Lassan normalizálódik a helyzet a fővárosban, és úgy tűnik, szerda estére végleg kiszabadulunk a jég fogságából. De. A XII. és a II. kerületben jelenleg hét tűzoltó gépjármű harminc tűzoltóval dolgozik a károk felszámolásán. A hivatásos erők munkáját önkéntes tűzoltók, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. favágói segítik. Még további 200 bejelentett kárhelyszín kerül folyamatos felszámolásra, írja honlapján a katasztrófavédelem.

Az elmúlt éjszaka a FKI tűzoltói, valamint az Elmű szakemberei folyamatosan dolgoztak a XII. kerületi útszakaszok megtisztításán és biztonságossá tételén, illetve az áramkimaradások megszüntetésén. A rendkívüli időjárás miatt kidőlt fák és leszakadó ágak elektromos vezetékeket rongáltak meg. Az Elműtől kapott tájékoztatás szerint 200 fogyasztónál nem volt áramszolgáltatás az éjszaka. A hibák elhárításán szerdán is nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek.

Szerda reggel 7 órakor nehezen, vagy nem lehet közlekedni a Karthauzi utcában, a Konkoly Thege Miklós utcában, a Csillagvölgyi úton, a Béla király utcában, a Magas utcában, az Irhás-árokban, a Melinda úton és a Hollósi úton. A Budakeszi út még mindig le van zárva. Budakesziről a fővárost Budaörs vagy Perbál irányából lehet megközelíteni.

A XII. kerületi befogadó helyen öt főt helyezett el az elmúlt éjszaka a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a kerületi önkormányzat.

Jelenleg az FKF Zrt. több géppel dolgozik a főváros útjain, a tűzoltó egységek folyamatosan számolják fel a bejelentett káreseményeket.