Július 1-8ól várhatóan július 31-ig javítják a HÉV-et, ezért még annyira se fog közlekedni, mint eddig – derült ki a BKK közleményéből. A pár napos javítással a 2013-az dunai árvíz okozta károkat teszik helyre. 

„2015. július 18-án (szombaton) az első járatindulástól 31-én (pénteken) az utolsó indulásig a H5-ös HÉV Szentendréről, illetve Békásmegyertől rövidített útvonalon csak a Szentlélek tér megállóhelyig közlekedik, az alábbiak szerint:

A HÉV-ek a hétköznap reggeli csúcsidőszakban, 6 és 7 óra között 6 percenként, 7 és 8 óra között 5 percenként indulnak. A délutáni csúcsban 6 percenként járnak a HÉV-ek.

· A HÉV hétköznap csúcsidőn kívül, valamint hétvégén a menetrend szerint követési gyakorisággal közlekedik, indulási időpontjai azonban minden hétköznap este és hétvégén reggel, továbbá július 18-án (szombaton), 19-én (vasárnap), 25-én (szombaton) és 26-án (vasárnap) időszakosan néhány perccel változnak. A H5-ös HÉV július 18-a és 31-e között érvényes menetrendje megtekinthető a BKK honlapján. Az átszállási kapcsolatok biztosítása érdekében a H5-ös HÉV-hez csatlakozó buszjáratok indulási időpontjai is hasonlóan változnak.

· Július 18-án (szombaton) 7 órától 19-én (vasárnap) 19 óráig Csillaghegy megállóhelyen minden HÉV a Batthyány tér M+H irányú peronnál áll meg."

Bővebben a menetrendről a BKK honlapján talál információt.