Szívesen mutatjuk különböző országok egzotikus menyasszonyait, ha alkalmunk van rá: mindig érdekes megfigyelni, mennyiben tér el az ilyenkor hagyományos öltözék a világ más tájain attól, amit mi megszoktunk. Legutóbb Indiából mutattunk csodálatosan elegáns, de nem fehérbe öltözött menyasszonyokat, és most Új-Zélandra kalauzoljuk olvasóinkat, pedig az ember nem gondolná, hogy esküvői szempontból Új-Zéland különösebben egzotikusnak számítana. Nem is ez a helyzet, csak most volt Aucklandben divathét, és egy esküvői bemutató keretében felvonultatták a helyi tervezők legjobb és legkülönlegesebb alkotásait, és volt köztük egy-két merész újítás.

Az még a kisebb meglepetés, hogy voltak a felhozatalban nem fehér kreációk is – ezeket a képösszeállítás végén lehet megcsodálni. Persze különösebben élénk színeket egyik tervező sem vállalt be, inkább fémes fényű, de pasztellárnyalatú ruhák voltak a kifutón, például tompa szürkében és rézszínben.

Megjegyzendő, hogy a jelek szerint a fátyol helyett sokan inkább egy-egy különleges fejdíszt ajánlanak a férjhez menni készülő hölgyeknek, ezekből is látható jópár a képösszeállításban.

A legfurcsábbat ugyan a szöveg végén említjük, de a fotósorozatban rögtön legelőre vettük. Két olyan tervező volt a több designert felvonultató eseményen, akik nadrágban is el tudnak képzelni egy menyasszonyt, amire azért viszonylag kevés példa volt eddig az esküvők történetében.

A klasszikus fehér menyasszonyi ruhát sokan sokféleképpen próbálják variálni vagy megújítani, és úgy tűnik, most már nem a szín megváltoztatásával lehet a legnagyobbat mondani, sokkal sokkolóbb, ha a ruha nem is ruha, hanem nadrágkosztüm. Más kérdés persze, hogy miért szeretne valaki a saját esküvőjén bárkit is sokkolni.