horoszkóp

BP ma

A Velvet vízfejblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Felmerült itt egy kérdés

1 órája Módosítva: 2018-04-26 10:30
7

Ez a kis üzenet jött velem szembe a Szent Gellért tér és Gárdonyi tér közötti szakaszon. (Valójában az ablaküvegre kiragasztott papír egy helyben állt, és én végeztem helyváltoztató mozgást, amikor a bal és a jobb lábamat felváltva egymás elé/mögé rakva sétáltam.) A bolt dolgozói így kérték meg a jövőben pont az adott helyszínen berosszuló embereket, hogy ha lehet, akkor ne az Árzabálóval és Ördög Nórával fémjelzett üzletlánc egyik egységének lépcsőjére és az elé hányjanak.

#ittanyár #buli #pia #berosszulás #HaHányiKellAkkorNeIde

Péter Dávid Péter (@chatgeza) által megosztott bejegyzés,

Távolról sincs vége, olvasson még

Cudar egy idő lesz ma

március 17., 11:12 Módosítva: 2018-03-18 13:59
5

Emlékeznek még mi volt 2013. március 15-én? Betemette a hó Magyarországot. Voltak, akik útnak indultak, de nem jutottak sokáig, így a fagyhalál elkerülése végett mindenki kapott egy SMS-t, hogy aki úgy van, az üljön be egy másik, úton ragadt kocsiba. Annyira komoly volt a baj, hogy 13035 embert és 3490 elakadt járművet kellett kiszabadítani és 114 elzárt út volt. Az úton rekedtek ideiglenes elhelyezésére 495 melegedőt működtettek, ahol 8 ezer embert láttak el.

Most mindez megismétlődhet. De, ahogy akkor is, úgy most is jó előre szólt az OMSZ, hogy

jön a hóapokalipszis. 

 

Távolról sincs vége, olvasson még

Igazi hős ez a nő, aki egy mozdulattal tette helyre a metrón terpeszkedő férfit

március 14., 15:22 Módosítva: 2018-03-16 09:16
19

Többször is megemlékeztünk már a tömegközlekedés idegesítő alakjairól, jelenségeiről. Egy 2015-ös cikkünk szerint önök az ülésre a cuccukat pakoló utasokat utálják a legjobban. De azóta eltelt már egy kis idő, úgyhogy ideje, hogy egy külföldi sztorival felelevenítsük a témát.

Távolról sincs vége, olvasson még
 • Ennél jobb helyen nem hagyhatta volna a mankóját

  március 6., 10:53 Módosítva: 2018-03-07 14:56
  27

  Az alábbi fotót a Blaha Lujza téri aluljáróban készítettem egy olyan szegletben, ahol a falnál hajléktalanok holmijai hevertek mindenhol. Úgy tűnt, maguk a hajléktalanok csak rövid időre, vagy legalábbis rövid ideje mehettek el onnan valamiért, mindenesetre egyikük egy pár mankót is otthagyott a falra kitett plakátnak döntve.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Sálat, sapkát kapott a Főkukac

  február 16., 15:24 Módosítva: 2018-02-18 10:23
  461

  Az idei telet mi valahogy borzasztó hidegnek érezzük. Épp ezért örömmel láttuk, hogy valakinek megesett a szíve a Bem rakparton elhelyezett, A nagy ho-ho-ho Horgász című rajzfilmből ismert Főkukac szobron és sapkával, sállal ruházta fel.  Ősszel ebben a cikkünkben megírtuk a kis szoborral kapcsolatos tudnivalókat és hogy pontosan hol találhatja.

  Velünk egy időben szúrta ki egy olvasónk is a dolgot, aki az alábbi képet küldte nekünk.  A téli ruha alól szinte csak az orra lóg ki, de ez is lényeg, hiszen a legenda szerint a Főkukac orrának megdörzsölése hozza el a horgászok szerencséjét.  

  Kicsit úgy éreztük, egy tányérból szalonnázunk II. Erzsébettel

  február 1., 20:30 Módosítva: 2018-02-03 16:59
  7

  Kivételesen celebgála helyett, gasztroeseményen voltunk, de szerencsére egy kicsit itt is sikerült belefutni Erzsébet királynőbe.

