horoszkóp

BP ma

A Velvet vízfejblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Hajnalban kiselefánt született a Budapesti Állatkertben

november 8., 11:46 Módosítva: 2017-11-09 15:56
246

2013 után most ismét elefántborjú született Budapesten - írja az Állatkert honlapja. Az állat szerda hajnalban jött világra minden komplikáció nélkül, nem sokkal később sikeresen lábra is állt. A gondozók most arra várnak, hogy megtalálja az emlőket és szopni kezdjen.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megtaláltuk Magyarország legfélelmetesebb töklámpását

november 1., 13:48 Módosítva: 2017-12-01 11:03
877

A hetedik kerületben a Dembinszky utcában haladtam ma el egy kapualj előtt, sajnos pont Halloween éjszakája után, ezért nem világított már ez a zseniális töklámpás. Nem tudom, ki készíthette, de ezúton üdvözlöm! Jópofák voltak a hírességek jelmezei is, ez viszont ezerszer viccesebb.

Távolról sincs vége, olvasson még

A Főkukac szobor az ön horgászszerencséjét is meghozhatja

október 15., 08:53 Módosítva: 2017-10-16 09:30
30

Még van annyira szép idő, hogy azt érezhessük gyorsan ki kell használni és irány a napsütötte város. Áll a Duna partján egy aprócska szobor, amit gyerekkorunkból jól ismerhetünk – kiváló úti cél lehet, egy kis Bem rakparti sétával egybekötve. Felvezetésnek íme, egy videó:

Távolról sincs vége, olvasson még

Bezárt az Operaház, de bejártuk a legtitkosabb zugait is

október 14., 10:09 Módosítva: 2017-12-07 17:45
318

2019-ben nyit csak újra az Opera a felújítás miatt, de most megnézheti ezt a legendás épületet úgy, ahogy még sose látta. És most már biztosan nem is fogja.

Így örülnek a kutyák egy felújított játszótérnek

szeptember 12., 15:55 Módosítva: 2017-09-14 15:46
66

A Mozdonyvezető utcai futtató inkább kutyaterep volt - amíg az ott sétáltató gazdák meg nem nyertek egy közönségszavazást.

Így örülnek a kutyák egy felújított játszótérnek

A lomtalanításig kipakoló lakó csókoltatja a szomszédokat

augusztus 20., 08:58 Módosítva: 2017-08-21 11:34
16

A fenti képhez tudni kell, hogy ez annak a hetedik kerületi bérháznak a legfelső emeletén van, ahol lakom. Itt, ahol a lépcső véget ér, van egy kis holt tér, ahol senki nem szokott közlekedni, lévén nincs hova továbbmenni. Itt mi is elhelyeztünk már egyszer egy díványt, amin jól lehetett ücsörögni, sőt, egyszer arra mentem haza, hogy alszik rajta valaki az emeletünkről. De a dívány aztán elkerült onnan, eddig csak a fotel volt itt, és a kis sarok néha dohányzóként funkcionál (nem én dohányzom).

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ideális gyermekvasutas nem válogat, azt teszi, amit kell

augusztus 18., 12:16 Módosítva: 2017-08-20 09:37
127

Elérkeztünk a tavaszi gyermekvasutas tanfolyamról szóló, négy részes sorozatunk utolsó fejezetéhez. A négy rész főszereplője két diák, Dobronyi Attila és Barna Ábris, akik megengedték, hogy velük tartsunk a képzésen, és megfigyeljük, hogyan lesz valakiből kisvasutas.

A fiúk az első részben beiratkoztak és megismerkedtek a többi lelkes diákkal és a közeggel, a második részben belevetették magukat a tananyagba, tették ezt nem csak az iskolapadban, hanem kirándulásokon is, végig a Gyermekvasút vonalán. A harmadik részben pedig sikeres vizsgát tettek, így részt vehettek az avató ünnepségen, ahol hivatalosan is gyermekvasutasokká váltak.

Eljött a nyár, így hát nem maradt más hátra, mint teljesíteni a legfontosabb feladatot, az első szolgálati napot.

Távolról sincs vége, olvasson még

Levizsgáztak a jövő kisvasutasai - ott voltunk, amikor felavatták őket

augusztus 7., 16:11 Módosítva: 2017-11-08 09:12
137

Emlékeznek még, mikor volt az első alkalom, hogy diákként remegő lábakkal ültek le egy vizsgabizottság elé? A tételek és a szülőktől kapott jótanácsok egyszerre cikáznak az ember fejében, és hajlamosak úgy összekeveredni, hogy az illető azt sem tudja, fiú-e vagy lány.

