Ma az ELTE Füvészkert két képet töltött fel a Facebookra, de sajnos nem valamilyen új növényfajról vagy gyönyörű eseményről tudósítottak bennünket, hanem arról, hogy köszönik az alábbi képeken látható látványt egy ismeretlen vendégnek, de nem annyira örülnek neki, sőt, 

a főkertésznek kezd elgurulni a gyógyszere.

Ez a látvány fogadta ugyanis a Füvészkertbe látogatókat:

Mi az ott hátul? Nézze csak meg jobban!

Egy műanyag locsolókanna ráhelyezve egy vízililiomra! Régóta keresünk olyan stockfotót, ami ehhez hasonlítóan tökéletesen festi le a trash szó definícióját, de nem akarunk örülni neki, mert sajnos ez tényleg megtörtént, és a Füvészkertnek kárt okozott, úgyhogy menjen a fenébe, aki ezt csinálta.

Viszont amellett, hogy igen dühítő a rongálás, a kép tagadhatatlanul magas szintű művészeti értéket képvisel, így el kellett gondolkodnunk, vajon ki lehetett az elkövető.

Három opció van:

  1. Az elkövető egy bunkó szar, aki szeret tudatosan rongálni,
  2. Az elkövető egy ártatlan kisgyermek, aki a világ felfedezése közben azzal a tapasztalattal gazdagodott, hogy a locsolókanna nem dobálásra való,
  3. Az elkövető egy meg nem értett művész, aki a tömeggyártott, fröccsöntött, felborult állapotban lévő műanyagkanna és az egészségben pompázó Victoria Cruziana (a növény neve) közti barokkos ellentétet használta fel a popkultúra és az Igazi Értékek közötti szakadék ábrázolására.

Hogy melyik lehetett, már sose derül ki, de ha esetleg ön volt az elkövető, kérjük, ne csináljon ilyet többet, ha nem akarja, hogy a Füvészkert kertészei megőrüljenek (de saját otthonában csinálhatna pár hasonló képet nekünk, az király lenne!)