Bár mindenkinek az álma egy szaftos lottónyeremény, azért jól tudjuk, hogy a hirtelen jött gazdagsággal nehéz jól bánni, és a nyertesnek akár az életébe is kerülhet, hogy milliók vagy akár milliárdok hullottak az ölébe. A mai posztban bemutatott párnak szerencsére nem az életébe került a giganyeremény, de a házasságába igen. Adrian és Gillian Bayford egy átlagos negyven körüli, kétgyerekes brit házaspár volt Suffolkból 2012 augusztusáig, amikor egy szép napon (estén) felfedezték, hogy megütötték a főnyereményt a lottón. 148 millió fontot kaptak egy pezsgőzős-helikopteres ünnepségen, ez kb. 52 milliárd forintnak felel meg. De úgy tűnik, a tavaly nyári boldogságba hamar beleszóltak az anyagiak: a pár most külön költözött.

A nyeremény előtt a férj egy zeneboltban dolgozott, a feleség pedig egy kórházban, volt egy viszonylag szerény házuk Suffolkban. A feleség azonnal otthagyta a munkáját, a házból hamarosan egy György-korabeli kastélyba költöztek, és az életük természetesen szinte minden egyéb része is megváltozott. A feleség ezt nyilatkozta korábban a nyereményről: „nem szeretnénk hagyni, hogy megváltoztasson bennünket. Életem fő céljai továbbra is a barátaim, a családom és a gyerekeim.” A dúsgazdag Bayfordék többé-kevésbé celebekké is váltak Nagy-Britanniában, ahol a bulvárlapok azt rebesgették már hónapokkal ezelőtt, hogy a feleség félrelépett. Nem erről van szó, mondják most mind a ketten, nem hűtlenség miatt, de tényleg tönkrement a házasságuk.

Arról érthető módon nem szeretnének beszélni Bayfordék, hogy akkor pontosan mi tette tönkre házasságukat, de nyilván nagyban függ a dolog a hirtelen jött gazdagságtól. A férj mindössze ennyit nyilatkozott: „hónapok óta keringenek a pletykák, de semmi sem volt igaz belőlük, az egész marhaság. Most szétváltunk, de egyébként jól vagyunk.” Ez valószínűleg azt jelenti, hogy legalább a szétválást sikerült nagyjából békésen lebonyolítani, persze a költözéssel például nem volt sok probléma: Adrian Bayford ikertestvérével költözött össze egy hatszobás luxuslakosztályban, míg a feleség marad a gyerekekkel a kastélyban. „Gyerekeink vannak és még mindig kijövünk egymással, beszélő viszonyban vagyunk. Most már mindannyian boldogok vagyunk, megy tovább az élet” – zárta le az ügyet Adrian Bayford. Alább egy videót is megnézhet róluk.