BP ma

A Velvet vízfejblogja

Gerendai Károly Michelin-csillagos éttermében napi 5-6 vendég eszik

szeptember 18., 12:17 Módosítva: 2020.09.20 10:09
36

Április óta cikkezünk róla, hogy Gerendai Károlyt nehéz anyagi helyzetbe hozta a koronavírus, vállalkozásai alatt szinte egyszerre rengett meg a talaj. Mivel nem úgy tűnik, hogy hamarosan véget ér a világjárvány, és visszatérhetünk a megszokott életünkhöz, Gerendainak további anyagi veszteségekkel kell szembenéznie, amit hitelfelvétellel próbálna áthidalni. Az üzletember a Reggeliben beszélt éttermei aktuális helyzetéről. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez itt 2020 magyar szuper-streetfoodja, megkóstolná?

szeptember 18., 09:07 Módosítva: 2020.09.19 13:38
13

Szeptember 18-án nyit a margitszigeti Food Truck Show, amely egy három napig tartó rendezvény. Nem fognak meglepődni: a Margitszigeten tartják, egész hétvégén, és sokféle street foodot lehet megkóstolni rajta, ha valaki nem fél a járvány miatt közösségbe menni.

A szervezők egy igazán eredeti ötlettel megalkották az év Superstreetfoodját, amelyről siettek leszögezni, hogy inkább látványosság, de azért meg lehet kóstolni, ha valaki szeretné. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megtámadták Rékasi Károly fiát a 4-es 6-os villamoson

augusztus 31., 12:18 Módosítva: 2020.09.02 10:03
12

Péntek este megtámadták a 4-es 6-os villamoson Rékasi Károly fiát, a 19 éves Zsigmondot, aki éppen a két hónapja munkálkodó, Magyarország megmentelek nevű szervezetének tagjaival járta éjszaka a fővárost. A színész fia által alapított mozgalom célja, hogy megakadályozza, hogy a részeg/drogos alakok nőket erőszakoljanak (a barátnőjét is érte már támadás, azóta nem is engedi őt este egyedül az utcára), járókelőket molesztáljanak vagy időseket verjenek át. Na de hiába vetette bele magát óriási lelkesedéssel a projektbe, a fent említett incidens miatt átmenetileg fel kell függesztenie a  működésüket, írja a Blikk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Sztarenki Dóra előbb cselekszik, mint gondolkodik: vállalta, hogy átússza a Dunát

augusztus 26., 14:32 Módosítva: 2020.08.27 14:55
8

Tavaly Németh Lajos, Baji Balázs és Szabó Erika szállt be a Budapest Urban Games kampányába, idén Sztarenki Dóra színésznő és Kovács István, azaz Kokó, a bokszoló segít népszerűsíteni az augusztus 29-én kezdődő rendezvényt. Sztarenki Dóra a következőt nyilatkozta arról, miért vállalta be a folyóátúszást:

Hogy miért vállalkoztam a Duna átúszására? Azt tettem, amit szoktam. Előbb cselekedtem, mint gondolkodtam. De ha már megígértem, megcsinálom. Most még medencében készülök. 600-800 métert leúszok, akkor csak menni fog a 480 méter sodrásban. Azt mondták, hogy ha gáz lesz, kihúznak.

Kattintson a képre a fotó teljes verziójáért!
Kattintson a képre a fotó teljes verziójáért!
Fotó: András Zoltai / Budapest Urban Games
Távolról sincs vége, olvasson még

50 éves a Libegő, íme 10 érdekes tény róla, kvízzé alakítva

augusztus 20., 09:03 Módosítva: 2020.08.21 15:13
133

50 éves a Zugligeti Libegő, és a kerek évforduló alkalmából sajtóközleményt adott ki a BKV Zrt. egy csomó tudnivalóval a budapesti tömegközlekedésnek erről a különlegességéről.

