Hozzá vagyunk szokva, hogy az Európától távoli, egzotikus országokban teljesen mások az esküvői hagyományok, mint a mi környékünkön – sok helyen például nem fehérben megy férjhez a menyasszony. Koszovó azonban nincsen különösebben messze, ezért különösen meglepő, hogy milyen egzotikusnak néz ki ez a hagyományos menyasszonyi smink. A régió tradícióit Pristinában mutatták be a napokban, ott készült a fenti néhány fotó arról, hogyan néz(ett) ki egy koszovói menyasszony. Érdemes klikkelni, de lejjebbgörgetni is, mert ebben a posztban még két esküvői fotóriportot mutatunk, és azok sem hétköznapiak!

Most Koszovóból menjünk tovább egy olyan országba, ami viszont tényleg nagyon messze van. Észak-Korea egyszerre félelmetes, megrendítő és lenyűgöző, már csak azért is, mert nem gyakran fordul elő, hogy bepillantást kaphatunk az egypártrendszerben ragadt ország életébe. Most egy dán fotós tett közzé egy sorozatnyi képet észak-koreai útjáról, és a sorozatban van kettő fotó, amik egy frissen összeházasodott párt mutatnak. Éppen esküvői fényképeikhez pózoltak, amikor az európai fotós rájuk talált. Nagyon beszédes, hogy milyen romantikus („romantikus”) hátteret választottak a fűben üldögélős jelenethez, de a menyasszonyi ruhát is érdemes megfigyelni, hiszen ez is teljesen másmilyen, mint amit itthon felvenne bárki is bármilyen alkalomra, főleg a saját esküvőjére. Ha többre kíváncsi, az alábbi képre kattintson!

És a végére tartogattuk a leghosszabb képriportot, ez egy klasszikus brit hülyeesküvőn készült. A menyasszony és a vőlegény nagy rajongói a Trónok harca című sorozatnak, úgyhogy kibéreltek egy kastélyt, és megmondták az egész násznépnek, hogy mindenki úgy öltözzön be, mintha a kardozós sorozat egyik szereplője lenne. A végeredmény, amint az lenni szokott, egészen elképesztő, bár itt a legextrémebb sminket nem a menyasszony viselte. További részleteket az esetről a képaláírásokban olvashat, klikkeljen a fotóra!