A Fehér Ház tudósítóinak megrendezett vacsorán Padma Lakshmi egy áttetsző ruhában jelent meg, ami önmagában nem lett volna nagy baj, de elfelejtett melltartót venni alá. Salman Rushdie volt neje természetesen elégedett a testével, és ha teheti, szinte semmit nem vesz fel.

A Fehér Ház tudósítóinak megrendezett vacsorán nem Natalie Portman volt az egyetlen híresség, aki túl merész ruhát vett fel, és ennek következtében a vörös szőnyeg mellett álló fotósoknak sikerült megörökítenie a mellbimbóját. Míg a színésznő esetében csak egy ruházati balesetről volt szó, Padma Lakshmi bizonyára tisztában volt azzal, hogy mindenki megcsodálhatja majd keblét, ha nem vesz fel melltartót. Így Obama elnök is részese lehetett a villantásnak.

Nem idegen tőle a meztelenkedés

Az ominózus csupasz domborulatok azonban nem teljesen ismeretlenek a nagyközönség számára, hiszen az Allure magazin májusi száma kedvéért négy másik ismert nővel együtt ő is levetkőzött. „Szeretek meztelenül aludni. Amikor magam vagyok, nagyon kevés ruhát viselek magamon" – nyilatkozta a modellből lett televíziós személyiség, aki érthető módon elégedett a testével. „Azt hiszem, hogy sokkal jobban nézek ki, mint 20 évesen, mert sokkal magabiztosabb vagyok a külsőmmel kapcsolatban" – tette hozzá Lakshmi, aki senki másra nem akar hasonlítani, jó ő úgy, ahogy van.

Így kezdődött

Padma Parvati Lakshmi Indiában született 1970-ben, de kamaszkorának nagy részét az Egyesült Államokban töltötte. A szülei egyéves korában szakítottak, és egy évvel később el is váltak. 14 évesen autóbalesetet szenvedett, amelynek nyoma még mindig látszik a jobb karján, amit bizony meg kellett műteni. Ez a szemmel látható szépséghiba azonban nem akadályozta meg abban, hogy nevet szerezzen magának a divatiparban. Később azt nyilatkozta, furcsa módon a baleset, vagyis a töltésen lezuhanó autóban való bizarr utazás az egyik legszebb vizuális emléke.

Címlaplány és háziasszony

Modellkarrierje 20 évesen indult be, amikor Spanyolországban felfigyelt rá egy ügynökség alkalmazottja. Olyan tervezők számára modellkedett, mint például Emanuel Ungaro és Ralph Lauren, és szerepelt például a Cosmopolitan, a Marie Claire és a Harper's Bazaar címlapján is. Később színésznőként is szerencsét próbált. Szerepelt többek között Mariah Carey nem túl nagy sikerű Glitter című filmjében, vagy a Star Trek: Enterprise televíziós sorozat egyik részében. Közben több szakácskönyve is megjelent, van, ami díjat is kapott. Ennek folyományaként több főzős műsorban is szerepelt, és ő a Top Chef című műsor háziasszonya.

Salman Rushdie neje volt

Ami a magánéletet illeti, 2004. április 17-én férjhez ment
Salman Rushdie íróhoz, akinek egy partin mutatták be. A házasság nem tartott sokáig, ugyanis 2007. július másodikán benyújtották a válókeresetet. Az író csak hét évvel fiatalabb Lakshmi édesapjánál, akivel egyébként nem volt problémamentes a kapcsolata. Amikor rákérdeztek erre a csekély korkülönbségre az egykori modell a következőket válaszolta: „Úgy tűnik, hogy vonzódunk ahhoz, amiben hiányt szenvedünk és amire szükségünk van."