  Ilyen lett Ferihegyen az új luxusváróterem

  február 1., 16:21 Módosítva: 2018-02-21 08:28
  80

  Egy sajtóközleményt kaptunk arról, hogy a Budapest Airport elindította első VIP-szolgáltatását. Ferihegyen már viszonylag régóta van mindenféle „lounge” azoknak, akik nem akarnak jobb esetben már csak másnapos angol turistákkal együtt rostokolni Ferihegyen, de itt most ennél többről van szó. A közlemény szerint a szolgáltatás része még a külön várón kívül:

  • dedikált kísérő a teljes repülőtéri tartózkodás idejére;
  • gyorsabb be- és kiszállás;
  • hordár; és
  • privát sofőrös transzfer is kérhető a város és a repülőtér között.

  Erről az embernek először az jut eszébe, hogy a dedikált alatt remélhetőleg nem azt kell érteni, hogy van a kísérőn egy aláírás, hanem azt, hogy az illető csak a jólfizető VIP-vel foglalkozik egész idő alatt, másodszor pedig az, hogy a reptérhasználattal kapcsolatban a legnagyobb luxus az lenne, ha nem kéne egyáltalán ott lenni, hanem csak megérkezne az ember, beszállna a gépbe és indulás.

  Az új váróról alább megnézhet néhány képet, az alatt pedig ki lehet gördíteni a sajtóközlemény teljes szövegét.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A Fővárosi Önkormányzat keresi Budapest himnuszát

  január 31., 11:03 Módosítva: 2018-02-01 12:28
  13

  Igazából elsősorban azért tesszük ezt a hírt ide, hogy legyen apropónk arra, hogy megosszuk kedvenc budapestes dalunkat, amely természetesen az I love Budapest a Dolly Rolltól az 1988-as Zakatol a szív albumról.

  A Fővárosi Önkormányzat azonban, ha jól vesszük ki, egy új számot szeretne Budapest himnuszának, csak mi sajnos nem bízunk annyira a mostani zeneszerző-generációban, hogy a fenti dal őszinte hurráoptimizmusát überelni tudják. Általában is nehéz elhinni, hogy bárki, aki magyar nyilvánosan és intenzíven lelkesedni tudjon bármiért, de hogy pont Budapestért, az meg végképp példátlan. Na de hátha nem lesz igazunk!

  Távolról sincs vége, olvasson még

  "Beütlek a zaszfaltba, körbelocsollak, oszt gyökeret eresztel!"

  január 20., 12:59 Módosítva: 2018-01-22 11:32
  27

  Ha az ember jár-kel Budapesten, egészen abszurd történetekbe meg jelenetekbe tud belefutni. Az év eleje például egy tömegközlekedésest hozott, egy egészen váratlan trágár beszólással. Abban a posztban egy felhívást helyeztünk el, hogy akinek van hasonló története, küldje be nekünk, és erre válaszként kaptuk az alábbi sztorit.

  Mint kiderül belőle, az embernek nem is kell járnia-kelnie Budapesten ahhoz, hogy ilyen cifrákat halljon, hiszen a levél beküldője otthonról dolgozva hallotta meg, hogyan beszélnek egymással az építkezésen a munkások. De a nem részletezzük a szituációt, mert azt úgyis nagyon szórakoztató részletességgel tartalmazza a levél bevezetője. Legalul kiemeltük magát a beszólást, de figyelem, mivel beszólásról van szó, természetesen trágárságot is tartalmaz! Ha ön zavarják a csúnya szavak, kattintson tovább!

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Megkerestük a BKK-t az Adidas és a berlini tömegközlekedés közös projektjével

  január 19., 14:32 Módosítva: 2018-01-22 07:41
  25

  Az Adidas piacra dobott egy új cipőt. Ez önmagában nem valami nagy breaking. Persze a sneakerfüggők rácuppannak az ilyenekre, de a német cipő- és ruhagyártó cég különlegesebbet akart annál, hogy simán csak valami menő rapper nevével drágán eladott csukával villantson. Ezért kitalálták, hogy nem a hardcore cipőfanatikusokat, a kondilépőkre ráfeszült Carrie Bradshaw-kat szólítják meg, hanem az átlagfogyasztókat. És jött az Adidas és a berlini tömegközlekedés szerelemgyereke,

  a cipő, ami egy éves bérlet is egyben.