1970. augusztus 19-én ünnepélyes keretek között adták át a János-hegyi légpályát. Az állami, fővárosi és kerületi vezetők mellett a sajtó képviselői is nagy számban vettek részt az eseményen. A meghívott vendégek a megnyitó beszédek után ki is próbálhatták az új közlekedési eszközt. Elsőként a közlekedés- és postaügyi miniszter, Dr. Csanády György és felesége ülhetett fel Budapest új nevezetességére, és tekinthette meg függőszékből a fővárosi látképet. A megnyitót követő napon, augusztus 20-án az utazóközönség is birtokba vehette a kötélpályát, amelyet már ekkor ezrek kerestek fel

– tudósít a sajtóközlemény az 50 évvel ezelőtti megnyitóról. A szövegből kiválogattam a 10 legérdekesebb tényt a Frankó Endre által tervezett drótkötélpályás felvonóról, kerestem hozzájuk régi és kevésbé régi fotókat (nagyrészben a Fortepanon), és egy kvízt csináltam belőlük. Alább 10 kérdéssel tesztelheti, mennyit tud a Libegőről, aztán ha végigtippelte a játékot, mutatjuk a teljes sajtóközleményt, illetve az egyes helyes megfejtéseket is.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez szuper lett: a színpadról az otthonukba photoshoppolták a Katona színészeit

augusztus 17., 13:07 Módosítva: 2020.08.18 11:36
9

Egyre kétségbeejtőbben távoli emlék most már Budapest színházi élete. A koronavírus-járvány miatt hónapokkal ezelőtt leálltak az előadások, és a kialakult helyzetre reagálnak most a Katona József Színház új fotói, amelyek elkészültéről Máté Gábor így beszél az intézmény honlapján:

Az évadkönyv fotózása is mutatja a járvánnyal kapcsolatos tehetetlenségünket. A Katona ezzel foglalkozó csapatának – Horváth Máté, Kazimir Annamari és Wiegandt Júlia – ötlete volt, hogy a színház előadásainak portréként használható képeit Neményi Márton fotóriporter segítségével helyezzük be a színészek otthonába. Szép és filozofikus, ugyanakkor mulatságos gondolat, hogy az előadás nélkül maradt színész otthon, saját lakásában kénytelen tovább játszani szerepét.

Távolról sincs vége, olvasson még

Mosodájukban talált, budapestes pólóval divatozik egy 80 feletti, tajvani pár

július 30., 14:49 Módosítva: 2020.08.01 09:33
58

Az ember a városban járva látja a rengeteg szuvenírt, budapestes ajándéktárgyat és ruhát, és talán eszébe jut: ki tudja, hova kerülnek ezek a holmik, ha sikerül őket eladni a turistáknak? Hát erre most érkezett egy válasz egy roppant szimpatikus és egyre népszerűbb Instagram-fiókból:

egy budapestes pólót például egy tajvani mosodában hagyott el a tulajdonosa.

Íme a kép, de a hozzá tartozó sztori sem semmi, úgyhogy alább folytatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jópofa, koronás-kovászos falfestmény borította be a Tűzoltóság épületét Pesten

július 8., 13:47 Módosítva: 2020.07.10 10:40
129

A koronavírus-járvány alatti élesztővásárlós őrületre reflektál a Deák tér melletti új festmény. Nézze meg a képeket!

Heti trend: dekódoljuk Müller Cecília blúzait és blézereit

május 31., 15:13 Módosítva: 2020.06.02 10:36
11

Vasárnaponként szokott jelentkezni a heti trend nevű, stílussal-öltözködéssel foglalkozó cikksorozatunk. A heti trendben, ha tudunk, mindig próbálunk valami éppen aktuális témát vagy eseményt divatszempontból feldolgozni, de ez a koronavírus idején nem éppen egyszerű, hiszen nincsenek nyilvános események, ahol a híres nők megjelenhetnének, hogy megmutassák magukat.

Aztán felmerült a szerkesztőségben, hogy mégiscsak van egy országszerte ismert nő, akit rendszeresen látunk mostanság elegáns szettben: dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Koronavírus-Járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tagja, aki naponta tart Budapesten sajtótájékoztatót a járványról. A 61 éves orvosnő persze nem azért szerepel, mert unatkozik és mutogatni szeretné magát, hanem fontos dolgokat kell elmondania, szóval az ő esetében a megjelenés nyilván csak másodlagos dolog.

De azért akár akarja az ember, akár nem, az öltözködésével mindig üzen valamit, mindig elárul magáról egy-két dolgot. Hát nézzük akkor, hogy Müller Cecília mit. Íme hat példa.

