BP ma

A Velvet vízfejblogja

Mutatjuk, mi történik a Fővárosi Állat- és Növénykertben, mióta bezárta kapuit

március 25., 11:17 Módosítva: 2020.03.26 12:33
22

Nemcsak Budapest utcái, nevezetességei néptelenedtek el, a koronavírus miatt március 15-től a Fővárosi Állat- és Növénykert sem fogadhat látogatókat. Az állatok azonban mégsem maradtak teljesen magukra, az állatgondozók, egymástól ugyan elszeparálva, de továbbra is ellátják feladatukat. Az állatkert Facebook-oldalán egy bő kétperces videóban mutatja meg, hogyan is alakult az ott lakók élete a 10 nappal ezelőtti bezárásuk óta. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Íme, Budapest kihalt látványosságai, videón

március 24., 07:10 Módosítva: 2020.03.25 12:54
136

Rövid, de annál jobb videó jött szembe velünk a Facebookon. A három perces klip Budapest turisták-rajongta látványosságait mutatja be most, hogy nem nagyon jár arra senki. Nekünk tetszett, nézzék meg!

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha vége a válságnak, a budapesti szórakozóhelyek, éttermek 30-40 %-a fog tudni talpra állni

március 22., 14:00 Módosítva: 2020.03.24 00:40
407

Budapest utcái elnéptelenedtek, az egykori élénk éjszakai életre maximum néhány földön széttaposott műanyag söröspohár emlékeztet. A veszélyhelyzet miatti intézkedések térdre kényszerítettek az ország turizmusát, legjobban Budapestnek fájhatnak a korlátozások. Hogy mi lesz, ha véget ér a válság, és addig hogyan kell megküzdeniük a szolgáltatóipar résztvevőinek, arról Német G. Dániellel, a Night Embassy of Budapest szóvivőjével beszélgettünk

Távolról sincs vége, olvasson még

Már áll Andy Vajna síremléke, íme az első fotók

március 19., 13:34 Módosítva: 2020.03.21 00:39
65

Pap Lajos kőfaragó, kőszobrász készíti Andy Vajna síremlékét, és az Instagramon már elérhető több fotó és videó is a hamarosan teljesen elkészülő műről. Alább az látható, hogyan állították fel az oszlopot Budapesten, a Fiumei úti sírkertben – egy ehhez hasonló felvételt a 2019 januárjában elhunyt producer özvegye, Vajna Tímea is megosztott egy Instagram-storyban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Youtube-ra költözött a Katona Színház, egy nap alatt 10 ezren voltak kíváncsiak az előadásukra

március 18., 10:26 Módosítva: 2020.03.19 11:57
6280

A koronavírus terjedését megállítandó, be kellett zárnia az összes színháznak és mozinak. A Katona József Színház ügyesen oldotta meg a helyzetet, hogy ne okozzon a kelleténél nagyobb csalódást nézőinek: Illaberek c. 2013-as előadásukat feltöltötték Youtube-csatornájukra, amit egy nap leforgása alatt 10 ezren néztek meg, jelenleg már 14 ezer megtekintésnél tart a videó. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Otthon készül a XI. kerületben 10 fogyatékossággal élő fiatalnak

március 6., 21:39 Módosítva: 2020.03.08 10:51
216

Az alábbi sajtóközlemény érkezett ma a szerkesztőségünkbe a Nem Adom Fel Alapítványtól. Róluk azt érdemes tudni, hogy többek között részt vettek a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem létrehozatalában, ami a VIII. kerületben található, és ahol fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Nos, az Alapítvány új projektje azt tűzte ki célul, hogy otthont építsenek 10 fogyatékossággal élő fiatalnak, köztük a fenti borítóképen látható, Down-szindrómás párnak. A telek már megvan az építkezéshez, a XI. kerületben, a Mikes Kelemen úton – jelenleg az építkezéshez próbálnak forrásokat szerezni, hogy lehetővé tegyék, hogy ezek a fiatalok önállóan lakhassanak saját otthonukban.

Olvassa el a sajtóközleményt, és ha úgy érzi, hogy ön is szívesen támogatná ezt a projektet egy összeggel, további információkért kattintson a Nem Adom Fel honlapjára! A létrehozandó épületben kapna helyet továbbá az alapítvány Léleköntő programjának központja is, mely autizmussal és figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral élő gyermekeknek és családjaiknak nyújtana segítséget.