   

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Futurisztikus budapesti kórházról tudósítottak a '60-as években

  január 19., 10:15 Módosítva: 2018-01-21 09:09
  25

  A Mediadrumworld nevű hírügynökség túrta elő ezt a filmhíradónak tűnő felvéltelrészletet a '60-as évekből. Hogy pontosan honnan van a film, azt nem közlik, mindenesetre úgy tűnik, hogy nyugaton a '60-as években arról tudósítottak, hogy a kommunista Magyarországon már az újszülöttellátás robotizálásával készülődnek. A dolog előnye elvileg az lett volna, hogy kisebb a fertőzésveszély, ha a babákat nem érintik emberi kezek.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Interjú egy mezei nézővel, aki havonta 26 előadást néz meg

  január 16., 11:42 Módosítva: 2018-02-02 08:04
  313

  Évek óta rutin számomra, hogy ha megnézek valamit színházban, akkor amikor hazaérek az előadásról, azonnal elolvasom, mit írt róla a Mezei Néző című blog. Merthogy bármit nézek meg, nagy valószínűséggel a Mezei Néző blog szerzője már rég látta, valószínűleg többször is.

  Ha az ember egy ideig olvassa ezt a blogot, akkor a posztokból apránként kiderül, hogy ez a bizonyos Mezei Néző csak annyiban mezei, hogy nem színházban dolgozik, hanem középiskolában tanít, tehát nem hivatásos kritikusként ül be az előadásokra, hanem csak mezei nézőként. Olyan szempontból viszont mégsem mezei, hogy sok előadást már a főpróbán megnéz, és hogy rendkívül elgondolkodtató posztokat ír róluk. Na de hogy tud valaki ennyit színházba járni, akinek nem is ez a munkája? És egyáltalán, pontosan mennyit jár színházba? És hogy lehet ezt a szenvedélyt összeegyeztetni a családi élettel, ha az embernek három gyereke van?

  Makk Zsuzsára már évek óta kíváncsi voltam, most végre megkerestem a Facebookon, vállalta az interjút, és itt ül előttem Mucsi Zoltán-pólóban, amiről azt meséli, hogy a színész facebookos kommentversenyén nyerte. Egy lyukasórányi időnk van arra, hogy az iskolai orvosi rendelőben minden fontosat/érdekeset megbeszéljünk.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Elromlott a tévéd, bazmeg?

  január 2., 15:22 Módosítva: 2018-01-03 15:20
  17

  Az élet néha olyan jeleneteket produkál, hogy az ember nem tud másra gondolni, csak arra, hogy

  na ilyen is csak Budapesten történhet meg.

  Az alábbi vicces-dühítő jelenet az év első hétköznapjának reggelén zajlott az egyes villamoson, majdnem reggel kilenc óra volt már, jöttem be a szerkesztőségbe.

  Amikor felszálltam a szerelvényre, azonnal feltűnt A Telefonáló. Egy ötven körüli férfi borzasztóan hangosan telefonált, ráadásul úgy, hogy a telefonja ki volt hangosítva. Az egész villamos kénytelen volt azt hallgatni, hogy ő hogyan szervez meg egy találkozót. Elég komplikált szervezkedés volt mellesleg, mert A Telefonáló azt javasolta, hogy egy buszmegállóban fog várni, és ha beszélgetőpartnere hamar odaér, akkor ott beszáll az autójába, de ha a busz jön hamarabb, akkor arra fog felszállni. Nem volt több ülőhely a villamoson, csak A Telefonáló mellett levő hely, de azt elfoglalta a táskájával, ezért úgy döntöttem, hogy inkább állok, A Telefonálónak hátat fordítva.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Nőket zaklatnak a Ferenciek terén a biztonsági őrök, de senki nem tesz semmit

  2017. december 22., 09:30 Módosítva: 2017-12-23 20:04
  0

  A járókelő.hu-n arról írnak, hogy december 18-án, nagyjából 17 óra körül a Ferenciek tere metrómegállóban dolgozó biztonsági őrök szándékosan olyan közel álltak a mozgólépcsőn felhaladó női utasokhoz, hogy azok csakis úgy tudták kikerülni őket, ha hozzájuk érnek. Az őrök ugyanígy tettek az ellenőrzésre felszólított nőkkel, akiknek a jegyeit úgy vizsgálták meg, hogy közben két oldalról is megérintették őket. Az írásból kiderül, hogy ez nem egyszeri eset, és többször előfordult már, hogy az ellenőrök, de kiváltképp a biztonsági őrök ekképp jártak el, azaz a munkájukat nőkkel, gyakran diáklányokkal szembeni visszaélésre használják.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A hét plakátja: meglett Hugó busza!

