Update: írt a BKK, üzenetüket a poszt alján olvashatja!

Nagyon ritkán látni elromlott BKV Futárt, de most talán találtunk egyet: az Árpád híd pesti hídfőjénél ezt mondta a kijelző körülbelül fél órája.

A következő villamos egyébként nyolc perc múlva jött, és a jelek szerint nem állt le a közlekedés. Látott mostanában valami furcsát egy kijelzőn? Küldje el nekünk emailben, előre is köszönjük!

A BKK szerint

„A képen látható FUTÁR kijelző nem romlott el, csupán azt jelezte, hogy a következő 1A villamos 56 perc múlva indul az adott megállóból, és addig csak az 1-es villamos közlekedik. Az 1A villamos hétköznap 5 és 9 óra között, valamint 14 és 18 óra között jár. A felvétel vélhetően 56 perccel az egyik első indulás előtt készülhetett. Fontos jeleznünk, hogy a FUTÁR az ott közlekedő valamennyi járat indulását megjeleníti. A rendszer alapbeállítása szerint ezek az információk nem feltétlenül az indulási sorrend alapján jelennek meg, ugyanis az összes olyan járatról legalább egyszer tájékoztatást ad, amely az adott megállóból indul 60 percen belül. A kijelző tehát megfelelően működött.”

Készek vagyunk elhinni, hogy ha hosszú ideig a fenti képen látható helyzetben van a tábla, az ezzel a magyarázattal helyes működésnek tekinthető – de azért minimum furcsa.