Nagy volt az izgalom június elején a Gyermekvasút hűvösvölgyi épületében is, amikor a 2017-es tavaszi évfolyam diákjai felsorakoztak a vizsgákra várva. Februártól júniusig mi is végigkövettük a négyhónapos tanfolyamot, amit egy négy részes sorozatban mutatunk be. Az első részben a jelentkezés feltételeiről és izgalmairól számoltunk be, a másodikban pedig együtt kirándultunk a lelkes diákokkal, áttekintettük a tanfolyam menetét és a programokat.

Ahogy az már sejthető, mérföldkőhöz érkeztünk, a két főszereplő Barna Ábris és Dobronyi Attila szembenézett a legnehezebbel: a tanfolyam végét jelentő vizsgákkal. Azt hiszem eloszlathatjuk az aggodalmakat, a sikeres vizsgák után részt vehettek az avató ünnepségen is. Ezzel pedig nekivághattak a turistákkal teli nyárnak, és az első szolgálataiknak, (amiről majd az utolsó fejezetben számolunk be részletesen).

Távolról sincs vége, olvasson még

12 óra kirándulás után még jön egy gyors találka a varrónőkkel

július 23., 09:33 Módosítva: 2017-08-20 09:37
114

Belső indíttatás kell hozzá mindenképpen, van aki a közösség miatt jön, van aki a vasút, vagy a közlekedés szeretete miatt

– mondta Váczi Viktor a budapesti Gyermekvasút szóvivője, mikor azt firtattuk miért jelentkezik valaki kisvasutasnak.

Ez a cikk ugyanis annak a sorozatnak a második része, amiben megmutatjuk két kisfiú történetén keresztül, hogy mit láttunk négy hónapon keresztül a gyermekvasutas tanfolyamon. Miért és hogyan válik valaki kisvasutassá? Mi a motiváció, mi a tanagyag és mik a próbatételek?

Az első részben bemutattuk az újdonsült, izgatott diákokat, elsősorban a két főszereplőre, Barna Ábrisra és Dobronyi Attilára fókuszálva, most pedig elmélyedünk kicsit a programokban. A februártól júniusig tartó tanfolyam fontos részei voltak a kirándulások, ahol a gyerekek végigjárták a Gyermekvasút vonalát, az egyes állomásokat és állomásépületeket, hogy a gyakorlatban is lássák a lényeget.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kisvasutasnak lenni kiváltság - riportsorozat, első rész

július 13., 20:32 Módosítva: 2017-11-08 09:12
421

Kisvasút?

Arra a kérdésre, hogy mi is az a gyermekvasút, talán mindenki tudja a választ. Ha mégsem: olyan, mint a vasút, csak kicsiben. Tehát felnőttek helyett gyerekek látják el a feladatokat, a jegyárusítástól kezdve, a jegykezelésen át, az állomás épületében és körülötte betöltött szerepekig. Azért persze dolgozik itt néhány felnőtt is a biztonság kedvéért, akik felügyelnek, hogy minden rendben menjen.

A 2017-es tavaszi gyermekvasutas-tanfolyam februárban indult. Már az első napon ott tolongtunk a lelkes diákok és az aggódó szülők között, hogy megtudjuk, milyen érzés, és mit jelent kisvasutassá válni.

Kisvasutasnak lenni komoly feladat, kiváltság mondhatni, ami nem mindenkinek adatik meg

– kezdte a beszélgetést Váczi Viktor, a Gyermekvasút szóvivője, mikor a tanfolyam végén leültünk megbeszélni mi mit éltünk meg a tanfolyamból és hogy is néz ki ez belülről.

Már az első alkalommal kiderült, nagyjából mire lehet számítani a tanfolyamon: Rengeteg gyerek, játék és kirándulás, persze sok, iskolapadban eltöltött órával kiegészítve. Az összkép természetesen csak később, a tanfolyam végéhez közeledve fogalmazódott meg bennünk, amit most egy négy részes képriport- sorozatban önöknek is szeretnénk megmutatni. Íme, az első.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nálunk forgatták az AXN új thriller-sorozatának trailerjét

július 5., 14:07 Módosítva: 2017-07-06 12:30
2

Idén ősszel mutatja be az AXN a Sony Pictures legújabb, saját gyártású sorozatát, az Elfeledve (Absentia) című thrillert. A sorozat főszereplője Stana Katic, akit a Castle-ből és A Quantum csendje című James Bond-filmből ismerhet.

