Brad Pitt és Angelina Jolie úgy próbálják hitelteleníteni a róluk botránykönyvet író testőr szavait, hogy ők is kitálalnak. Ügyvédjük, Marty Singer szerint a testőr notórius hazudozó, ráadásul majdnem egy tucat alkalommal ítélték el. Az a férfi, aki állítólag lejegyezte, és kissé kiszínezte a testőr szaftos történeteit, azt állítja, hogy a botránykönyv valójában nem létezik és nincs is készülőben.

Brad Pitt és Angelina Jolie azonnal mozgósította amerikai és angliai ügyvédjeit, miután tudomásukra jutott, hogy egykori testőrük, Mickey Brett egy botránykönyvben mesélne legféltettebb titkaikról – írja a New York Daily News. Az In Touch Weekly korábban azzal harangozta be a könyvet, hogy ebből majd kiderül, a két színész valójában akkor jött össze, amikor Brad Pitt még Jennifer Aniston férje volt. Ez azonban nem volna túl nagy újdonság, azóta már mindketten bevallották. Persze azért még akadhatnak benne egyéb érdekes részletek: például az, hogy Jolie többször is megcsalta Brad Pittet; többek közt egy híres énekesnővel is félrelépett. A testőr pedig azért ilyen jól informált, mert 2001 óta dolgozik Jolie mellett, és - állítása szerint - például ezeket a találkákat is neki kellett megszerveznie.

Notórius hazudozó

A pár amerikai jogi képviselője, Marty Singer szerint azonban a férfi beteges hazudozó, aki többször is összeütközésbe került a törvénnyel. Egyszer például valótlan dolgokat állított a bevándorlási hivatal munkatársainak, és nem engedték be az Egyesült Államokba. Híres ügyfeleinek pedig azt hazudta, hogy korábban egyike volt a Brit Hadsereg Különleges Légi Szolgálat (SAS) ejtőernyős kommandósainak, pedig valójában soha nem szolgált a hadseregben. Hozzátette, a férfit 1993-ban kihallgatták egy brit üzletember, bizonyos Donald Urquhart meggyilkolása kapcsán is, bár később tisztázták a vádak alól.

Ámokfutás külföldön

2006-ban a testőr újra bajba került, ugyanis Namíbiában egy étterem tulajdonosával került összetűzésbe, és az eset után le is tartóztatták. Ugyanebben az évben Indiában majdnem megfojtott egy lesifotóst egy vásárlókörút alatt. "Azt mondta, ha lefotózom őket, kinyír. Levegőt se kaptam, mert pont a légcsövemen volt az ujja, és pontosan tudta, mit csinál" - nyilatkozta akkor a paparazzó. Később két indiai újságíró is hasonló panasszal élt a túlbuzgó testőrrel szemben. Pár nappal később pedig egy motorost gázolt el, miközben autójukat épp lesifotósok hada üldözte. Mittal Rawat, a motoros szerencsére nem sérült meg komolyabban a cserbenhagyásos baleset során. Brad Pitt és Angelina Jolie eleinte megpróbálta megvédeni alkalmazottjukat, majd bennük is kétségek merültek fel a férfi problémamegoldó módszerei miatt.

Kamu a könyv?

Marty Singer szerint a férfit összesen tizenegyszer ítélték el különböző bűncselekmények miatt. A pár ügyvédje hozzátette, Pitték egykori testőre állítólagos botránykönyve és bizonyos televíziós szerződések miatt nem beszélhet. Singer szerint mindenesetre Brett nemrég azt állította, hogy nem ő jegyezte le az izgalmasabb részleteket, hanem egy bizonyos Robin McGibbon színezte ki a történeteket, amit az állítólagos botránykönyv írója természetesen tagad. Hozzátette, tudomása szerint egyelőre nincs semmilyen könyv, bár a testőr biztos fontolóra venne egy televíziós műsorra vagy könyvre tett ajánlatot. Mickey Brett ügyvédei szerint ügyfelük természetesen nem ért egyet Singer állításaival, de egyelőre nem bocsátkozhat részletekbe.

Tisztességtelen ajánlat

A New York Daily News-nak mindenesetre a birtokába jutott egy könyvre és egy tévéműsorra szóló ajánlat, amik keretében Brett részletesen beszámolhatna arról, milyen volt korábbi ügyfelei, Sandra Bullock, Tom Cruise, Nicole Kidman, Sylvester Stallone és Richard Gere testőrének lenni. A legnagyobb hangsúlyt természetesen a férfi legnépszerűbb ügyfeleivel, Angelina Jolie-val és Brad Pitt-tel kapcsolatos sztorik kapnák. A testőr 2001 óta védte a színésznőt egészen a múlt évig bezárólag, amikor is Brad Pitt úgy döntött, kirúgja őt.