Senki sem születik makulátlan magabiztossággal, és folyton lesznek olyanok, akik sohasem randiztak még. Ezek a tippek nekik, randizásban tapasztalatlan zöldfülűeknek szól. A Thought Catalog egyik bloggere, Hailey Cross egy fiatal lány, aki megfogalmazta, mi az az öt dolog, aminek elkövetésével egy férfi abszolút tönkre tud vágni egy randit, de mi úgy gondoljuk, a tippek mindkét nemnek hasznosak lehetnek, elvégre nem törvényszerű, hogy egy férfi hívjon randira nőt minden esetben, sőt, az sem biztos, hogy egy kapcsolatban van egyáltalán férfi

1. Ha nem egyértelmű a meghívás célja – A blogger elsősorban azt akarja tudatni önnel, ha csak ebédelni hív meg valakit, az még nem jelenti azt, hogy randizni fognak, szóval ha ilyen szándékai vannak, legyen egyértelmű. Szerinte a lányok életében gyakran visszatérő probléma az, hogy a fiúk nem mondják el nekik egyenesen a szándékukat, pedig azzal szerinte megmutathatnák őszinte érdeklődésüket a lány felé, illetve azt is, hogy felnőtt férfiak, akik tudják, milyen egy igazi párkapcsolat. Mi meg tudjuk érteni, ha ön sem meri egyértelműen kimondani, hogy ez most egy randi lesz, azt javasoljuk, némiképp azért utalgasson rá.

2. Ha nagyon suttyón öltözik fel – Ha már sikerült elhívnia valakit randizni, az félsiker, és kár lenne pont itt elrontani. A blogger itt azt mondja, nincs annál kiábrándítóbb, mikor negyvenöt perces ruhaválogatás után magassarkúban és alsónemű nélkül pillanatja meg a pecsétes pólóban megjelenő fiút, mi meg azt mondjuk, hogy bár mindig a személyiség és viselkedés számít igazán, első körben a külsőségeken keresztül tudjuk a randira hívott fél iránt érzett tiszteletünket kifejezni. Ha nem luxusétterembe, falmászásra vagy valami hasonló, megszabott dresscode-dal rendelkező programra mennek, ahol meg van szabva, milyen ruhába kell öltözni, öltözzön olyanba, amiben amúgy is elmenne otthonról – feltéve, hogy tiszta ruhákról beszélünk!

3. Ha nagy ügyet csinál abból, ki fizessen – A cikkíró szerint és szerintünk is az az alapeset, hogy az fizet, aki randira hívja a másikat. Ha esetleg felezni szeretnénk a számlát, mindenképpen időben szóljunk, mert a másiknak rettentően kínos lehet feszengetni azt várva, hogy ön mikor kéri már a számlát.
Ha ön akar fizetni, és partnere elejtett már pár utalást arról, hogy nem megy jól neki anyagilag, ne hívja őt olyan helyre, ami gondot okozhat neki, vagy állja ön az egész számlát, illetve fordított esetben se várja el a randira hívott féltől, hogy a felét mindennek automatikusan fizesse, ha tudja, hogy a szülei milliárdosok. Ne próbálja meg lenyűgözni partnerét azzal, hogy valami nagyon puccos helyre viszi, mert nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor valakin meglátszik, hogy nehezére esik fizetni. Ha nincs elég pénze elhívni őt étterembe, menjenek piknikezni egy közeli parkba, amivel amúgy két legyet is lehet ütni egy csapásra, mert borzasztóan romantikus dolog!

4. Ha feszültségét alkoholban oldja – Ha éppen olyan helyen vannak, ahol lehet inni, és ön izgulós típus, valamint a meghívott fél sem zárkózik el tőle, igyanak valamit, ha másképpen képtelenek túllendülni feszélyezettségükön. Ez is teljesen belefér egy randiba, sőt mi több, ez a randi definíciójához hozzá is tartozik, de ne vigye túlzásba! A feszültséget oldja inkább beszélgetéssel, gondolatai elterelésével, a váratlan kérdésekre minél körültekintőbb, előzetes felkészüléssel. Az eredeti szerző itt egy nagyon balul elsült baráti italozásról beszél, amikor a kollégiumi haverja mattrészegen szerette volna alkoholtól intenzíven bűzlő szájával lesmárolni a lányt, meg a tényről, hogy azóta nem beszéltek egymással.

5. Ha túl sokat mesél magáról – A randizás arra jó, hogy el tudjunk indulni az egymás megismerése felé vezető úton, és erre az egyik leghatékonyabb eszköz az, ha egymásról mesélgetünk a másiknak, a lényeg, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Nem baj, ha kérdezgetünk, sőt, a nagyon érdekes kérdések aztán újabb témákat vethetnek majd fel, amiből esetleg egy egész estét átszövő beszélgetés és egy szép kapcsolat kezdete is kikerekedhet. Bátran osszon meg apró, egy kicsit szokatlanabb, de érdekesebb részleteket, amennyiben nem túlságosan durvák, itt az eredeti szerző arra kéri önt, semmiképpen se az első randin vallja be, ha véletlenül harisnyafétise van, vagy hogy bevett egy viagrát indulás előtt minden esetre.
Személyes információkat, élményeket megosztani remek időtöltés és hatékony bizalomkeltő eszköz az első randin, de mindig csak annyit áruljon el magáról, amennyit partnere. Ha önnek kellemetlen valamiről beszélnie, terelje a témát valami másra, és hagyja, hogy személyesebb dolgai csak később derüljenek ki, amikor a randi izgalma mellett már a kapcsolat mélysége is indokolja az efféle őszinteséget.

Ha ön a fentieket többször elkövette már, ne szégyellje magát, hanem legközelebb javítsa ki hibáit, hiszen ahogy mondani szokás, gyakorlat teszi a mestert. És különben is, ezek a dolgok még mindig jobbak, mintha magabiztosan oktatná ki a nőjét az első randin a nőkről.