A műsorvezető és az Update atyja azért nincs jóban, mert Schobert úgy érzi, több ízben rajta viccelődtek a Morning Show-ban. Sebestyén szerint viszont csak annyiról van szó, hogy a Class Fm műsorvezetői nem Schobert módszerével fogynak, és nem is erre biztatják a hallgatókat.

Schobert Norbert és Sebestyén Balázs közt feszültség alakult ki, amióta Class FM műsorvezetői fogyókúrába kezdtek. Rákóczi Ferenc és Abaházi Csaba ugyanis olyan zsírégető programba fogott bele, amit a Gastroyal ételkiszállító cég támogat. Korábban a Gastroyal készítette az Update menüit is, azonban Schobert és a cég közös megegyezéssel szerződést bontott és elváltak útjaik, miután több fogyasztó is kifogásolta az ételek minőségét.

Ismeretlen fogalmak

Schobert Norbert nemrég azért fakadt ki, mert egy kereskedelmi rádió főműsoridejében rendszeresen és büntetlenül poénnak álcázott reklámüzeneteket helyeztek el, illetve rajta nevettek, és olyan, a tudomány számára ismeretlen fogalmakról beszélnek, mint a lúgosító, zsírégető hatás. Schobert szerint Sebestyén Balázs mindezért havi kétmillió forinttal gazdagítja a családi kasszát, amit bizonyítani azonban nem tud. „Napokon keresztül emlegettek, meg hogy a zsírégetés így meg úgy, aztán ment az Update degradálása. Sok telefont kaptam, és írtam is erről a blogomon. Én is hallottam, amikor egy hallgató betelefonált a Morning Show-ba és elmondta, bár lefogyott a nevemmel fémjelzett menüktől, de visszahízott, amikor abbahagyta. Mindenki visszahízik, aki visszaáll a zsírban, cukorban és lisztben gazdag ételekre és abbahagyja a mozgást!” – figyelmeztetett Schobert.

Sebestyén Balázs tudomása szerint csak egy ízben emlegették őt, viszont konkrétan nem szólt be neki senki. „Az a baj Norbival, hogy nem hallgatja elég figyelmesen a rádiót. Csomó ember elkezdett fogyni, persze tudom, ez nem az ő módszere. Ez fáj neki. Csupán egy hallgató volt, aki azt mondta, kipróbálta Norbi módszerét, de neki nem vált be.” Igazságot nem tudunk tenni, mert nem vagyunk állandó hallgatói a műsornak.

A műsorvezető szerint az ő kétmilliós gázsija csúnya csúsztatás és szenzációhajhász megjegyzés, és Schobert nagy bajban lenne, ha be kéne bizonyítania, hogy Sebestyén keres ezen a történeten. „Nincs kedvem vitatkozni vele, túl rövid az életem hozzá. Nem vagyok a Gastroyal reklámarca, a cég csak reklámozni akart a Class FM-en, mi azonban azt találtuk ki, hogy inkább csináljunk egy ilyen nagy versenyt. Norbi ezt kicsit túlreagálta, megértem, nincs túl jó formában mostanában, hiszen megpofozták, megbüntették, és ennek köszönhető, hogy ezért beszél butaságokat.”

Szerződés bontás

Az Update megalkotója sajnálja, ha alultippelte volna Sebestyén gastroyalos fizetését, mert kötve hiszi, hogy társadalmi munkában végezné a nagy fogyókúraversenyt a stáb. „Amióta szerződést bontottam a Gastroyallal, nincs drót a rántott húsban, és semmilyen más reklamáció nem érkezett az ételeim minőségére, és senki nem tartozik cégemnek és beszállítóimnak hatalmas összeggel.”

A Gastroyal Food Vendéglátóipari Kft.-t idén áprilisban büntette meg a Gazdasági Versenyhivatal, mert tavaly március és június között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztókkal szemben. A cég ugyanis azt állította szórólapjain, hogy az adott étrend alkalmazásával a fogyasztó meghatározott mértékben csökkentheti testsúlyát. Mindezért 10 millió forint bírságot kellett fizetniük. Jelenleg is folyik eljárás a cég ellen, mert a termékei akciós ára mellett valószínűsíthetően megalapozatlanul tüntették fel azok eredetinek tűnő árait, azokat feltételezhetően ténylegesen sosem alkalmazták.

És ön kivel fogy?

Schobert Norbert sem úszta meg a Gazdasági Versenyhivatalt, őt szintén idén februárban büntették meg, mert a forgalmazott péksüteményeiről valótlanul állította, hogy azok fogyasztanak vagy épp szénhidrátmentes lisztből készültek. Hárommillió forintot kellett fizetnie a megtévesztő reklámért.