A sorozat egyértelműen thriller lesz, tele mindenféle izgalommal, amelyek mind a főszereplő FBI-ügynök emlékezetkiesésének problématikájából fakadnak. Számunkra mindez azért is érdekes, mert a filmhez kapcsolódó teasert Budapesten, a víz alatti jeleneteket pedig egész pontosan a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában forgatták Mihola Péter, a Television Networks CE kreatív vezetőjének koordinálásával. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Vagy kormánypropaganda-, vagy ruhaüzlet nyílik az Astoriánál

június 21., 19:05 Módosítva: 2017-06-22 14:23
8

Két kivetítőn szól a Bözsi néni és a Nemzeti Konzultáció, de mi lesz a Kossuth Lajos utca 15-ben?

Évek óta próbálják megmenteni a Planetáriumot, de ez nem olyan egyszerű

június 17., 08:08 Módosítva: 2017-06-18 08:21
70

A PestBuda.hu írta meg, hogy június 18-án bezár a budapesti Planetárium. Egyelőre csak ideiglenesen, de ez egy jelzés , hogy az épület renoválása nélkül a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) intézménye nem működhet tovább.

Az intézmény augusztus 17-én lenne 40 éves. Négy évtizede változatlanul, az akkor megépült formájában és technikai eszközeivel szolgálja ki a látogatókat. Lőrincz Henrik, a TIT csillagásza évi 100 ezer látogatóról beszélt.

Kevés olyan tudományos intézmény van, ahova ennyi ember jönne. Ezért is kár, hogy be kell zárnunk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ne legyen az soha, hogy ugyanazt csinálom, újra meg újra

június 4., 09:25 Módosítva: 2017-09-21 09:12
395

Folytatjuk sorozatunkat, amiben világsztárok helyett, egy budapesti ember egy napját mutatjuk be önöknek képekben. Ezúttal egy olyan lánnyal ismerkedhetnek meg, aki él-hal az utazásért és a mozgásért. Végh Teodóra dolgozott idegenvezetőként, bejárta a fél világot, művészeti iskolában tanult, jógázik, lovagol és nem utolsó sorban tahiti táncot oktat. Ráadásul a törzsi jellegű, dinamikus táncot egyenesen Tahitiről hozta magával. Rengeteget mesélt utazásairól, élményeiről, tapasztalatairól és arról, hogyan élték meg férjével a hazatérést, a budapesti letelepedést nagyjából tíz év világlátás után.

A sorozat korábbi részeit elolvashatja itt és itt, vagy nézze meg a legutóbbi részt, amiben a Fővárosi Állatkert állatorvosait mutattuk be.

Most pedig következzen Végh Teodóra.

Távolról sincs vége, olvasson még

Második világháborús bomba miatt késheti le a repülőjét

május 17., 17:09 Módosítva: 2017-05-18 08:29
4
Második világháborús bombát találtak a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálja közelében, ezért a reptér felé vezető összes utat lezárták. 

A második világháborús légibomba a régi repülőgép-emlékpark területén, építkezés közben került elő, közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délután az MTI-vel. 

A tűzszerészi munkavégzés idejére a környékre vezető utakat biztosan lezárva tartják. 

forrás: hvg

Távolról sincs vége, olvasson még

25 éves a Sziget! Robotokkal támadnak a szervezők

május 11., 15:49 Módosítva: 2017-05-12 13:07
1

A Sziget idén is hozza a tőle megszokottakat, aki kíváncsi, vagy még nem informálódott a fellépőket illetően kattintson a Sziget oldalára, ott minden szépen, kifejtve megtalálható.

