Hát persze, egy robbanótestet találtak a Széll Kálmán téren, május 11-e, hétfő délután. Legalábbis Bátyi Edina,  a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-nek ezt mondta, meg azt is, hogy feltételezhetően százkilós a lelet. Úgyhogy most lezárják és kiürítik a környéket.

Egyébként az építési munkálatok közben, a Széll Kálmán tér 3. előtt került elő a robbanótest, amely miatt most 200 méter sugarú körben zárják, ürítik a környéket.

(Képünk illusztráció.)

Update: Kiürítik a tér felé eső és a térre néző lakásokat a Margit körút 91. és a Széll Kálmán tér 10. között, valamint a Várfok utca 22. és 30. között. Emellett a Vérmező út tér felé eső oldalát lezárják a gyalogosforgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 2-es metró megállás nélkül halad át a Széll Kálmán téri állomáson. A 4-6-os villamospótló autóbusz a Széna térig terelt útvonalon közlekedik, a Széll Kálmán tér irányába pedig nem érinti a Mechwart liget megállóhelyet. A 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér végállomást, továbbá nem közlekedik a 116-os autóbusz.