Távolról sincs vége, olvasson még

„Ha éppen rosszul is vagyok, akkor sincs ennél jobb” – Sofi Tukker-interjú!

február 2., 15:16 Módosítva: 2020.02.04 09:02
55

A héten debütált a Sofi Tukker együttes legújabb, alább megtekinthető klipje Ringless címmel, de én nem ebből az alkalomból kaptam telefonos interjúlehetőséget az amerikai tánczenei duóval, hanem azért, mert az együttes május 4-én érkezik megint Budapestre. Mivel egy jó ideje Sofi Tukker-rajongó vagyok, kaptam az alkalom után. Alább olvasható az interjú, de előtte kezdjük a legfontosabb információval: az együttes május 4-én játszik majd a Budapest Parkban, ide kattintva lehet jegyet venni már most a koncertre!

A Sofi Tukker két tagja a feltűnően csinos Sophie Hawley-Weld és a feltűnően magas Tucker Halpern, és minimum 2017-es, Best Friend című telitalálatuk óta rajta vannak ők a térképen. Sőt, nemcsak a térképen vannak rajta, hanem a Birds of Prey című, nőifőszereplős, a jövő héten bemutatandó szuperhősfilm zenéi közé is bekerültek a Feeling Good című számmal, amint az az alábbi interjúban szóba kerül Budapesti élményeik és rajongóik mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még

A nap képe: annyi most az üres üveg, hogy nem fér a szelektívbe

január 2., 13:58 Módosítva: 2020.01.03 11:55
5

Elmúltak az ünnepek, fába szorulnak a férgek

– ahogy a költő mondja. Nos, elsején délután mi is úgy döntöttünk, levisszük a szilveszteri házibuli után maradt üres üvegeket a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőbe. Ami egyébként egyáltalán nincs közel, de ez más kérdés, a lényeg, hogy a Városligeti fasornak a Liget felőli végénél a fenti, illetve alábbi látvány fogadott minket.

Távolról sincs vége, olvasson még

Virtuális kalandért mentünk a Hős utcába és kijutottunk

2019. december 17., 14:52 Módosítva: 2019.12.19 13:15
24

Annak idején az elsők között teszteltem a világ első szabadulószobáját, és azóta is nagyon szeretem ezt a műfajt. Az a  szabadulószoba 2011-ben a hasonló tematikájú számítógépes játékok fizikai megvalósításaként jött létre, és a kígyó mostanra olyan tekintetben a saját farkába harapott, hogy már lett a kézzel fogható szabadulószobáknak videójáték-verziója, pontosabban VR-verziója is. A VR a virtual reality, azaz a virtuális valóság rövidítése, és az Ubisoft nevű cég készített két játékot a szabadulószobák mintájára, ezeket lehet kipróbálni a múlt pénteken, azaz péntek 13-án, a Hős utca 1/A-ban nyílt, Démonblokk nevű helyen. Ha ki lehetett, természetesen ki is próbáltuk (az vagyok én ott az alábbi képen a szoba túlsó sarkában, kék ingben!), alább néhány spoilermentes gondolat az élményről, legalul pedig a Démonblokk sajtóközleményét is el lehet olvasni.

Távolról sincs vége, olvasson még

A német katonai egyenruhában forgató Árpa Attila a frászt hozta egy rabbira

2019. december 9., 10:43 Módosítva: 2019.12.11 11:36
0

Árpa Attila éppen egy filmet forgat Budapest belvárosában. Ebben még nincs is semmi rendkívüli, azonban a jelmezével nagyon ráijesztett az egyik járókelőre, aki történetesen egy rabbi volt, a színész pedig egy második világháború német katonai egyenruhát viselt. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Rogán Cecília és Sarka Kata nyitotta meg az idei Mikulásgyárat

2019. december 1., 13:11 Módosítva: 2019.12.03 10:58
68

A két jó barátnő, Sarka Kata és Rogán Cecília együtt nyitották meg az idei Mikulásgyárat a Millenáris Parkban, ahol november 29-től december 21-ig, reggel 9-től este 9-ig adhatja le bárki az adományát, melyeket a rászoruló családok kapnak meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Megnyitotta kapuit Magyarország legújabb Szelfi Múzeuma

2019. november 30., 08:51 Módosítva: 2019.12.02 07:45
35

Vadonatúj helyszínen várja a szelfizni vágyókat a Museum of Sweet and Selfies No. 2: Bubbles. A Rákóczi úti épület három emeleten nyújt lehetőséget a lehető legjobb fotók elkészítésére, miközben koktélokkal és egyéb finomságokkal is lazíthatnak a vendégek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Sokkal kevesebb választotta el egymástól a magyar művész- és alvilágot, mint az gondolná

2019. november 24., 18:06 Módosítva: 2019.11.26 15:27
7

Nem létezik társadalom, sem olyan időszak, mely nélkülözte volna a bűnözőket. A rendszerváltás előtti Magyarországon sem volt ez másképp, ahol a bűnözők nem a külvárosok névtelen pincéibe húzták meg magukat, hanem egy nagyon is feltűnő helyen, a Várnegyedben szórakoztak.

