárfotós azt nyilatkozta, hogy modelljeinek most már kb. negyede férfi.

A New York Post is megszólaltatott egy fotóst, aki szintén foglalkozik privát férfiaktokkal, és aki egy-egy ilyen sorozatért kb. 500 dollárt kér el, ami több, mint százezer forint. Ezt nyilatkozta: „van, hogy a feleség vagy barátnő a vásárló, de általában inkább a férfi maga. Vannak olyan vőlegényeink, akik a házasságkötés alkalmából meg szeretnék lepni menyasszonyaikat egy intim ajándékkal, mások viszont csak maguknak csinálják az egészet – fiatalok, jó a testük és nem szégyellik”.

Ön szerint melyik a menő?

Még érdekesebbek azonban talán a közös erotikus fotók, amik már tavaly nyáron is divatban voltak. A New York Daily News tudósítása szerint sokszor az esküvői fotós munkája nem ér véget a lagzi befejeztével, hanem elhívják még másnap reggel is a friss házasok lakosztályába, hogy megörökítse a nászéjszaka utáni reggelt. Ha ide kattint, láthatja, hogy ezek a fotók néha csak romantikusak, de néha kifejezetten erotikusak – hiszen tudjuk, hogy elvileg mi történik a nászéjszakán. Ön bevállalna egy ilyet? Tegyük fel, hogy a költségek nem okoznak gondot, ön szerint menő így fényképezkedni?