  2017. december 19., 10:42 Módosítva: 2017-12-20 13:47
  5

  Szeretjük a magáncélú, de közszemlére tett üzeneteket, főleg közülük a vicces/furákat. Most egy olyat mutathatunk, ami különösen szívmelengető, plusz jópofa dolog elképzelni, hogy ki lehet Hugó (vagy ahogy a plakát írja, HUGO), és hogy milyen kapcsolatban lehet azzal a valakivel, aki a plakátot ekkora műgonddal, ilyen ügyesen, ráadásul ennyire szuper rajzokkal elkészítette. És egyáltalán: milyen körülmények között tűnhetett el ez a busz? És vajon mit fog szólni Hugó, ha megtudja, hogy mégis megvan elveszettnek hitt játéka?

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Hajnalban kiselefánt született a Budapesti Állatkertben

  2017. november 8., 11:46 Módosítva: 2017-11-09 15:56
  246

  2013 után most ismét elefántborjú született Budapesten - írja az Állatkert honlapja. Az állat szerda hajnalban jött világra minden komplikáció nélkül, nem sokkal később sikeresen lábra is állt. A gondozók most arra várnak, hogy megtalálja az emlőket és szopni kezdjen.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Megtaláltuk Magyarország legfélelmetesebb töklámpását

  2017. november 1., 13:48 Módosítva: 2017-12-21 07:35
  877

  A hetedik kerületben a Dembinszky utcában haladtam ma el egy kapualj előtt, sajnos pont Halloween éjszakája után, ezért nem világított már ez a zseniális töklámpás. Nem tudom, ki készíthette, de ezúton üdvözlöm! Jópofák voltak a hírességek jelmezei is, ez viszont ezerszer viccesebb.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A Főkukac szobor az ön horgászszerencséjét is meghozhatja

  2017. október 15., 08:53 Módosítva: 2017-10-16 09:30
  31

  Még van annyira szép idő, hogy azt érezhessük gyorsan ki kell használni és irány a napsütötte város. Áll a Duna partján egy aprócska szobor, amit gyerekkorunkból jól ismerhetünk – kiváló úti cél lehet, egy kis Bem rakparti sétával egybekötve. Felvezetésnek íme, egy videó:

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Bezárt az Operaház, de bejártuk a legtitkosabb zugait is

  2017. október 14., 10:09 Módosítva: 2017-12-07 17:45
  318

  2019-ben nyit csak újra az Opera a felújítás miatt, de most megnézheti ezt a legendás épületet úgy, ahogy még sose látta. És most már biztosan nem is fogja.

  Így örülnek a kutyák egy felújított játszótérnek

  2017. szeptember 12., 15:55 Módosítva: 2017-09-14 15:46
  66

  A Mozdonyvezető utcai futtató inkább kutyaterep volt - amíg az ott sétáltató gazdák meg nem nyertek egy közönségszavazást.

  Így örülnek a kutyák egy felújított játszótérnek

  A lomtalanításig kipakoló lakó csókoltatja a szomszédokat

  2017. augusztus 20., 08:58 Módosítva: 2017-08-21 11:34
  16

  A fenti képhez tudni kell, hogy ez annak a hetedik kerületi bérháznak a legfelső emeletén van, ahol lakom. Itt, ahol a lépcső véget ér, van egy kis holt tér, ahol senki nem szokott közlekedni, lévén nincs hova továbbmenni. Itt mi is elhelyeztünk már egyszer egy díványt, amin jól lehetett ücsörögni, sőt, egyszer arra mentem haza, hogy alszik rajta valaki az emeletünkről. De a dívány aztán elkerült onnan, eddig csak a fotel volt itt, és a kis sarok néha dohányzóként funkcionál (nem én dohányzom).

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Az ideális gyermekvasutas nem válogat, azt teszi, amit kell

  2017. augusztus 18., 12:16 Módosítva: 2017-08-20 09:37
  127

  Elérkeztünk a tavaszi gyermekvasutas tanfolyamról szóló, négy részes sorozatunk utolsó fejezetéhez. A négy rész főszereplője két diák, Dobronyi Attila és Barna Ábris, akik megengedték, hogy velük tartsunk a képzésen, és megfigyeljük, hogyan lesz valakiből kisvasutas.