Távolról sincs vége, olvasson még

Vasárnap óta használom a hatósági házikarantén-applikációt, elég vegyesek a tapasztalataim

május 30., 09:02 Módosítva: 2020.05.31 15:22
20

Éppen Svájcban voltam, amikor elkezdődött komolyra fordulni a koronahelyzet, és kint is maradtam a múlt vasárnapig. Mivel a szokásos vonat nem közlekedik, Bázelen keresztül repülővel jöttem Budapestre, aznap csak az az egy járat indult az egyébként töküres reptérről. Olyan 50-60 utas lehetett, mit mondjak, nem volt nehéz tartani egymástól a két méter távolságot se a hatalmas, néptelen terminálban, se magán a repülőn, ha valahol volt egy kis zsúfoltság, az maximum Ferihegyen volt azon a buszon, amin a repülőtől bevittek a reptér épületébe. De természetesen mindenki folyamatosan maszkot viselt.

Mindenesetre Svájc, és főleg az a része, ahol én megfordultam, nem fertőzöttebb Magyarországnál, és a repülőút nem jelentett nagyobb kockázatot, mintha használtam volna a BKV-t ugyanebben az időpontban, mégis kötelező hatósági karanténba vonulnom. A szabályok betartatásának kétféle módja van: vagy kijön a rendőrség random időpontokban, hogy leellenőrizzenek, vagy önként lehet vállalni a hivatalos házi karantén applikáció használatát, és ekkor ez végzi el a távellenőrzést.

Én ezt az utóbbit választottam, bár nem igazán találtam semmit a neten arról a hivatalos szabályokon túl, hogy ez az applikációs távellenőrzés hogyan működik a gyakorlatban. Szóval úgy döntöttem, hogy akkor megírom én a tapasztalataimat a Budapesten eddig eltöltött karanténos napjaim alapján, mert hátha lesz, akit érdekel annak ellenére, hogy remélhetőleg kifelé tartunk most már ebből az időszakból, és nem lesz második hullám ősszel.

Alább először leírom, hogyan zajlik a regisztráció, aztán elmesélem, hogyan ellenőrzi az app az embert normál működés esetén, a harmadik rész pedig azokat a tapasztalataimat tartalmazza, amikor nem jött éppen össze a normál működés.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy budapesti nyugdíjas a Youtube-on mutatja meg, hogy telik egy napja a járvány idején

május 13., 15:08 Módosítva: 2020.05.14 12:10
4

A jelenleg 76 éves Gál Istvánnéról már korábban is olvashatott a Velveten. Jolcsi néni még 2011-ben töltötte fel első videóját a Youtube-ra, azóta pedig egyre többen kíváncsiak rá.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kirakták a BUD: 70 feliratot járművekből Ferihegyen

május 7., 16:11 Módosítva: 2020.05.08 16:52
47

A mai nap egy jó alkalom, hogy rápillantsunk Budapest legfontosabb repülőterének Wikipédia-oldalára. A 2011 előtt születettek által Ferihegyként ismert létesítményt ugyanis 1950. május 7-én, azaz éppen ma 70 éve nyitották meg. Ebből az alkalomból különböző járművekből, például tűzoltóautókból, hóeltakarító-gépekből és felújított retróbuszokból kirakták a jelenleg a járvány miatt erősen korlátozott forgalommal működő reptér nagyrészt üres aszfaltfelületén a

BUD: 70

feliratot. Erről légifotókat alább tekinthet meg, a Budapest Airport egy sajtóközleménnyel és egy infografikával együtt küldte meg őket nekünk.

A reptér fennállásának 70 évének fontosabb eseményei voltak, hogy 1985-ben nyílt meg a kettes terminál, hogy 1998-ban nyílt meg a 2B terminál, és hogy 2012. óta van bezárva az egyes terminál, amit pedig hét évvel azelőtt újítottak fel teljesen. A 70 éves történetet megelőző események közül az érdekesebbek, hogy a környék Mayerffy Ferenc, 1766-1845-ig élt serfőzőmesterről-szőlőbirtokosról kapta a nevét, de az itt levő, 147 méter magas, homokos dombot (ez volt a névadó Ferihegy) 1940-ben elegyengették, hogy legyen hely a reptérnek.

Ha az illetékes földrajzinév-bizottságon múlt volna, a reptér a mai napig viseli a Ferihegy nevet, de az intézményt az ajánlásuk ellenére átnevezték egy másik XIX. századi Ferencre, méghozzá Liszt Ferencre 2011-ben, mert ekkor volt a zeneszerző születésének 200. évfordulója.

