A Gellérthegyi Kutyasétáltatók Facebook csoportban tucatnyian aggódnak egy zsemleszínű kiskutya miatt: a Sally névre hallgató eb a napokban körbejárja Budát, a Németvölgyi úton, Vérmezőn, a Délinél, a Böszörményin, a Beethoven utcában, a Gesztenyés parkban, és a Tigris utcában is látták. 

„Én próbálom 3 napja megfogni ezt a kiskutyust, már sedalint is adott nekem az 1. kerületi orvos. Hallom, hogy a Gellérthegynél van. Holnap kimegyek és körbenézek. Velem tartana valaki? Muszáj megtalálni, nem akarom, hogy baja essen. Etettem és itattam, de nagyon fél. Ennyire jött közel hozzám" – írta Agnes Timea Szabo a csoportban.

A segítség egyelőre hiába érkezik, a kutya annyira fél, hogy nem megy közel senkihez, az autók közt szaladgál. Többen is próbálják egy helyre szoktatni az etetéssel, de az sem megy könnyen, a kiskutya folyamatosan mozgásban van. 

„Ebben a pillanatban futott el előlünk, megint a Krisztina körút 45. szám elől. A Déli Cba-hoz futott, ott vesztettük el" – írja egy aggódó kommentelő. Van, aki a villamosból látta a kutyát, és van, aki a városmajori pékségnél találkozott vele. A póráz láttán fél a kutya, feltehetően bántották. Egyelőre azt se tudni, hogy van-e chipje, és be van-e oltva.

A kutyások mindenki segítségét kérik az eb befogásában, leginkább az az elsődleges cél, hogy egy helyre szoktassák az etetéssel  – így talán az ijedt és sokkos állapotából egy kicsit meg is nyugodhatna.

Aki látja, jelezze a Facebookon Agnes Timea Szabonak, és aki segítene szeretne a befogásban, szintén neki írjon!