Az amerikai sztárséf szerint annyira menők a budapesti épületek, hogy bármelyikbe szívesen beköltözne. A fűszeres kaják is eléggé ízlettek neki. Mindenkit arra buzdít, hogy jöjjön Budapestre.

Anthony Bourdain a Parts Unknown című műsor egyik epizódját forgatta Budapesten, ami vasárnap került adásba a CNN-en. A gasztroguru a villámlátogatás során gigászi, egy kilós rántott húsból falatozott a Pléh Csárdában, megkóstolta Bangó Margit főztjét (aki libahússal töltött káposztával, gulyáslevessel, paprikás csirkével és baconben sült süllővel kényeztette az ízlelőbimbóit), malacot evett és Zilahy Péter íróval beszélgetett a New York Caféban, megismerkedett a véres hurka készítésének fortélyaival a Belvárosi Disznótorosban, valamint Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőrrel lubickolt a Gellért Fürdőben.

 A sztárséfre nem csak a magyar ételek, hanem a budapesti épületek is nagy hatással voltak, élvezettel sétálgatott közöttük az utcán. A CNN honlapjára feltöltött „One minute in Budapest” című videóban arról beszél, hogy bármelyik házba szívesen beköltözne, pedig ilyen még soha nem fordult vele elő korábban.

„El kéne jönnöd ide, én örülök, hogy megtettem” – zárta a videót Anthony Bourdain. Hát kell ennél jobb országimázs?