Nem kisstílű tolvajok, hanem dörzsölt betörők, hamiskártyások, alvilági ügyleteket folytató alakok törzshelye volt az egykori Old Firenze bár, mely a Várnegyedben, a Táncsics Mihály utcában működött. A 80-as években annyira köztudott ténynek számított, hogy milyen vendégek látogatták a helyet, hogy ha valaki el akarta érni az egyik kétes alvilági figurát, az Old Firenzét hívta fel, hogy megkérdezze a pincérektől, nincs-e ott a keresett illető.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kirúgtak egy zaklatással vádolt munkatársat a Katona József Színházból

2019. november 19., 11:23 Módosítva: 2019.11.20 13:03
0

A Katona József Színház egy közleményben számolt be arról, hogy az egyik munkatárs többször is zaklatta a dolgozókat, ami a vezetőség tudomására jutott. Az illetékesek felmérték a helyzetet, beszéltek a zaklatott kollégákkal, majd eltávolították a színházból a problémás dolgozót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha újraértelmezzük Trianont, akár még Leninből is lehet hittantanár

2019. november 16., 14:36 Módosítva: 2019.11.18 13:11
226

DrMáriás és Weiler Péter közös kiállításának megnyitóján jártunk, ahol vígan megfér egymás mellett egy pénisz és Sztálin arcképe.

Párbaj a kifutón – megvolt Budapest első vogue bálja

2019. november 10., 12:32 Módosítva: 2019.11.11 15:23
422

Valamivel kevesebb, mint egy éve volt, hogy megjelent ez az interjúm Móritz Dániellel, akit táncos körökben Daniel Milanként ismernek, és aki a fenti borítóképen középen áll. A téma a vogue nevű tánc, illetve az ezzel összefonódott úgynevezett ballroom culture (bálterem-kultúra) volt, és ha ön nem olvasta a tavalyi interjút, akkor valószínűleg nem tud többet a vogue-ról annál, hogy van erről a pózolós táncról Madonnának egy nagyon híres és nagyon régi száma. Nos, a voguing igazi otthonát a bálok jelentik, de eddig Budapesten csak egy táncstúdióban lehetett összejönni voguingolni. Daniel Milan azonban egy éve ezt mondta nekem:

Eddig Magyarországon kettő bál volt, mind a kettő Szegeden, mind a kettőt én szerveztem, külföldről hívtunk zsűrit hozzá. Szerintem egy év múlva Budapesten is lesz bál, mert szeretném, hogy odáig eljusson a dolog.

És tényleg lett bál: október utolsó hétvégéjén volt Black Is The Basic .part2 címmel egy Vogue Mini Ball Budapesten, amin ott voltam, amit nagyon élveztem, amit alig várok, hogy minél több embernek elmesélhessek, és amiről most kaptunk is néhány fényképet Auxner Péter fotós jóvoltából – az Instájáért érdemes ide kattinani. A bált a Master Dance tánciskola hozta össze, őnekik is van Instagramjuk természetesen, itt.

Távolról sincs vége, olvasson még

A napokban megéri konditerembe járni, mert akár Luke Evansszel is összefuthatunk

2019. október 17., 09:40 Módosítva: 2019.10.18 15:06
7

A színész Luis Fonsihoz hasonlóan kiélvezi a főváros adta a lehetőségeket, ha már Magyarországon akad dolga. Luke Evans a napokban a Szabadság hídnál fotózkodott, most pedig a Ráday utcába ugrott be edzeni, ahonnan szintén lőtt egy szelfit.

Távolról sincs vége, olvasson még

Berki Krisztián kétszeresen is irtó kínos helyzetbe hozta magát a választáson

2019. október 13., 13:31 Módosítva: 2019.10.15 13:30
69

A főpolgármesteri címért induló Berki Krisztián természetesen maga is leadta a mai napon a szavazatát - talán senki számára nem kérdés, hogy kire. Igen ám, csakhogy ahogy azt a hvg.hu kiszúrta, súlyos bakit vétett akkor, amikor lefotózta, majd közösségi oldalán meg is osztotta a szavazólapot. Ezt ugyanis a Kúria döntésének értelmében nem szabad megtenni. Szelfizni ugyan lehet a szavazófülkében, de a szavazólapot lefotózni tilos.

