A mai posztban bemutatott két nő 45 éves. Sziámi ikrek, Indiában élnek, Ganga és Jamuna Mondal a nevük. Roppant szerény körülmények közé születtek Bengália nyugati részén, de fejlődési rendellenességük miatt arra ítéltettek, hogy a többségnél is sokkal keményebb életet éljenek. Iskolába sosem jártak, és amikor tizenévesek lettek, a szüleik elhagyták őket, mert a lányokat az Isten haragja megnyilvánulásának tartották. A gyerekeknek nem nagyon lehetett más választása: beálltak egy cirkuszba, és azóta is ott dolgoznak, Póknővérek néven. És most, hosszú évtizedek szenvedése után végre találtak valakit, aki embernek tekintik őket: egy tanárt, aki a cirkuszban hangmérnökként bedolgozik néha. Ez a poszt az ő kapcsolatukról szól.

Ganga és Jamuna Mondalnak külön szíve, veséje és mája van, de csak egy gyomra. A derekuknál vannak összenőve, egyik lábuk egyáltalán nem fejlődött ki, ezért a kezükön járnak. Amikor gyerekek voltak, családjuknak nem volt pénze arra, hogy egy szétválasztási műtétet kifizessenek (már ha ez egyáltalán lehetséges volt akkoriban), ezért nőttek így fel a lányok, és most már azt mondják, nem is szeretnének operációt, mert ha különválasztanák őket, elvesztenék a megélhetésüket a cirkuszban, ahol ahhoz képest egész jól keresnek, bár a fotók alapján egyértelmű, hogy azért meggazdagodásról szó sincs.

Szerencséjükre viszont végre találtak valakit, aki így is elfogadja őket: a 36 éves férfit Jasimuddin Ahmadnak hívják. A nővérek azt mondják, szerelem volt első látásra, és úgy érzik, Ahmad teljes szívéből szereti őket – mindkettőjüket. Így nyilatkozik róluk a férfi: „mióta találkoztam velük, az ő fájdalmukat a saját fájdalmamnak tekintem. Mindig is ilyen voltam, más baját a sajátomként kezeltem, és próbáltam segíteni. Most minden este velük üldögélek. Együtt eszünk a teraszon, és az életről beszélgetünk.”

Amire ezek után nyilván ön is elég kíváncsi, azt a kérdést is feltették a lányoknak, akik nem szívesen nyilatkoznak ilyen intim dolgokról, hiszen alapvetően egy nagyon konzervatív kultúrából származnak. Mindenesetre azt mondták, hogy a kapcsolatuk a férfival nem csak plátói, bár köztük a szeretet alapja a testiség helyett természetesen elsősorban az, hogy jól érzik magukat együtt és társat jelentenek egymásnak, immár hét hónapja. Esküvőről azonban szó sem lehet, mert ezt a közösség, amiben élne, bizonyosan nem fogadná el.

A nővérek ezt nyilatkozták Ahmadról, aki továbbra is egy iskolában tanít, és esténként besegít a cirkuszban: „az benne a legjobb, hogy nagyon jó humora van. És nagyon kedves is. Úgy hívjuk, hogy Mr. India.” Alább egy videót is megtekinthet róluk, ha van még pár perce erre a sztorira.

Reméljük, hogy volt. 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!