Távolról sincs vége, olvasson még

30 éve volt, hogy Diana hercegné először Budapesten járt

május 6., 08:35 Módosítva: 2020.05.07 09:52
234

Röviddel a rendszerváltás után Károllyal együtt megnézték a várat, a Pető-intézetet, a Nagycsarnokot és Cserhalmi Györgyöt. Íme a fotók.

Szexújságokkal, cigireklámmal és hamburgerezéssel ünnepelte Budapest az első szabad nyár kezdetét

május 2., 11:23 Módosítva: 2020.05.04 10:48
9

Pont 30 évesek a külföldi fotóriporterek képei, amiket ebben a lapozgatóban megnézhet arról, milyen volt Budapest 1990 nyarán.

Óvatosan a Nagyvárad térnél, Godzilla elég zabosnak tűnik

április 24., 10:43 Módosítva: 2020.04.25 15:30
71

Már több mint 4 éve, hogy utoljára írtunk Kovács Péter egyedi és klassz műveiről, amelyek a Budapest Alternative nevet viselik. Azóta már sok új kép készült, néhányat a koronavírus ihletett, a végeredmény pedig elég vicces lett. Nemcsak a képeket mutatjuk meg, az őket készítő művésszel, Kovács Péternek is feltehettünk néhány kérdést. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Gerendai Károly vállalkozásai alatt egyszerre rengett meg a talaj

április 20., 12:56 Módosítva: 2020.04.21 16:33
54

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, a Costes és a Budapest Park tulajdonosa a Roadsternek adott interjújában beszél arról, mennyire viselte meg a koronavírus miatti helyzet a vállalkozásait. 

Az üzletember felidézi, hogy legutoljára március 9-én volt éttermében, a Costesben nagyobb társaságban, amikor annak az apropóját ünnepelték meg, hogy a helyet 10 éve jutalmazták Michelin-csillaggal. Bár több étterem is a házhoz szállítással próbálja menteni a menthetőt, Gerendai szerint a fine dining műfaj nem arról szól, hogy fogyasztás előtt egy órán át zötykölődjön az étel a futárnál, és nem is voltak arra felkészülve, hogy ilyen üzemmódra kell váltaniuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Mutatjuk, mi történik a Fővárosi Állat- és Növénykertben, mióta bezárta kapuit

március 25., 11:17 Módosítva: 2020.03.26 12:33
22

Nemcsak Budapest utcái, nevezetességei néptelenedtek el, a koronavírus miatt március 15-től a Fővárosi Állat- és Növénykert sem fogadhat látogatókat. Az állatok azonban mégsem maradtak teljesen magukra, az állatgondozók, egymástól ugyan elszeparálva, de továbbra is ellátják feladatukat. Az állatkert Facebook-oldalán egy bő kétperces videóban mutatja meg, hogyan is alakult az ott lakók élete a 10 nappal ezelőtti bezárásuk óta. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Íme, Budapest kihalt látványosságai, videón

március 24., 07:10 Módosítva: 2020.03.25 12:54
136

Rövid, de annál jobb videó jött szembe velünk a Facebookon. A három perces klip Budapest turisták-rajongta látványosságait mutatja be most, hogy nem nagyon jár arra senki. Nekünk tetszett, nézzék meg!

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha vége a válságnak, a budapesti szórakozóhelyek, éttermek 30-40 %-a fog tudni talpra állni

március 22., 14:00 Módosítva: 2020.05.10 13:59
407

Budapest utcái elnéptelenedtek, az egykori élénk éjszakai életre maximum néhány földön széttaposott műanyag söröspohár emlékeztet. A veszélyhelyzet miatti intézkedések térdre kényszerítettek az ország turizmusát, legjobban Budapestnek fájhatnak a korlátozások. Hogy mi lesz, ha véget ér a válság, és addig hogyan kell megküzdeniük a szolgáltatóipar résztvevőinek, arról Német G. Dániellel, a Night Embassy of Budapest szóvivőjével beszélgettünk