Most úgy tűnik, hogy valójában csak egy X-elős képet osztott meg, egyfajta önpromóként és valójában saját szavazatát később adta le. De akkor miért törölte a korábban az Instagramon megosztott fotót?

Egyébként a poszt törlése után egy kedves üzenetben be is szólt az őt kritizálóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Hajdú Péter Törökbálinton József Attilát szavalva buzdít szavazásra

2019. október 12., 08:46 Módosítva: 2019.10.14 13:10
0

Október 13-án tartják az önkormányzati választásokat, tudják, amibe Kelemen Anna is majdnem beszállt. Bár Hajdú Péternek eszébe se jutott, hogy induljon, azért most ő is beleállt a politikai hangulatkeltésbe, és egy olyan videót posztolt Instagram-oldalára, melyben arra buzdítja követőit, hogy szívükre hallgatva szavazzanak vasárnap.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kulka János a színház után már a vezetéshez is visszatért

2019. október 2., 17:41 Módosítva: 2019.11.13 12:45
0

A jelek szerint egyre jobban van az évekkel korábban súlyos agyvérzésen átesett színész. Egyre több darabban tűnik fel, alkalmanként interjúkat ad és most kiderült, már kocsit is vezet.

Távolról sincs vége, olvasson még

Gáspár Kata: „Magammal szemben eléggé kritikus vagyok”

2019. szeptember 30., 15:46 Módosítva: 2019.10.01 15:55
15

Ma startol a 200 első randi második évada. A sorozat korábban is nagy népszerűségnek örvendett, és a jelenlegi széria is ehhez hasonló sikerekre számít. A sorozat főszereplőjét alakító Gáspár Katával beszélgettünk, aki elmesélte, hogyan készül fel egy adott szerepre, illetve hogy milyen érzések kavarognak benne, amikor meglátja magát a tévében. Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még

Baukó Éva szerint kullancs módjára csüngenek Will Smithszen a hazai influencerek

2019. szeptember 25., 20:43 Módosítva: 2020.02.17 14:33
2

Az egykori műsorvezetőnő Facebook oldalán fogalmazta meg markáns véleményét a hazai hírességek Will Smithszel való fotózásáról. Meglátása szerint azok az influencerek és celebek, akik a hollywoodi sztárral készült fotóiktól remélik a likeokat, nem mások, mint kullancsok, sőt egyeseket egyszerűen "szarnak" titulált.

Távolról sincs vége, olvasson még

Figyeljen, hátha összefutnak - Will Smith ismét lazán járkál Budapesten

2019. szeptember 25., 10:04 Módosítva: 2019.10.18 12:56
9

Igen, jól olvasta. A zenészként is aktív Will Smith ugyanis DJ Jazzy-vel karöltve ma este ingyen és bérmentve szórakoztatja Budapest lakóit a bazilika előtti Szent István téren – írja a Blikk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Baji Balázs térdműtétje pozitívumáról: „Végre nem folyamatos nemeket kellett mondanom”

2019. augusztus 31., 11:04 Módosítva: 2019.09.01 11:00
15

Baji Balázs idén először vesz részt a hétvégén megrendezett Budapest Urban Gamesen (BUG), ahol nem a futóversenyen indul, inkább falmászásban próbálja ki magát. A sportolóval a BUG sajtótájékoztatóján beszéltünk.

Valószínűleg a Budapest Urban Games-es szerepvállalásoddal sokakat motiválsz a sportolásra. Neked ki, vagy mi volt a legnagyobb motivációd?

Sosem kellett túlságosan motiválni, gyerekként is folyamatosan kerestem a módját, hogy sportolhassak. Az én gyerekkoromban még kevésbé voltak jelen azok a számítástechnikai és egyéb ingerek, amik a mai gyerekeket a négy fal között tartják. Mindig kerestem a helyem a sportvilágban, amit 13 évesen találtam meg, az atlétikában. A mai napig keresek és találok olyan helyzeteket, amikből fejlődni lehet, a BUG is ilyen.

Távolról sincs vége, olvasson még

A magyar Lady Gaga, aki saját dalokat szerez egy színdarabhoz – Indul a Sztárban Sztár leszek!

2019. augusztus 30., 10:28 Módosítva: 2019.08.31 09:52
397

Szeptember elsején startol a Sztárban Sztár (Leszek), a műsor azonban teljesen új formában várja a nézőket. Ebben a szériában ugyanis nem a celebek bújnak más hírességek bőrébe, hanem civilek mutatják meg, hogyan kell hazai vagy külföldi celebritásokat mímelni. De persze nem elég a hasonlóság, tehetség is kell ahhoz, hogy valaki tovább jusson. Czigány Juditban pedig minden megvan ehhez.