  A fiúk az első részben beiratkoztak és megismerkedtek a többi lelkes diákkal és a közeggel, a második részben belevetették magukat a tananyagba, tették ezt nem csak az iskolapadban, hanem kirándulásokon is, végig a Gyermekvasút vonalán. A harmadik részben pedig sikeres vizsgát tettek, így részt vehettek az avató ünnepségen, ahol hivatalosan is gyermekvasutasokká váltak.

  Eljött a nyár, így hát nem maradt más hátra, mint teljesíteni a legfontosabb feladatot, az első szolgálati napot.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Levizsgáztak a jövő kisvasutasai - ott voltunk, amikor felavatták őket

  2017. augusztus 7., 16:11 Módosítva: 2017-11-08 09:12
  137

  Emlékeznek még, mikor volt az első alkalom, hogy diákként remegő lábakkal ültek le egy vizsgabizottság elé? A tételek és a szülőktől kapott jótanácsok egyszerre cikáznak az ember fejében, és hajlamosak úgy összekeveredni, hogy az illető azt sem tudja, fiú-e vagy lány.

  Nagy volt az izgalom június elején a Gyermekvasút hűvösvölgyi épületében is, amikor a 2017-es tavaszi évfolyam diákjai felsorakoztak a vizsgákra várva. Februártól júniusig mi is végigkövettük a négyhónapos tanfolyamot, amit egy négy részes sorozatban mutatunk be. Az első részben a jelentkezés feltételeiről és izgalmairól számoltunk be, a másodikban pedig együtt kirándultunk a lelkes diákokkal, áttekintettük a tanfolyam menetét és a programokat.

  Ahogy az már sejthető, mérföldkőhöz érkeztünk, a két főszereplő Barna Ábris és Dobronyi Attila szembenézett a legnehezebbel: a tanfolyam végét jelentő vizsgákkal. Azt hiszem eloszlathatjuk az aggodalmakat, a sikeres vizsgák után részt vehettek az avató ünnepségen is. Ezzel pedig nekivághattak a turistákkal teli nyárnak, és az első szolgálataiknak, (amiről majd az utolsó fejezetben számolunk be részletesen).

  Távolról sincs vége, olvasson még

  12 óra kirándulás után még jön egy gyors találka a varrónőkkel

  2017. július 23., 09:33 Módosítva: 2017-08-20 09:37
  114

  Belső indíttatás kell hozzá mindenképpen, van aki a közösség miatt jön, van aki a vasút, vagy a közlekedés szeretete miatt

  – mondta Váczi Viktor a budapesti Gyermekvasút szóvivője, mikor azt firtattuk miért jelentkezik valaki kisvasutasnak.

  Ez a cikk ugyanis annak a sorozatnak a második része, amiben megmutatjuk két kisfiú történetén keresztül, hogy mit láttunk négy hónapon keresztül a gyermekvasutas tanfolyamon. Miért és hogyan válik valaki kisvasutassá? Mi a motiváció, mi a tanagyag és mik a próbatételek?

  Az első részben bemutattuk az újdonsült, izgatott diákokat, elsősorban a két főszereplőre, Barna Ábrisra és Dobronyi Attilára fókuszálva, most pedig elmélyedünk kicsit a programokban. A februártól júniusig tartó tanfolyam fontos részei voltak a kirándulások, ahol a gyerekek végigjárták a Gyermekvasút vonalát, az egyes állomásokat és állomásépületeket, hogy a gyakorlatban is lássák a lényeget.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Kisvasutasnak lenni kiváltság - riportsorozat, első rész

  2017. július 13., 20:32 Módosítva: 2017-11-08 09:12
  421

  Kisvasút?

  Arra a kérdésre, hogy mi is az a gyermekvasút, talán mindenki tudja a választ. Ha mégsem: olyan, mint a vasút, csak kicsiben. Tehát felnőttek helyett gyerekek látják el a feladatokat, a jegyárusítástól kezdve, a jegykezelésen át, az állomás épületében és körülötte betöltött szerepekig. Azért persze dolgozik itt néhány felnőtt is a biztonság kedvéért, akik felügyelnek, hogy minden rendben menjen.

  A 2017-es tavaszi gyermekvasutas-tanfolyam februárban indult. Már az első napon ott tolongtunk a lelkes diákok és az aggódó szülők között, hogy megtudjuk, milyen érzés, és mit jelent kisvasutassá válni.