Távolról sincs vége, olvasson még

Már áll Andy Vajna síremléke, íme az első fotók

március 19., 13:34 Módosítva: 2020.03.21 00:39
76

Pap Lajos kőfaragó, kőszobrász készíti Andy Vajna síremlékét, és az Instagramon már elérhető több fotó és videó is a hamarosan teljesen elkészülő műről. Alább az látható, hogyan állították fel az oszlopot Budapesten, a Fiumei úti sírkertben – egy ehhez hasonló felvételt a 2019 januárjában elhunyt producer özvegye, Vajna Tímea is megosztott egy Instagram-storyban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Youtube-ra költözött a Katona Színház, egy nap alatt 10 ezren voltak kíváncsiak az előadásukra

március 18., 10:26 Módosítva: 2020.03.19 11:57
6280

A koronavírus terjedését megállítandó, be kellett zárnia az összes színháznak és mozinak. A Katona József Színház ügyesen oldotta meg a helyzetet, hogy ne okozzon a kelleténél nagyobb csalódást nézőinek: Illaberek c. 2013-as előadásukat feltöltötték Youtube-csatornájukra, amit egy nap leforgása alatt 10 ezren néztek meg, jelenleg már 14 ezer megtekintésnél tart a videó. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Otthon készül a XI. kerületben 10 fogyatékossággal élő fiatalnak

március 6., 21:39 Módosítva: 2020.03.08 10:51
216

Az alábbi sajtóközlemény érkezett ma a szerkesztőségünkbe a Nem Adom Fel Alapítványtól. Róluk azt érdemes tudni, hogy többek között részt vettek a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem létrehozatalában, ami a VIII. kerületben található, és ahol fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Nos, az Alapítvány új projektje azt tűzte ki célul, hogy otthont építsenek 10 fogyatékossággal élő fiatalnak, köztük a fenti borítóképen látható, Down-szindrómás párnak. A telek már megvan az építkezéshez, a XI. kerületben, a Mikes Kelemen úton – jelenleg az építkezéshez próbálnak forrásokat szerezni, hogy lehetővé tegyék, hogy ezek a fiatalok önállóan lakhassanak saját otthonukban.

Olvassa el a sajtóközleményt, és ha úgy érzi, hogy ön is szívesen támogatná ezt a projektet egy összeggel, további információkért kattintson a Nem Adom Fel honlapjára! A létrehozandó épületben kapna helyet továbbá az alapítvány Léleköntő programjának központja is, mely autizmussal és figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral élő gyermekeknek és családjaiknak nyújtana segítséget.

Távolról sincs vége, olvasson még

„Ha éppen rosszul is vagyok, akkor sincs ennél jobb” – Sofi Tukker-interjú!

február 2., 15:16 Módosítva: 2020.02.04 09:02
55

A héten debütált a Sofi Tukker együttes legújabb, alább megtekinthető klipje Ringless címmel, de én nem ebből az alkalomból kaptam telefonos interjúlehetőséget az amerikai tánczenei duóval, hanem azért, mert az együttes május 4-én érkezik megint Budapestre. Mivel egy jó ideje Sofi Tukker-rajongó vagyok, kaptam az alkalom után. Alább olvasható az interjú, de előtte kezdjük a legfontosabb információval: az együttes május 4-én játszik majd a Budapest Parkban, ide kattintva lehet jegyet venni már most a koncertre!

A Sofi Tukker két tagja a feltűnően csinos Sophie Hawley-Weld és a feltűnően magas Tucker Halpern, és minimum 2017-es, Best Friend című telitalálatuk óta rajta vannak ők a térképen. Sőt, nemcsak a térképen vannak rajta, hanem a Birds of Prey című, nőifőszereplős, a jövő héten bemutatandó szuperhősfilm zenéi közé is bekerültek a Feeling Good című számmal, amint az az alábbi interjúban szóba kerül Budapesti élményeik és rajongóik mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még

A nap képe: annyi most az üres üveg, hogy nem fér a szelektívbe

január 2., 13:58 Módosítva: 2020.01.03 11:55
5

Elmúltak az ünnepek, fába szorulnak a férgek

– ahogy a költő mondja. Nos, elsején délután mi is úgy döntöttünk, levisszük a szilveszteri házibuli után maradt üres üvegeket a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőbe. Ami egyébként egyáltalán nincs közel, de ez más kérdés, a lényeg, hogy a Városligeti fasornak a Liget felőli végénél a fenti, illetve alábbi látvány fogadott minket.