Távolról sincs vége, olvasson még

Awww! Két zuglói rendőr segített egy autóban vajúdó nőnek

május 10., 20:56 Módosítva: 2017-05-11 15:59
5

Fedák András őrmester és Rövid Péter őrmester nevét biztos, hogy egy életre megjegyezte az a pár, amelyik nekik köszönheti, hogy időben eljutott a kórházba. Az asszonynál ugyanis már az autóban, útban a kórház felé megindult a szülés.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jól gondolja, füstölő metró miatt késik ma a munkából

május 10., 08:25 Módosítva: 2017-05-10 10:44
4

Az utasok türelmét kéri a BKK, amiért már megint nem úgy közlekedik a metró, ahogy azt illene neki. A katasztrófavédelem azt írja, füstölt az egyik szerelvény a Nyugati téri megállónál, ami miatt a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A műszaki hiba miatt a Deák Ferenc tér és az Újpest-Központ megálló között pótlóbusz szállította az utasokat.

Azért a múlt idő, mert alig egy perccel ezelőtt jelentette be Facebook-oldalán a BKK, hogy már minden a legnagyobb rendben, és utazhat tovább a földalatti járművel. Ettől persze a mai reggel már nem lesz sokkal jobb. Kollégánk arról számolt be, hogy iszonyú nagy volt a tömeg, és többen attól tartottak, hogy halálra fogják taposni egymást az emberek. Szerencsére ez nem történt meg. 

Meg van ön lepve?

 • 164
  Már nem is izgat, minden reggel úgy indulok el, hogy ma vajon hányszor rohad le a metró...
 • 115
  Szerencsére Maseratival járok, úgyhogy nem érdekel a metró.
 • 40
  Megszoktam, nem izgat.
 • 37
  Meg vagyok lepve teljesen, sose tapasztaltam még ehhez hasonlót.
 • 14
  Miért pont ma?????
Távolról sincs vége, olvasson még

Legelésző tevék és zebrák teremtenek afrikai hangulatot Kőbányán

május 6., 14:19 Módosítva: 2017-05-06 19:35
1

Ne aggódjon, a klímaváltozás még nincs ennyire előrehaladott állapotban, csupán arról van szó egy vándorcirkusz táborozott le a Kőbánya alsó vasútállomás szomszédságában lévő parkban.

„Elég bajos, ahogy a tevék és zebrák legelésznek. De a kisgyereknek ki fogja elhinni, hogy biciklizés közben tevéket látott?”

– jegyezte meg kollégánk, aki a fotókat készítette.

Búcsúzóul már csak a KFT együttes vonatkozó slágerét szeretnénk a figyelmébe ajánlani, amitől ön is garantáltan afrikai hangulatba fog kerülni!

Távolról sincs vége, olvasson még

Rex kutyaotthon a felelős állattartásért

május 5., 13:34 Módosítva: 2017-11-10 16:01
55

Hamarosan itt Felelős Állattartás Napja, ezért legyen jó gazdi ön is! Itt egy kis inspiráció.

Van értelme pálinkázni mozizáshoz? Kipróbáltuk

április 30., 17:41 Módosítva: 2017-06-09 18:58
59

Egyedülálló kísérletre vállalkoztunk, ráadásul megkóstoltuk a céklapálinkát is.

Szinte lángol a flaszter a táncos lábú idős emberek talpa alatt!!!

április 29., 15:11 Módosítva: 2017-04-30 08:41
34

A tánc világnapján egy óbudai  ároház parkolójában bácsik és nénik csörögnek. De nem ám csak úgy, céltalanul lötyögnek az idősek hölgyek és urak, hanem azért, hogy új világrekordot állítsanak fel. Hogy sikerült-e, arról még nincs infő, de az biztos, hogy

az egy színpadon Magyarországon egyszerre táncoló 85 év fölöttiek száma 15 fő volt,

továbbá

a táncolók életkora összesen 1376 évre jött ki.
Távolról sincs vége, olvasson még

Autóval a belvárosba május elsején? Inkább ne

április 29., 12:49 Módosítva: 2017-04-29 19:39
10

Még mielőtt enyhe lefolyású idegösszeomlást kapna a jó hangulatú majálisozás közepette attól, hogy miért büntették meg/vontatták el az autóját vagy miért nem jut A pontból B pontba könnyedén, akkor előre felhívjuk a figyelmét, hogy mely környékeket kerülje el, ha autóval jár, és ha jót akar magának. 

Ahol nem állhat meg

2017. május 1-jén 8 órától 22 óráig

 • a Budapest, VI. kerületi Lendvay utca mindkét oldalán, a Dózsa György út és a Munkácsy Mihály utca között,
 • a Bajza utca mindkét oldalán az Andrássy út és a Szondi utca között,
 • az Andrássy út páros oldali szervízútján a Bajza utca és a Dózsa György út között,
 • Budapest V. kerületében a Pesti alsó rakparton a Markó utcai lehajtó és a Margit híd között.