A lajosmizsei lány számára nem ismeretlen környezet a színpad. Éveken át játszott színházban egy társulat tagjaként, és énekesnőként is kipróbálta már magát. Most jött el számára az idő, hogy szóló karrierbe kezdjen. Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még

Gyurta Dániel: „Már akkor tudtam, hogy ez az élet véget fog érni, amikor aktívan versenyeztem”

2019. augusztus 27., 11:05 Módosítva: 2020.02.12 11:39
99

Hétvégén rendezik meg negyedjére a Budapest Urban Gamest, amikor a város köztereit elfoglalják a sportolni vágyók,hogy együtt mozoghassanak. Gyurta Dániel a program egyik arcaként vesz részt az eseményen. Az olimpikonnal a BUG sajtótájékoztatóján beszéltünk.

Melyik programban veszel részt a hétvégén?

Én fogom megnyitni a Duna-átúszást, ami egyrészt azért is remek, mert egy nagyszerű program, a Budapest Urban Games  keretében valósul meg, másrészt pedig azért örülök neki, mert még sosem úsztam át a folyót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az megvan, hogy 2012-ben a Rednex utcárahugyozós videót forgatott Pesten?

2019. augusztus 20., 20:07 Módosítva: 2019.08.21 12:31
18

Szóval ez a sztori ott kezdődik, hogy van egy Todd in the Shadows nevű Youtube-felhasználó, akinek nagyon érdekes és szórakoztató videó vannak mindenféle zenei témákról. Az egyik kedvencem tőle a One Hit Wonderland nevű videósorozat, amiben egyslágeres előadók karrierjét mutatja be. Véletlenül pont most néztem meg a Rednexről szóló részt, ami azzal a svéd együttessel foglalkozik, akik 1995-ben a Cotton Eye Joe című country-techno számmal lettek híresek. Todd in the Shadows a Rednexről szóló videója végén mutat részleteket későbbi számaikból is, és itt tűnt fel, hogy az egyik klipben a háttérben magyar nyelvű feliratok láthatók.

Persze rögtön kikerestem a klipet, íme.

Távolról sincs vége, olvasson még

Luis Fonsi Budapesten van

2019. augusztus 16., 15:22 Módosítva: 2019.10.18 12:56
22

A Despacito énekese másodszor jár Budapesten. Már két és fél hónapja turnézik, utolsó európai állomása pedig a magyar főváros, amit a világ legszebb városának tart.

Távolról sincs vége, olvasson még

Reklámszakembert kérdeztünk a Coca-Cola-kampány körüli botrányról

2019. augusztus 14., 15:58 Módosítva: 2019.08.16 08:32
38

Kovács Leventét, a White Rabbit Budapest kreatív igazgatóját, a Reklámtörténet alapítóját a Coca-Cola plakátbotrányáról kérdeztük, amiről korábban már Lakatos Márk is kifejtette a véleményét nekünk. 

Téged, mint szakembert meglepett, hogy ekkora botrány kerekedett a plakátokból?

A reklámozónak/reklámkészítőnek szent meggyőződése, hogy akkor tudja megszólítani a számára fontos vásárlóréteget, ha beemeli őket a reklámba. Az elmúlt évtizedben számos nemzetközi márka kommunikációjában egyre gyakrabban jelentek meg az azonos nemű párok. Hogy ezen célcsoport szerepeltetése mögött mennyire a másság elfogadásának gondolata, a téma társadalmi érzékenyítése, netán az eladásösztönzés, a profitorientált szemlélet húzódott meg, azt mindenki saját maga döntse el.

Ami biztos: a melegpárokat szerepeltető reklámok a világ minden táján, mindmáig felkavarják a port. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szabó Erika fürdőruhában, Cinthya Dictator autóban promózza a budapesti városi sportot

2019. augusztus 14., 11:29 Módosítva: 2019.09.03 15:35
63

A BUG rövidítés a Budapest Urban Games nevű eseménysorozatot takarja, aminek a következő programjai augusztus 31-én és szeptember 1-én lesznek. Ezen kívül szeptember 13-15 között egy World Urban Games Budapest nevű eseménysorozat is lesz a fővárosban, mind a kettőhöz van kampányanyag hírességekkel, mutatjuk is mind a kettőt.

Távolról sincs vége, olvasson még