Távolról sincs vége, olvasson még

Virtuális kalandért mentünk a Hős utcába és kijutottunk

2019. december 17., 14:52 Módosítva: 2019.12.19 13:15
24

Annak idején az elsők között teszteltem a világ első szabadulószobáját, és azóta is nagyon szeretem ezt a műfajt. Az a  szabadulószoba 2011-ben a hasonló tematikájú számítógépes játékok fizikai megvalósításaként jött létre, és a kígyó mostanra olyan tekintetben a saját farkába harapott, hogy már lett a kézzel fogható szabadulószobáknak videójáték-verziója, pontosabban VR-verziója is. A VR a virtual reality, azaz a virtuális valóság rövidítése, és az Ubisoft nevű cég készített két játékot a szabadulószobák mintájára, ezeket lehet kipróbálni a múlt pénteken, azaz péntek 13-án, a Hős utca 1/A-ban nyílt, Démonblokk nevű helyen. Ha ki lehetett, természetesen ki is próbáltuk (az vagyok én ott az alábbi képen a szoba túlsó sarkában, kék ingben!), alább néhány spoilermentes gondolat az élményről, legalul pedig a Démonblokk sajtóközleményét is el lehet olvasni.

Távolról sincs vége, olvasson még

A német katonai egyenruhában forgató Árpa Attila a frászt hozta egy rabbira

2019. december 9., 10:43 Módosítva: 2019.12.11 11:36
0

Árpa Attila éppen egy filmet forgat Budapest belvárosában. Ebben még nincs is semmi rendkívüli, azonban a jelmezével nagyon ráijesztett az egyik járókelőre, aki történetesen egy rabbi volt, a színész pedig egy második világháború német katonai egyenruhát viselt. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Rogán Cecília és Sarka Kata nyitotta meg az idei Mikulásgyárat

2019. december 1., 13:11 Módosítva: 2019.12.03 10:58
68

A két jó barátnő, Sarka Kata és Rogán Cecília együtt nyitották meg az idei Mikulásgyárat a Millenáris Parkban, ahol november 29-től december 21-ig, reggel 9-től este 9-ig adhatja le bárki az adományát, melyeket a rászoruló családok kapnak meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Megnyitotta kapuit Magyarország legújabb Szelfi Múzeuma

2019. november 30., 08:51 Módosítva: 2019.12.02 07:45
35

Vadonatúj helyszínen várja a szelfizni vágyókat a Museum of Sweet and Selfies No. 2: Bubbles. A Rákóczi úti épület három emeleten nyújt lehetőséget a lehető legjobb fotók elkészítésére, miközben koktélokkal és egyéb finomságokkal is lazíthatnak a vendégek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Sokkal kevesebb választotta el egymástól a magyar művész- és alvilágot, mint az gondolná

2019. november 24., 18:06 Módosítva: 2019.11.26 15:27
7

Nem létezik társadalom, sem olyan időszak, mely nélkülözte volna a bűnözőket. A rendszerváltás előtti Magyarországon sem volt ez másképp, ahol a bűnözők nem a külvárosok névtelen pincéibe húzták meg magukat, hanem egy nagyon is feltűnő helyen, a Várnegyedben szórakoztak.

Nem kisstílű tolvajok, hanem dörzsölt betörők, hamiskártyások, alvilági ügyleteket folytató alakok törzshelye volt az egykori Old Firenze bár, mely a Várnegyedben, a Táncsics Mihály utcában működött. A 80-as években annyira köztudott ténynek számított, hogy milyen vendégek látogatták a helyet, hogy ha valaki el akarta érni az egyik kétes alvilági figurát, az Old Firenzét hívta fel, hogy megkérdezze a pincérektől, nincs-e ott a keresett illető.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kirúgtak egy zaklatással vádolt munkatársat a Katona József Színházból

2019. november 19., 11:23 Módosítva: 2019.11.20 13:03
0

A Katona József Színház egy közleményben számolt be arról, hogy az egyik munkatárs többször is zaklatta a dolgozókat, ami a vezetőség tudomására jutott. Az illetékesek felmérték a helyzetet, beszéltek a zaklatott kollégákkal, majd eltávolították a színházból a problémás dolgozót.

Távolról sincs vége, olvasson még