Ami le lesz zárva

2017. május 1-jén reggel fél 10-től 10-ig

 • a Budapest VI. és XIV. kerületében, a Kodály körönd – Andrássy út (Hősök tere irányú forgalmi sávjai) – Hősök tere – Kós Károly sétány – Városligeti körút útvonalak.

2017. május 1-jén 18:45-től 20 óráig

 • a Budapest V., VI. és XIV. kerületeiben a Szabadság tér – Honvéd utca – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Izabella utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalak.
 Kellemes majálisozást kívánunk szeretettel! 

 Forrás: police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Így gyúr vállra Budapesten Luke Evans

április 24., 10:34 Módosítva: 2017-04-25 10:36
8

A szépség és a szörnyeteg főgönosza, Luke Evans is Budapesten van. Múltkor már megjelent saját filmje premierjén az Aréna Plázában, most viszont egy edzőteremben mutatkozott.

Let's get some boulder shoulders 💪🏼#trainhard #playharder

thereallukeevans (@thereallukeevans) által megosztott bejegyzés,

 Egy minisorozaton dolgozik éppen, ami miatt a 9. kerületi Lónyay utcából 19. századi New Yorkot varázsoltak a díszletkészítők.

A The Alienistben ő lesz a főszereplő, John Moore. A történet szerint egy bűnügyi újságíró riportert alakít majd, aki egy Dr. Laszlo Kreizler pszichológussal szövetkezve elkezd nyomozni egy sorozatgyilkos után.

Itt pedig egy másik Budapesten és Szentendrén forgatott tévés filmsorozat, a Maigret egy pillanatképe, amit a Trónok harcából ismert Tom Wlaschicha osztott meg.

(IMDb)

Távolról sincs vége, olvasson még

Igen, április van, és ez itt hó

április 19., 09:01 Módosítva: 2017-04-19 11:21
10

Nem tudjuk, ön hogy van vele, de mi bent ülünk a szerkesztőségben gyanútlanul, amikor egy óvatlan pillanatban kitekintünk az ablakon, és ezt látjuk. 

A helyzet fokozódik!! #hellóáprilis #ezmegmi

Velvet.hu (@velvethu) által megosztott bejegyzés,

Igen, pont így néz ki a tavasz április 19-én, a budapesti Flórián téren. Ha ön is tapasztal efféle rejtélyes jelenséget Magyarország bármely pontján, kérjük, írja meg nekünk fájdalmát, vagy küldje el az észlelésről készült fényképes/videós dokumentációt! Nagyon köszönjük.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

Vagy ha nem, szavazzon!

Örül ön ennek?

 • 152
  Baromira elegem van ebből az időjárásból. Nyarat akarok!
 • 63
  Jaj ne, akkor idén is át kell majd szállni a szomszéd autóba?
 • 48
  IGEEEEN!! Alig vártam, hogy újra havazzon, imádom!
 • 26
  Minek?
 • 19
  Nem érdekel az egész, úgyse megyek sehova.

Kollégánk, Ernő, gyorsan meg is mutatta nekünk, hogy milyen érzelmeket táplál az áprilisi hó iránt. Ilyeneket: 

Viszont a macskája sincs kellőképp lenyűgözve a korán érkezett karácsony gondolatától:

Olvasóink észleléseit pedig az alábbi galériában találja, ami, ha ön is úgy akarja, egyre csak bővülni fog.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha száguldozni kíván az utakon, ma ne tegye!

április 19., 08:40 Módosítva: 2017-04-19 11:33
1

Nem azért kérjük erre, mert a sebesség kellemetlen gyomorérzettel társul (persze, hogy nem), hanem azért, mert a rendőrség ma egész nap árgus szemekkel és radarokkal ellenőrzi, hogy ki az az elvetemült közlekedő, aki nem hajlandó betartani a sebességhatárt az utakon. 

Nevet is adtak a megfigyelésnek, ez az úgynevezett speedmarathon, amelyet az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL szervezett meg egész Európára vonatkoztatva. A sebességellenőrzés 24 órán keresztül, 2017. április 19-én 6 órától április 20-áig, 6 óráig tart majd.

