Szürreális gyorstalpaló koktéltanfolyamot szerveztek a Szigeten magyar zenészcelebeknek, de az egyszerű receptet végül nem sikerült elsajátítani, így az egész rendezvény a fesztivál kezdeti éveit idéző káoszba fulladt. A hangulat emelése érdekében a zenészcelebek káromkodva kiabáltak, mint Mucsi Zoltán a Jancsó filmekben, és mi nem cenzúráztuk őket.

Délután kettőkor csodálatosan családias programokat lehet szervezni a Sziget fesztiválon, pláne, ha még kicsit esik is az eső, ahogy ez csütörtök délután történt. A Jack Daniel's pultjánál hatalmas pangás volt, még ki sem nyitottak, csak néhány zenészceleb - Tóth Gabi, Papp Szabolcs, Terecskei Rita, Ördög "Csipa" Tibor - várták, hogy megtanítsák őket az Apple Jack nevű koktél elkészítésére.

Koktélkészítésnek álcázott káosz

"Hogy kell itt bemenni? Na, várjál baszd meg!" - és Tóth Gabi a felkiáltás után energikusan átvetette magát a pulton, hogy hivatalosan is megkezdődjön a koktélkészítésnek álcázott délutáni káosz. Persze mindenkinél van egy minimumm, ami alá akkor sem megy, amikor éppen elég távol van a szakmai csúcsoktól, de ez a szint ott húzódott meg, hogy a szigetes eseményre felhajtott celebek nem voltak hajlandóak Jack Daniel's feliratú pólóban bohóckodni. "Mester Tamásnál a hangposta jelentkezett, gyanítom, ő nem lesz ma itt"- értesítette a sajtót a pr-oscsapat az esemény meghirdetett időpontjában.

Nézzen koktélozó zenészcelebeket!

Hiába próbáltak az eseménynek valamilyen keretet adni, egyáltalán nem sikerült, köszönhetően talán annak is, hogy a pultba lépve a meghívott celebek inkább a fotósok és videósok utasításait követték, mintsem hogy a tanításukra meghívott mixerfiút hallgatták volna.

Szíjjad öcsém!

A legbátrabban a Supernem zenekar romlott énekese, Papp Szabolcs bánt az elé kihelyezett alapanyagokkal, gondosan ügyelve arra, hogy a fotósok minden mozdulatát el tudják kapni. Néhány perc lötyögtetés, töltögetés és kevergetés után előállt első műve, amit a kötelező kortyolás után a "Kibaszott híg lett!" felkiáltással jelzett. Aztán az énekes tovább alkotott, majd újabb italt állított elő, amit nem teljesen értett: "Ez mitől piros?" - kérdezte. Közben Terecskei Rita egy másik kameránál próbált alakítani, koktélját a "Szíjjad öcsém!" mondattal igyekezett kelendőbbé tenni. A kirendelt mixer percek óta próbálta megzavarni a magukat teljes vállszélességgel produkáló celebeket, hogy elmagyarázza, mégis mit kell csinálni, de a kirendelt hírességek nem hagyták magukat. Végül a sarokban állva, egyre lemondóbban és egyre fanyarabb mosollyal nézte, hogy mit művelnek a pultjában.

Később a mixerfiú még egy elkeseredett próbálkozást tett arra, hogy elmagyarázza a készítendő koktél receptjét, de addigra az esemény tovább fokozódott, és ezt már képtelenek voltunk követni. Először egy kártyaasztal körül okoztak kisebb felfordulást, majd mintha fociztak volna, végül azt találták ki, egy üveg viszkit nyer az, aki a legszínesebb koktélt tudja összeállítani. Az íz nem volt szempont.

Tóth Gabi szerette a pózokat, klikk!

Megkóstoltuk, fájt

A pultot elhagyó celebek után megmaradt egy koktél, amit meg is kóstoltunk. Röviden a rettenetes szóval tudnánk jellemezni. Éreztünk benne alma, kókusz, viszki és lime ízt, szörnyen rossz arányokban. Abszolút a kókusz és a viszki dominált. Később kaptunk egy rendes Apple Jacket a mixerfiútól: a két koktél közötti egyetlen hasonlóság, hogy ugyanott, ugyanakkor készült.