  Kisvasutasnak lenni komoly feladat, kiváltság mondhatni, ami nem mindenkinek adatik meg

  – kezdte a beszélgetést Váczi Viktor, a Gyermekvasút szóvivője, mikor a tanfolyam végén leültünk megbeszélni mi mit éltünk meg a tanfolyamból és hogy is néz ki ez belülről.

  Már az első alkalommal kiderült, nagyjából mire lehet számítani a tanfolyamon: Rengeteg gyerek, játék és kirándulás, persze sok, iskolapadban eltöltött órával kiegészítve. Az összkép természetesen csak később, a tanfolyam végéhez közeledve fogalmazódott meg bennünk, amit most egy négy részes képriport- sorozatban önöknek is szeretnénk megmutatni. Íme, az első.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Nálunk forgatták az AXN új thriller-sorozatának trailerjét

  2017. július 5., 14:07 Módosítva: 2017-07-06 12:30
  2

  Idén ősszel mutatja be az AXN a Sony Pictures legújabb, saját gyártású sorozatát, az Elfeledve (Absentia) című thrillert. A sorozat főszereplője Stana Katic, akit a Castle-ből és A Quantum csendje című James Bond-filmből ismerhet.

  A sorozat egyértelműen thriller lesz, tele mindenféle izgalommal, amelyek mind a főszereplő FBI-ügynök emlékezetkiesésének problématikájából fakadnak. Számunkra mindez azért is érdekes, mert a filmhez kapcsolódó teasert Budapesten, a víz alatti jeleneteket pedig egész pontosan a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában forgatták Mihola Péter, a Television Networks CE kreatív vezetőjének koordinálásával. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Vagy kormánypropaganda-, vagy ruhaüzlet nyílik az Astoriánál

  2017. június 21., 19:05 Módosítva: 2017-06-22 14:23
  8

  Két kivetítőn szól a Bözsi néni és a Nemzeti Konzultáció, de mi lesz a Kossuth Lajos utca 15-ben?

  Évek óta próbálják megmenteni a Planetáriumot, de ez nem olyan egyszerű

  2017. június 17., 08:08 Módosítva: 2017-06-18 08:21
  70

  A PestBuda.hu írta meg, hogy június 18-án bezár a budapesti Planetárium. Egyelőre csak ideiglenesen, de ez egy jelzés , hogy az épület renoválása nélkül a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) intézménye nem működhet tovább.

  Az intézmény augusztus 17-én lenne 40 éves. Négy évtizede változatlanul, az akkor megépült formájában és technikai eszközeivel szolgálja ki a látogatókat. Lőrincz Henrik, a TIT csillagásza évi 100 ezer látogatóról beszélt.

  Kevés olyan tudományos intézmény van, ahova ennyi ember jönne. Ezért is kár, hogy be kell zárnunk.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ne legyen az soha, hogy ugyanazt csinálom, újra meg újra

  2017. június 4., 09:25 Módosítva: 2017-12-21 07:35
  395

  Folytatjuk sorozatunkat, amiben világsztárok helyett, egy budapesti ember egy napját mutatjuk be önöknek képekben. Ezúttal egy olyan lánnyal ismerkedhetnek meg, aki él-hal az utazásért és a mozgásért. Végh Teodóra dolgozott idegenvezetőként, bejárta a fél világot, művészeti iskolában tanult, jógázik, lovagol és nem utolsó sorban tahiti táncot oktat. Ráadásul a törzsi jellegű, dinamikus táncot egyenesen Tahitiről hozta magával. Rengeteget mesélt utazásairól, élményeiről, tapasztalatairól és arról, hogyan élték meg férjével a hazatérést, a budapesti letelepedést nagyjából tíz év világlátás után.

  A sorozat korábbi részeit elolvashatja itt és itt, vagy nézze meg a legutóbbi részt, amiben a Fővárosi Állatkert állatorvosait mutattuk be.

  Most pedig következzen Végh Teodóra.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Második világháborús bomba miatt késheti le a repülőjét

  2017. május 17., 17:09 Módosítva: 2017-05-18 08:29
  4
  Második világháborús bombát találtak a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálja közelében, ezért a reptér felé vezető összes utat lezárták. 

  A második világháborús légibomba a régi repülőgép-emlékpark területén, építkezés közben került elő, közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délután az MTI-vel. 

  A tűzszerészi munkavégzés idejére a környékre vezető utakat biztosan lezárva tartják. 

  forrás: hvg

  Távolról sincs vége, olvasson még