Ha szeretne tájékozódni, hogy hol érdemes lassítani, a police.hu linkjén megteheti. 

Update: mégis száguldozhat nyugodtan, mivel a rendőrség  az időjárás viszontagságaira hivatkozva felfüggesztette az akciót. De azért inkább tartsa be a szabályokat, ha már úgyis elkezdte! 

Távolról sincs vége, olvasson még

Segítsen ennek az őznek rájönni, hogy hova parkolt!

április 12., 15:58 Módosítva: 2017-04-13 08:34
6

Egy meglehetősen váratlan élethelyzetet megörökítő videó került fel a Youtube-ra, amelyen egy zavarodott őz próbál rájönni, hogy honnan jött és hová tart. Vagy azt, hogy melyik autó mellé parkolt. Nem ismerjük a motivációit, mindenesetre, ha szívesen segítene neki az úti célja elérésében, akkor azt tanácsoljuk, hogy a VII. kerületi Damjanich utca környékén kolbászoljon, legutóbb ugyanis arra látták szegény párát. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha ma reggel metróval megy dolgozni, próbáljon meg nem agyvérzést kapni

április 11., 08:19 Módosítva: 2017-04-11 19:28
44

Nem jár ugyanis az M3-as metró a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, a BKK járműhibára hivatkozik. A nem kellemes esemény iszonyú nagy tömeget, és elég nehézkes utazást eredményez: 

A metró helyett pótlóbusz közlekedik a két megálló között, amire sokkal kevesebben jutottak fel eddig, mint ahányan szerettek volna. A reggeli közlekedést az sem könnyíti meg, hogy az Oktogon és a Harminckettesek tere között pályafelújítást végeznek, így a villamos helyett is pótlóbuszok közlekednek.

Ha szeretné megosztani velünk az élményeit, a Facebookon lehetősége nyílik rá!

Ha az útja érinti a Deákot és a Nagyvárad teret, nem lesz könnyű reggele.

Posted by Velvet on Monday, 10 April 2017
Távolról sincs vége, olvasson még

Túl jól sikerült a buli: britek dobtak ki egy tévét az ablakon Budapesten

április 8., 11:40 Módosítva: 2017-04-09 13:36
78

A brit fiatalok nem éppen a visszafogott szórakozási szokásaikról híresek. Ezt bizonyítja annak az öt férfinak az esete is, akik budapesti dorbézolásuk során tartották jó ötletnek, hogy kidobjanak egy tévét az ablakon. Ahogy alább láthatja, a készülék egy autón landolt, aminek csúnyán behorpadt a teteje. 

A tévé telibe talált egy kocsit
A tévé telibe talált egy kocsit
Fotó: eveningtelegraph.co.uk

Bár a hivatalos iratok alapján a bulizóknál kábítószer is lehetett, a bíróság csak a rongálásért kaszálta el őket, amiért fejenként 2000-3000 eurós (620-930 ezer forintos) bírságot kaptak. A beszámolók szerint az érintettek nem igazán mutatták a bűnbánat jeleit a tárgyalóteremben. Az ítélet hallatán röhögésben törtek ki, majd megjegyezték, hogy úgysem fognak fizetni.

Via hvg.hu/eveningtelegraph.co.uk

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem, nem káprázik a szeme, a Kálvin téren egy kicsit megint tél lett

április 4., 17:27 Módosítva: 2017-04-05 17:47
90

Ne lepődjön meg, ha a Kálvin téren - dacára a mai 25 foknak -, hóban és latyakban gázolna, a Szabó Ervin könyvtár környékén ugyanis elkezdődött a filmforgatás.

Április 4-én, kedden délután több technikus hordta szét azt a számtalan dézsányi polimer keveréket, amelyet a Szentkirályi utca sarkán egy betonkeverővel készít Török Ferenc, pirotechnikus.

A műhó egyébként két összetevőből áll: fehér porból és vízből. Azért pedig, hogy életszerűbb legyen, utána sima virágfölddel, esetleg egy másik, szürkés színű keverékkel színezik, hogy igazi latyak-hatást érjenek el.

A következő pár napban számítson rá, hogy a Kálvin téren inkább tél lesz, mint tavasz, a forgatások ugyanis előreláthatólag április 7-ig tartanak.

Távolról sincs vége, olvasson még